Classic WoW krijgt spell batching, maar wat houdt dat in?

Classic World of Warcraft krijgt spell batching, aldus deze officiële post van Blizzard. Spell batching in WoW Classic is één van de controversiële en veelbesproken punten, samen met loot trading. En nu heeft de community eindelijk een antwoord!

Spelers op de officiële Warcraft fora en Reddit zijn zacht gezegd thrilled. De toevoeging van spell batching aan de game zorgt ervoor dat Classic nog authentieker is.

En dat is goed nieuws.

 

Wat is spell batching?

WoW Classic gaat draaien op de World of Warcraft: Legion client, wat betekent dat er gebouwd wordt op veel van de moderne processen. In Classic konden (bijvoorbeeld) twee mages tegelijkertijd Polymorph op elkaar casten – en de spell landde dan ook succesvol. Een warrior kon de Polymorph van een mage pummelen, maar alleen damage doen en niet de Polymorph onderbreken wanneer de warrior slechte timing had. Twee warriors kunnen op elkaar in Chargen en elkaar stunnen. Twee warlocks kunnen Fear op elkaar casten en succesvol op elkaar landen, waardoor ze allebei ge-CC’d zijn. Etc.

In Legion is dat niet het geval. De moderne versie van de game kan meer acties verwerken in één batch, dan de game aankon in 2005. Het feit dat twee verschillende spelers echter tegelijkertijd spells op elkaar konden landen – dat was wel een big deal. Met name voor PvP is het daarom erg tof dat spell batching terugkeert naar de game.

wow classic polymorph en charge

Blizzard maakt zich klaar voor een aankondiging

Het doel met Classic WoW is een zo authentiek mogelijke Vanilla ervaring creëren. En met de toevoeging van spell batching, zijn we weer een stap dichter daarbij in de buurt.

Het Class World of Warcraft nieuws blijf binnenstromen! In één maand tijd zijn we meer te weten gekomen over de release, loot trading, welke versie van Alterac Valley er gebruikt gaat worden – en nu of spell batching terugkeert naar de game. De communicatie vanuit Blizzard wordt strak aangetrokken, wat maar één ding kan betekenen.

Blizzard is het WoW Classic project aan het afronden en maakt zich klaar voor een officiële release date aankondiging. Zelf hoop ik op een release medio juli, maar we zullen nog heel even (soon) geduld moeten hebben.

Robert Hoebe
Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Bedrijfsprocessen efficiënter maken: het stappenplan

Hoe groter een bedrijf wordt, hoe eerder het moment zich aandient waarop je het overzicht dreigt kwijt te raken. Als ondernemer zorg je er...

Solstice of Heroes keert terug in Destiny 2

Solstice of Heroes keert terug in Destiny 2. Dit gratis evenement is beschikbaar voor alle Destiny 2-spelers en loopt van 11 augustus tot 8...

Formule 1 2020 game review

Een Formule 1 coureur zijn is ongetwijfeld enorm stressvol. Laat staan dat je de baas bent van een compleet team, zoals McLaren of Red...

Logitech G en Herman Miller brengen ultieme Embody Gaming Chair uit

Logitech G, een merk van Logitech en Herman Miller hebben gezamenlijk een nieuwe serie hoogwaardige gaming-meubels en accessoires onthuld, waaronder de Embody Gaming Chair,...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here