ASUS Republic of Gamers domineert gaming laptopmarkt, toont 2020 line-up

Marktaandeel gegroeid naar 22.6%, waardoor de gaming laptops van ROG naar de toppositie worden geduwd

0
2474
ASUS Republic of Gamers

Belangrijkste kenmerken:

  • Wereldwijd leidend marktaandeel: ROG en ASUS gaming laptops worden voor bijna een kwart gerepresenteerd in de verkopen aan het eind van april 2020.
  • Meest populaire high-end gaming laptops: In de maand april gold een marktaandeel van 30.2% in het segment van high-end RTX™ gaming laptops. Dit betekent dat high-end ROG RTX™ gaming laptops de best verkopende zijn ter wereld.
  • Nieuwe modellen voor 2020: Een nieuwe line-up van ROG Zephyrus en Strix gaming laptops brengt ultradunne designs en ongekende performance samen om aan de hoge eisen van gamers te voldoen.
  • Het inspireren van een nieuwe generatie in gaming: ROG host campagnes voor de toenemende hoeveelheid creators, artiesten en muzikanten die zich bij de gaming community voegen.

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn wereldwijde marktaandeel op het gebied van gaming laptops is gestegen naar bijna een kwart. Verkopen in de maand april 2020 hebben geleid tot een groei van het marktaandeel tot 22.6%, een leidend percentage. Deze prestatie heeft geleid tot een nummer 1 positie in verschillende internationale markten: Marktdata maken duidelijk dat ROG gaming laptops nu kunnen worden bestempeld als ‘best-sellers’ in Oost- en West-Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA), en Azië Pacific (APAC). Daarnaast geeft Republic of Gamers meer inzicht in zijn 2020-releases, en welke releases op de planning staan.

De meest populaire high-end gaming laptops: ROG RTX™ gaming laptops zijn de best verkopende ter wereld
ROG gaming laptops blonken bovendien uit in het high-end segment. Verkopen van specifieke ROG gaming laptops die de nieuwste NVIDIA® GeForce® RTX™ graphics bevatten mochten in april 2020 zelfs een marktaandeel van 30.2% noteren – bijna één derde van de gehele markt. Op globaal niveau werd hiermee de toppositie gegrepen, waardoor ROG officieel kan worden gezien als het meest populaire merk voor high-end RTX™ gaming laptops ter wereld.

Asus gaming laptops voor 2020

ROG Zephyrus Duo 15

De ROG Zephyrus Duo 15 integreert de innovatieve ROG ScreenPad Plus, een secundair touchscreen dat gaming, streaming, werkzaamheden en chatten samenbrengt in een draagbaar model. De 14.1 inch 4K (3840 x 1100) IPS ROG ScreenPad Plus bevindt zich boven het toetsenbord van de Duo 15 en onder het primaire paneel. Hierdoor wordt interactie of verlenging van het primaire beeldscherm, dat normaal gesproken op een tweede monitor zou plaatsvinden, eenvoudig mogelijk op een enkel apparaat.

Wanneer de notebook wordt geopend tilt een scharnier het secundaire beeldscherm op naar een hoek van 13º. Hierdoor wordt er een grote opening van 28.5mm zichtbaar die koele lucht van boven de laptop naar binnen trekt. Dankzij dit Active Aerodynamic System (AAS) kan de Zephyrus Duo gebruikmaken van krachtige componenten in een ontzettend dunne behuizing, inclusief een tiende generatie Intel Core i9 CPU en de waanzinnige NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080 Super GPU.

De Zephyrus Duo is verkrijgbaar met twee soorten beeldschermen: een razendsnel 300Hz FHD-beeldscherm of een 4K UHD beeldscherm met 100% Adobe RGB voor gebruikers die hun tijd verdelen tussen AAA-gaming en contentcreatie. NVIDIA® G-SYNC®-technologie waarborgt een soepele, ’tear-free’ ervaring, terwijl ROG GPU Switch het mogelijk maakt om te schakelen tussen G-SYNC® en de batterijbesparende Optimus™-modus.

Zijn unieke, secundaire beeldscherm, premium componenten en slanke design zorgen ervoor dat de Zephyrus Duo 15 nu officieel als het ROG Zephyrus-vlaggenschip wordt bestempeld. Van zijn ongeloofijk dunne, metalen behuizing tot zijn krachtige Thunderbolt 3-poort, en van zijn RAID 0 opslagconfiguratie tot zijn toonaangevende beeldscherm: deze laptop heeft alles in huis om te streven naar het maximale.

ROG Zephyrus S17

De ROG Zephyrus S17 kenmerkt zich door een 17.3 inch beeldscherm met extreem dunne schermranden in een behuizing van slechts 18.7mm dun. Dankzij zijn verversingssnelheid van 300Hz en 3ms ‘grey-to-grey’ responstijd is er hier sprake van een echte snelheidsduivel. Dit scherm is bovendien te combineren met – maximaal – een NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080 Super GPU en een 10th Gen Intel Core i7 CPU. Het model maakt gebruik van een GPU Switch zoals die ook te vinden is in de Zephyrus Duo 15 en S15-modellen en daarnaast zorgt de PANTONE®-gevalideerde kleurweergave ervoor dat dit een ideale laptop voor creatief werk is. De Zephyrus S17 beschikt ook over een volledig toetsenbord zoals je dat gewend bent op een desktop, inclusief RGD LED-verlichting per toets, een NumberPad – een combinatie van een touchpad en numeriek toetsenbord – en een geïntegreerd volumewiel met backlight. Het unieke AAS koelingsysteem zorgt ervoor dat er een grote opening zichtbaar wordt aan de onderkant van het systeem om koele luchtinvoer te bevorderen, zodra de deksel van de laptop wordt opgetild.

ROG Zephyrus S15

De ROG Zephyrus S15 maakt de droom van ultradraagbaar gamen werkelijkheid: een slanke behuizing, Thunderbolt 3-connectiviteit en een comfortabel formaat van 15 inch. De behuizing is slechts 18.9mm dun en bevat top-end componenten van S17 niveau, met maximale configuraties die een NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080 Super GPU en een 300Hz  / 3ms beeldscherm combineren. De combinatie van G-SYNC® technologie, ROG’s vloeibare metaal dat de CPU koelt en een ultrahoge verversingssnelheid zorgt voor een extreem soepele spelweergave, zelfs tijdens de meest intense actie.

Daarnaast zorgt GPU Switch-technologie ervoor dat gamers kunnen schakelen tussen de G-SYNC® modus om extra soepel te gamen en een Optimus™-modus om de batterijduur te verlengen. Ook bevat de ROG Zephyrus S15 twee M.2 SSD’s die kunnen worden geconfigureerd in het ongelooflijk snelle RAID 0.

ROG Zephyrus M15

De ROG Zephyrus M15 biedt een verscheidenheid aan configuraties met een tiende generatie Intel Core i7-processor, verschillende beeldschermopties, waaronder 240Hz en 144Hz FHD-panelen en een 4K UHD-paneel. Ook zijn er diverse GPU-opties beschikbaar, variërend van een NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti tot een RTX™ 2070 GPU. De Zephyrus M15 wordt gekenmerkt door een slanke behuizing die is vervaardigd van een versterkte magnesiumlegering en afgewerkt met een stijlvolle, zachte skin. ESS Sabre DAC levert een helder, krachtig audiosignaal af en dankzij twee toegankelijke M.2 sloten heeft de M15 alle opslag in huis om creatief werk op te slaan, samen met een omvangrijke gaming bibliotheek. De Zephyrus M15 biedt complete connectiviteit, inclusief Thunderbolt 3, twee display outputs en genoeg USB-poorten om een muis, gamepad en externe opslag op aan te sluiten.

ROG Strix SCAR 15 / 17

De ROG Strix SCAR 17 is een krachtpatser, gebouwd rondom een IPS paneel met een ongelooflijke verversingssnelheid van 300Hz. Het model is maximaal uitgerust met een Intel Core i9-1980-HK met acht cores, met tot wel 32GB aan 3200 MHz DDR4 RAM en een NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080 Super GPU. De ROG SCAR 15 kenmerkt zich door een 15.6 inch beeldscherm en dezelfde, professionele verversingssnelheid van 300Hz. Aangedreven door – maximaal – een tiende generatie Intel Core i9-10980-HD en een NVIDIA® GeForce® RTX™ 2070 Super GPU. De SCAR grijpt extra de aandacht door aanpasbare RGB LED-verlichting, inclusief een lichtbalk rondom het apparaat, verlichting achter het toetsenboord en een verlicht RGB logo op de deksel van de laptop. Tot slot is er een ROG Keystone II inbegrepen: een NFC-apparaat dat verschillende aanpasbare elementen met zich meebrengt.

ROG Strix G15 / G17


De ROG Strix G15 en G17 springen direct in het oog en brengen allerlei features samen om serieus gamen naar een groter publiek te brengen. Zo is er in beide modellen een razendsnel 144Hz beeldscherm ingebouwd en zijn de laptops voorzien van een krachtige tiende generatie Intel® Core™ i7-10750H-processor met 8 cores en 16 threads, in combinatie met 16GB werkgeheugen, dat bovendien uitbreidbaar is. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor gaming met vloeiende beelden, maar ook voor verschillende werkzaamheden.

Als kers op de taart is er voor de G15 een configuratie beschikbaar met een NVIDIA® RTX™ 2070 grafische kaart om spelers op te laten gaan in ongelooflijke beelden en prestaties in de nieuwste games. De G17 is zelfs beschikbaar met een NVIDIA® RTX™ 2070 Super en wordt daarnaast gekenmerkt door een beeldformaat van maar liefst 17.3 inch. Het design van beide modellen lijkt rechtstreeks uit de toekomst te komen en is tot stand gekomen door een samenwerking met BMW Designworks Group.

ROG samenwerkingen en wereldwijde campagnes


Dit jaar werkt ROG samen met de geprezen DJ en producer Alan Walker om gaming content, tech en andere ervaringen te creëren om gaming onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Om de samenwerking af te trappen heeft ROG een speciale, custom Zephyrus G14 ontwikkeld, afgestemd op de behoeften van Walker als gamer, creator en muzikant. Vanaf augustus gaan Walker en ROG gezamenlijk video’s uitbrengen die het publiek al vroeg in aanraking laat komen met nieuwe muziek van Walker. Daarnaast worden toekomstige projecten met ROG en achter-de-schermen content voor al zijn fans belicht.

Naast deze samenwerking met Alan Walker gaat ROG een ‘Art of the Duo’-campagne lanceren om de Zephyrus Duo 15 in de spotlights te zetten. De campagne koppelt muzikanten en artiesten en plaatst hen in teams. Vervolgens levert ieder team een muziekvideo af, waarin de talenten van de makers worden gecombineerd. De ROG Zephyrus Duo 15 staat centraal in deze video’s, die gedeeld zullen worden op social media.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in