Apex Legends telt nu meer dan 50 miljoen spelers

Respawn's battle royale blijft gestaag groeien!

What a short, strange trip it has been.

Apex Legends heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de game telt inmiddels 50 miljoen spelers. Een flinke prestatie, te bedenken dat Apex Legends nu net een maand uit is. De game heeft de gamingwereld flink in zijn greep: en niet zonder reden.

Game studio Respawn publiceerde gisteren een thank you video voor de spelers van Apex Legends. De moeite waard om even te checken. Deze Reddit post met de video ontving ondertussen al 40.000 likes. Pittig.

“Mozambique kills: 1”. Respawn omarmt de memes.

50 miljoen spelers voor Apex Legends: what’s next?

Binnen 8 uur na de release van het spel waren er al een miljoen spelers. Na 72 uur waren dat er 10 miljoen. 11 februari bereikte Apex Legends de mijlpaal van 25 miljoen spelers – welke ze nu dus in 2 weken tijd hebben verdubbeld. Het officiële Twitter account van Respawn bedankt de spelers voor deze mijlpalen.

Zelfs de developers bij Respawn hadden niet gedacht deze mijlpaal te bereiken – laat staan binnen één maand. Dat Respawn trots en dankbaar is, dat is dus zacht gezegd. Of Apex Legends 100 miljoen spelers kan bereiken is de vraag, maar het zou denk ik weinig mensen verbazen om dit astronomische aantal te zien. Battle royale concurrent Fortnite telt namelijk 200 miljoen spelers. Het is dus zeker niet onmogelijk.

 

Apex Legends is gratis met cosmetische aankopen

Het spel is volledig gratis te downloaden en spelen, zowel op PC, Xbox, als PlayStation. Spelers hebben de mogelijkheid om cosmetische aankopen te doen (micro transactions) middels Apex Coins. Daarmee koop je loot boxes, waar toffe (en soms minder toffe) skins in zitten.

Gratis Apex Legends loot boxes kun je nu krijgen via Twitch Prime – en de eerste maand is gratis! Je kunt hier dus 5 gratis Apex Legends loot boxes scoren.

Zoals op de Apex Legends roadmap te zien is, kunnen spelers binnenkort ook de Apex Legends battle pass aanschaffen. Deze komt zeer waarschijnlijk nog in maart vrij, al is het nog niet helemaal duidelijk wanneer.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Bizar: check deze hacker films uit het pre-internet-tijdperk

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar nog niet zo heel lang geleden waren mobieltjes en laptops onzichtbaar op het witte doek. Men...

Op reis als Musical Nomad

Over de digital nomad is al veel gezegd en geschreven. Maar kun je ook een musical nomad zijn? Als muzikant bijvoorbeeld door Europa trekken...

Leer je collega’s kennen: zo organiseer je het leukste teamuitje

Teamuitjes zijn ontzettend belangrijk om je collega’s echt goed te leren kennen. Op de werkvloer gaat het vooral over formele zaken. Hoe voer je...

Hoe de muziekwereld meebeweegt met de technologie

Je kunt het je niet meer voorstellen, maar muzikant zijn pakweg 1995 was een totaal andere belevenis dan nu. De grootste verandering eind vorige...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here