Destiny 2 Season of Opulence guide en content: wat is er te doen?

Alles dat je moet weten over Destiny 2's nieuwste seizoen.

Destiny 2’s nieuwste DLC content: Season of Opulence is aangebroken. Het nieuwe seizoen komt met nieuwe content zoals missies, een raid, nieuwe wapens en armor, nieuwe Pinnacle weapons en zelfs een nieuwe 6-player activiteit. Season of Opulence loopt van 4 juni tot 30 juli en is te spelen voor Destiny 2 eigenaren die de Annual Pass hebben aangeschaft.

 

De updates tijdens Season of Opulence en de roadmap

destiny 2 season of opulence roadmap

 • June 4th – Menagerie & Crown of Sorrow
 • June 11th – New Menagerie Boss & Truth Quest
 • June 18th – New Menagerie Boss & Iron Banner Quest
 • June 25th – Menagerie Heroic Mode
 • July 2nd – Lumina Quest
 • July 9th – Tribute Hall & Moments of Triumph
 • July 30th – Solstice of Heroes

 

Wat is de Menagerie?

De Menagerie is Destiny 2’s nieuwe 6-player activiteit. De Menagerie heeft match-making, wat betekent dat je gewoon met random mensen deze activiteit kan gaan doen. Simpel gezegd is Menagerie een horde-bases gamemode, waarin je hordes enemies en een paar bosses verslaat. Niet heel spannend of vernieuwend.

Wél nieuw is dat Calus je de Chalice of Opulence geeft. En daar wordt het leuk.

Zodra je de Chalice hebt, ga je naar de Menagerie en verzamelt speciale runes voor het verslaan van enemies en bosses. Deze runes kun je ruilen voor rewards. De Chalice kan worden geüpgraded door middel van “Imperials“, zodat je meer en sterkere rewards kunt krijgen.

Hoe gebruik je de Chalice of Opulence?

Je kan runes verdienen door de volgende activiteiten:

 • Weekly bounties voltooien
 • De nieuwe weekly chests openen op het Nessus schip
 • Er is een nieuwe consumable die je kunt gebruiken om bij het voltooien van een activiteit een rune te ontvangen

De runes gebruik je vervolgens zo:

 • Voordat je de Menagerie in gaat, stop je de runes in je Chalice
 • Zodra je de Menagerie run complete, krijg je de gear die je hebt uitgekozen toen je je runes selecteerde
 • Elke rune beïnvloedt wat je precies krijgt. Bijvoorbeeld verschillende eigenschappen, etc.

Het klinkt nu misschien nog lastig, maar na het zelf te proberen gaat het ongetwijfeld een stuk eenvoudiger.

 

menagerie gear rewards

Ook de gear die je kunt krijgen van de Menagerie ziet er best dik uit. 

 

Crown of Sorrow Raid

In de Crown of Sorrow raid gaan spelers de onderbuik van The Leviathan in, Destiny 2’s eerste raid. De Crown of Sorrow heeft niet het bekende goud en pracht en praal van The Leviathan. In plaats daarvan is de onderbuik een vieze en donkere boel.

The Hive zijn namelijk de enemy in deze raid. Eén van Calus’ Loyalists is koek-koek geworden van een Ascendant Hive artifact en heeft het nu ook niet zo voorzien op Guardians. Check hieronder de vette trailer voor de raid.

 

Season of Opulence Pinnacle weapons

Zoals in voorgaande seizoenen van Destiny 2, kent ook Season of Opulence zijn eigen Pinnacle wapens. Respectievelijk voor Crucible, Vanguard en Gambit.

destiny 2 pinnacle weapons

Crucible fans kunnen de Revoker sniper rifle proberen te bemachtigen.

Voor Strike fans is er de Wendigo GL3: een grenade launcher die een grotere blast radius en meer damage krijgt wanneer je Orbs of Light oppakt.

Voor Gambit spelers is er een nieuwe boog: Hush. Zodra je een hipfire precision shot maakt, krijg je enorm snelle drawspeed. Klinkt erg lastig om voor elkaar te krijgen.

 

Season of Opulence’s nieuwe exotics

Tot nu toe zijn de enige exotic armors die zijn gevonden voor Season of Opulence updates van originele Destiny Exotics. De Hunter exotic Khepri’s Sting is geüpdatet om Smoke Bomb te casten als je een vijand met full melee energy aanvalt. De Warlock exotic Astrocyte Verse draait nog steeds om de Blink jump, maar zorgt er nu voor dat je vaker kunt Blinken, in plaats van meer Recovery krijgt – zoals in Destiny 1. Voor de Titan zijn er de Peregrine Greaves, die in feite exact hetzelfde zijn als voorheen: als een Titan Charged terwijl hij in de lucht is, doet ‘ie meer damage. Wel een supertoffe exotic. In Destiny 1 kon je er soms zelfs Supers mee neerknallen.

TARRABAH – SUBMACHINE PISTOOL

destiny 2 tarrabah
Ravenous Beast: dit wapen krijgt meer power wanneer je character damage ontvangt. Eenmaal vol met power, houd reload ingedrukt to UNLEASH THE BEAST! AKA doe meer damage en schiet sneller.

TRUTH – ROCKET LAUNCHER

destiny 2 truth
Prototype Trueseeker: de raketten van Truth hebben tracking. Lock-in op targets bij het richten.

KHEPRI’S STING – HUNTER ARMS

destiny 2 khepri sting

Touch of Venom: iemand meppen met volle melee energy werpt direct een Smoke Bomb. Krijg Truesight terwijl je in het Smoke Bomb-effect bent.

ASTROCYTE VERSE – WARLOCK HELM

Astrocyte-Verse
Move to Survive: Blink verder en vaker. Wapen readies sneller wanneer je uit Blink komt en ook de Radar verschijnt direct weer.

PEREGRINE GREAVES – TITAN LEGS

Peregrine-Greaves
Peregrine Strike: alle Shoulder Charge varianten doen bonus damage wanneer ze in de lucht worden geactiveerd. Peregrine Greaves kunnen erg leuk zijn in de Crucible.

 

Sandbox veranderingen en nerfs

Bungie sprak ook over verschillende updates in de sandbox. Het is nogal veel info, maar hieronder de key points voor mensen die een TL;DR willen.

Whisper of the Worm

 • White Nail haalt munitie uit reserves in plaats van het te maken
 • Reserve munitie verhoogd naar 18 (zonder munitie reserve perks)

Sleeper Simulant

 • Verminderde ricochet damage tegen bosses
 • Non-precision shots zijn meer vergevingsgezind. Betekent dat meer damage op body shots? Who knows.

Lord of Wolves

 • PvE damage verminderd met 20%
 • Release the Wolves perk wordt niet langer automatisch geactiveerd bij kill
 • Dit effect wordt nu geactiveerd door reload ingedrukt te houden, vergelijkbaar met “The Fundamentals” op Hard Light en Borealis
 • PvE damage en range bonus op dit effect zijn verwijderd en vervangen door simpelweg een damage bonus

Ace of Spades

 • Memento Mori eindigt nu als het wapen is opgeborgen
 • De PvP damage bonus van Memento Mori is enigszins verlaagd om te voorkomen dat Guardians kunnen two-tappen. Bijvoorbeeld terwijl Vengeance (One-Eyed Mask) actief is
 • Je character heeft nu 4 Resilience nodig om dit te overleven
 • Memento Mori is weer actief voor 6 schoten (was eerst 5)

Super generating exotic armor

De armors die super energy genereren krijgen ook een flinke update.

Skull of Dire Ahamkara, Orpheus Rigs en Phoenix Protocol ontvangen nu Super energie terug met afnemend rendement, waardoor het veel minder vaak voorkomt om je volledige Super terug te krijgen. Lame.

Shards of Galanor en Ursa Furiosa hadden hun Super gain-caps gereduceerd om in overeenstemming te zijn met de andere Super exotic veranderingen

Gwisin Vest heeft zijn energie teruggebracht van 15% naar 8% wanneer je één of twee Guardians killed. Maar schaalt nog steeds wanneer je drie of meer Guardians verslaat. In PvE is er niets gewijzigd aan Gwisin Vest.

 

Luna’s Howl en Not Forgotten nerfs

lunas howl not forgotten

Yep, de geliefde / gehate Crucible hand cannons worden generfed. De perk Magnificent Howl wordt aangepast, waardoor deze niet langer de precision shot damage verhoogt, maar de body shot damage. Ook het archetype wordt aangepast, van 180 RPM hand cannon naar 150 RPM. Hoe de nerfs uiteindelijk de hand cannons beïnvloeden, dat valt nog te bezien.

 

Uiteraard zijn er ook weer talloze nieuwe Triumphs, vanity items, Lore Books, Iron Banner en meer in dit nieuwe seizoen. Wat denk jij: keer jij terug naar Destiny 2 voor Season of Opulence? Of laat je de update aan je voorbijgaan?

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in