Apex Legends tips, tricks en geheimen (week 1)

APEX LEGENDS: de nieuwste Battle Royale – gaat het Fortnite van de troon stoten? Wij denken van wel! Het spel is nog maar een week uit maar telt nu al meer dan 25 miljoen spelers.

Apex Legends is er nu bijna een week en spelers proberen (zoals gewoonlijk) snel alles te leren dat het spel te bieden heeft. Van wat zijn de beste wapens in Apex Legends tot leren wat elk knopje en notificatie dingetje te betekenen heeft!

 

Er zijn niet veel tutorials in het spel dus ik dacht dat ik het samen zou stellen en een paar van mijn favoriete tips uit zou leggen – en trucs die ik heb opgepikt in de tijd die ik tot nu toe in Apex Legends heb gestoken.

 

Dus bij deze: Apex Legends tips voor nieuwe spelers!

 

Tip #1: Wapen weg wanneer je gaat rennen.

 

Wist je dat je sneller kunt rennen als je je geweer wegdoet? Dit is handig om snel te ontsnappen, flankeren of rennen naar de cirkel; of naar een de veilige zone. Standaard klik je op 3 op pc om dit te doen en houd Y op console vast (of driehoek op PlayStation)

 

Apex Legends Tip #2: check afstand met een sniper scope

 

De mil-dots op de fullscreen sniper scope schaal en verplaatsen correct op basis van de afstand tot je doel en projectielsnelheid hiermee plus de afstandsmeter is het super eenvoudig om doelwitten op lange afstanden hiervoor raken. Bijvoorbeeld met de Longbow. Laten we zeggen dat je de top van de rots wil raken waar het is ontmoet het gras de afstandsmeter op de rechts vertelt me ​​dat het ongeveer 560 is meter verderop, dus als ik in het midden schiet mijn schot wordt echter laag als ik wat ik doe wilt raken op de 5-markering op het bereik en schiet op mijn kogel zal het doel raken heel eenvoudig om dit te gebruiken je gaat je eerste kogel raken een doel op lange termijn zonder te missen en waarschuwen wanneer je naar binnen valt

 

Tip #3 Frag grenades kun je niet cooken of ‘’primen’’

 

Frag granaten in Apex Legends: hoe werken ze? Voor zover ik kan vertellen dat er geen manier is om ze te primen, maar zodra je een granaat gooit start een timer van 4 seconden vóór die timer afgaat en de granaat ontploft. Gebruik dit op target players op lange termijn om ze te verrassen en geen tijd te geven om te ontsnappen. De baanlijn die je ziet is 100% nauwkeurig op en op krankzinnige lange afstand doodt de granaat ook nog.

 

Echt goed voor het in een hinderlaag lokken!

apex legends tips

Tip #4: Apex Legends Prowler PDW

 

Deze dingen heb je misschien wel gevonden: de Prowler PDW, maar meteen de deur uit

gegooid omdat het standaard een vijf-ronde bursts pistool is en niet veel mensen houden van burst-guns. Speciaal voor dichtbij bereik echter (als het je lukt) zoek de hopper select fire-receiver. Met deze attachment kun je volledig automatisch vuur inschakelen.

 

Met de hopper (als je geluk hebt om er een te vinden), kan het snel jouw nieuwe favoriete primaire wapen worden.

 

Tip #5: Bewegen in Apex Legends

 

Naast normaal rennen is het erg belangrijk in dit spel dat je gaat zoveel schuiven als mogelijk. Bij bewegen helpt dit om je minder kwetsbaar voor geweerschoten te maken. En niet alleen dat, maar je kunt heel erg lang schuiven, dus als je ergens snel wil zijn (wat vaak zo is), dan is het vaak veel gemakkelijker om gewoon van een heuvel af te glijden. Helaas is er geen wall-running in Apex Legends, want ook al speelt het zich af in het Titanfall-universum: je speelt niet als piloten en je hebt niet het “terugspringen” (vaulten) zoals in die game, maar je kunt wel muren beklimmen.

Je kunt namelijk pittig hoge muursprongen maken in deze game. Je zult een beetje moeten klauteren om te krijgen wat je wil, maar het werkt wel vaak.

 

Tip #6: Respawn je team mates

Misschien wel een van de grootste kenmerken van Apex Legends die niet in Fortnite zit, is het vermogen voor teamgenoten om te respawnen (en daar kan je bij helpen!). Als jij of je team buddy wordt gedood, dan heb je een bepaalde tijdslimiet om naar hun kist toe te rennen en hun badge op te pakken. Die kun je vervolgens naar een van de vele respawn stations brengen om je buddies te respawnen.

De groene dots op de map zijn de respawn stations waar je dit kan doen. Belangrijk om te weten is dat het wel even duurt (10 seconden) om je team maatjes te respawnen. En er zit nog een nadeel aan: je buddies komen terug zonder gear: dus zonder wapens en armor. Whoops.

 

Meer Apex Legends tips!

We zijn zelf gek van deze nieuwe game, dus zullen we continu nieuwe tips met je delen! Bijvoorbeeld wat de beste wapens en combinaties zijn, de beste attachments en natuurlijk welke Legends de beste zijn voor welke situatie.

Meer Apex Legends tips vind je hier!

 

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in