BE ONE OF THE 20 IN EA SPORTS™ F1® 24 – worldwide launch today!

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) viert een mijlpaal in het leveren van een steeds meeslepender en authentiekere F1®-ervaring met de wereldwijde lancering van EA SPORTS™ F1® 24. De officiële game van het FIA Formula One World Championship™ is nu beschikbaar op PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via EA App, Epic Games Store en Steam. Spelers kunnen nu spelen als een huidige F1®-coureur of een icoon uit het verleden om geschiedenis te herschrijven of nieuwe verhaallijnen te creëren in de vernieuwde Career Mode. De nieuwe EA SPORTS Dynamic Handling en een reeks authenticiteitsfuncties, waaronder bijgewerkte circuits, real-world broadcast audio en verbeterde coureursmodellen, verhogen het niveau van onderdompeling.

“F1 24 brengt spelers als nooit tevoren in de wereld van de Formule 1. Dit jaar hebben we meerdere aspecten van de game vooruitgestuwd, waardoor spelers als hun helden – uit het verleden of heden – kunnen racen en verhalen kunnen creëren die ze graag willen zien,” zei Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “Met de grootste upgrade van onze Career Mode sinds 2016 en de nieuwe EA SPORTS Dynamic Handling, zullen spelers zich meer dan ooit een van de 20 voelen.”

Career Mode, een hoeksteen van de F1®-serie, krijgt een grote opknapbeurt die de echte uitdagingen weerspiegelt waarmee F1®-coureurs te maken hebben. Coureurs krijgen nu zowel lange als korte termijndoelen op basis van teamdoelstellingen, wat meer diepgang geeft aan hun ervaring en hen gemotiveerd houdt met doelen die verder gaan dan strijden voor een plek op het podium. De Two-Player Career Mode stelt een vriend in staat om samen te spelen, coöperatief of competitief, en Challenge Career biedt een competitieve ervaring met veranderende korte scenario’s.

De EA SPORTS Dynamic Handling herdefinieert de fysica van de auto om meer controle te geven en spelers meer invloed te geven op voertuigprestaties en racetactiek. Met nieuwe ophangingskinematica, bandenmodel, aërosimulatie en vernieuwde motor- en setupopties krijgen spelers gedetailleerde feedback, wat zorgt voor een nauwkeuriger rijgedrag.

F1® 24 versterkt authenticiteit en nauwkeurigheid met vier herwerkte circuits, waaronder Silverstone en Circuit de Spa-Francorchamps, real-world radiocommunicatiesamples, verbeterde coureur- en autoweergave, nieuwe cutscenes en meer. De officiële auto’s van alle 10 teams in het kampioenschap van 2024 zijn nauwkeurig nagebouwd met gedetailleerde CAD-gegevens. Daarnaast zien de coureurs van 2024 er realistischer uit met volledig haarweergave en grote verbeteringen aan oog- en huidshaders.

F1® World is terug voor een tweede seizoen met een nieuwe functie. Fanzone stelt spelers in staat om zich aan te sluiten bij een tijdgebonden competitie, in lijn met hun favoriete team en coureur gedurende een Podium Pass-seizoen. Door een gevoel van gemeenschap te bevorderen, werken spelers samen aan gedeelde doelen en strijden ze om Fan Points in verschillende F1® World-modi, met beloningen voor degenen die bovenaan het kampioenschap eindigen.

Na de lancering kunnen spelers uitkijken naar vijf gethematiseerde seizoenen van gratis live service-inhoud, waardoor fans het hele jaar door in het hart van de raceactie blijven.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in