Borderlands 3 gameplay onthuld: helemaal lijp

Dat de Borderlands games over de top zijn, tja, dat wisten we al. Borderlands 3 brengt dit echter weer naar een compleet nieuw niveau. Dat werd gisteravond onthuld middels de officiële Borderlands 3 reveal stream op Twitch. Hier lees je alles dat we tot nu toe weten over Borderlands 3.

Borderlands 3 speelt zich af op meerdere planeten, waar je uiteraard talloze alien vaults kunt ontdekken. Het is verreweg de grootste Borderlands game tot nu toe en het ziet ernaar uit dat het team achter de games het ‘m nog een keer heeft geflikt. Er is zoveel te doen en gezien het feit dat er geen micro transactions in Borderlands 3 zullen zijn, zul je de “miljarden” wapens moeten verdienen door middel van gameplay.

 

Wapens, wapens, wapens. Ook met benen.

Fat loot blijft één van de grote pluspunten van Borderlands. Goed nieuws: daar gaat Borderlands 3 alleen maar in verbeteren. Zoals Borderlands fans weten zijn er verschillende wapenfabrikanten. Per fabrikant zijn er nu nog meer perks die het aanbod diversificeren. Zo zijn er de bekende Tediore wapens die je – in plaats van te herladen – weg kan gooien en gebruiken als granaat. Borderlands 3 gaat verder en geeft sommige wapens zelfs benen, zodat deze schreeuwend en schietend op vijanden afrennen. F*cking lijp.

gunsonlegsb3

Beeld: Reddit

 

Toffe gameplay met meer ”oomph”

Enemies neerschieten is bevredigender dan ooit. Een simpele enemy point-black neerknallen met een shotgun? De kans is groot dat er enkel een paar benen overblijft. Vijanden reageren ook meer wanneer ze beschoten worden, er is meer blood en gore en over het algemeen hebben guns meer ”oomph”.

Combat lijkt sneller, gevarieerder en mobieler uit. Veel geweren hebben verschillende ‘alt-fires’ (semi-automatisch, salvo, etc.), er zijn richels waar je snel overheen kunt klimmen en zelfs dekkingen om achter te schuilen die kapotgemaakt kunnen worden. B3 brengt de Borderlands gameplay echt naar het volgende niveau.

 

Borderlands 3 skills en classes

Uiteraard ontbreekt het Borderlands 3 niet aan vermakelijke speelbare classes, elk met hun eigen unieke skills en voordelen. Zo kan Zane twee action skills gebruiken, in plaats van één zoals andere classes. Daarvoor ruil je echter wel een granaat in, maar ja wie heeft een granaat nodig als je twee action skills hebt. Alle classes hebben meerdere skill trees met enorm veel keuze. Tijdens de reveal waren er twee Vault Hunter classes te spelen, namelijk Zane en Amara.

De drie skill trees van Zane zijn Hitman, Doubled Agent en Under Cover. Hitman is pure DPS, Doubled Agent geeft veel utility middels kloons en deceptie en Under Cover geeft meer survivability en buffs voor je party.

De Siren Amara heeft als eerste skill tree Brawl. Hierin vind je skills zoals Fracture: vuisten die uit de grond schieten en damage doen tegen enemies. Vet. Amara’s skilltree Mythical Assault geeft onder anderen de action skill Reverberation, waarmee je een Astral Projection naar voren schiet welke alles in zijn pad sloopt. Met haar laatste skilltree Fist of the Element krijgt Amara meer CC mogelijkheden, zoals het stunnen en vasthouden van enemies.

borderlands 3 gameplay reveal

Beeld: Gearbox

 

Multiplayer in B3

Ook een co-op mode ontbreekt natuurlijk niet in Borderlands 3. Co-op mode ziet er hetzelfde uit zoals we gewend zijn, maar dan beter. Met ”Loot-instancing” krijgt elke speler nu zijn of haar eigen loot. Dat betekent niet langer vechten om loot! Games zoals Destiny en World of Warcraft werken met een soortgelijk systeem – en dat is best prettig. Ook schalen enemies en loot nu mee met het level van de speler. Een speler die een hoog level is kan daardoor veel makkelijker samenspelen met een nieuwe speler.

Offline multiplayer is straks ook een optie. In Borderlands 3 kun je namelijk weer ouderwets in splitscreen mode spelen. Heel classic dat Gearbox dit implementeert in B3.

borderlands 3 gameplay 1

Beeld: Gearbox

 

Borderlands 3 reveal stream

Tijdens de Borderlands 3 reveal stream werden talloze andere verbeteringen genoemd. Zoals het automatisch oppikken van ammo. Handig wanneer je in een gevecht zit en snel iets wil looten! Heb je loot gemist? In Sanctuary 3 – je persoonlijke spaceship – staat nu een machine waar je al je gemiste loot kunt vinden. Doet denken aan de Postmaster van Destiny. Quality of life verbeteringen all around, dus! Borderlands 3 zit natuurlijk ook weer bomvol met missies, quests, storylines, nieuwe vijanden en vrienden.

Wil je de volledige (of een deel van) de Borderlands 3 reveal stream terugkijken? Check dan hieronder de reveal op Twitch.

 

Borderlands 3 release datum is op 13 september 2019. De game is te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in