Destiny 2 Thorn quest guide (Thorn in 8 stappen – spoilers)

De Crucible killer van Destiny 1 is terug. En misschien wel beter dan ooit.

Thorn is back. Het legendarische pistool uit Destiny 1 kun je nu verkrijgen in Destiny 2. Maar hoe vind je deze gun en uit welke stappen bestaat de quest? Dat is altijd handig om te weten en voorkomt dubbel werk. Destiny 2’s Thorn zal voornamelijk geliefd en gewild zijn onder Guardians die graag de Crucible induiken. Als er één ding is waar Thorn goed in is, dan is het wel Shaxx trots maken.

Zoals beloofd heb ik een korte Thorn quest guide geschreven, zodat je zelf ook in no-time de giftige Crucible killer kan gebruiken. Check de volledige Thorn quest hieronder. Maar eerst nog even de perks van Thorn!

 

Destiny 2 Thorn perks en damage

Barrel perk: Corkscrew Barrel. De barrel perk zorgt voor iets meer stability, range en handling speed. Precies wat je wil op een Hand cannon.

Magazine perk: Accurized Rounds. Deze perk zien we graag op Hand cannons in Destiny 2, omdat het de range van het wapen vergroot. En dat betekent dat je kogels makkelijker raken en dat je minder damage verliest op lange afstand schoten.

Extra perk: Hipfire Grip. Meer nauwkeurigheid wanneer je hip-fired. Prima, niet veel gebruikt. Maar leuke bonus.

Exotic perk #1: Mark of the Devourer. Mark of the Devourer is de perk die verantwoordelijk is voor het beruchte damage-over-time effect van Thorn. De Destiny 2 Thorn variant geeft naast deze damage-over-time ook nog eens ”Remnant fragments” die op de grond verschijnen.

destiny 2 thorn perks screenshot

 

Exotic perk #2: Soul Devourer. Zodra je de Remnangt fragments oppikt, gaat de Soul Devourer perk zijn werk doen. Soul Devourer zorgt ervoor dat het magazijn van Thorn word gevuld. En daarbovenop geeft het een buff, welke de volgende Mark of the Devourer die je op een vijand achterlaat nog sterker maakt.

Rounds per minute: 150. Een belangrijke perk op Hand cannons is RPM, ofwel Rounds per minute. Dat houdt in hoe snel je achter elkaar kunt schieten. De Thorn heeft een RPM van 150, wat deze Hand cannon in hetzelfde straatje plaatst als Dire Promise, Sunshot en Midnight Coup, om maar een paar bekende namen te noemen.

Wil je andere perks van Thorn zien die we hier niet hebben genoemd? Check dit wapen en al zijn perks dan hier op light.gg.

 

De Destiny 2 Thorn quest guide in 8 stappen

Hieronder vind je de volledige Destiny 2 quest guide voor Thorn. LET OP: er staan (natuurlijk) spoilers in. Mocht je liever willen uitpuzzelen hoe je Thorn bemachtigd, klik dan weg.

Stap #1: De Salt Mines in EDZ

Om de Thorn quest te beginnen, ga je naar de Salt Mines in de EDZ. De Salt Mines zijn vast niet per ongeluk als locatie gekozen, afgaande van de beruchtheid van Thorn in Destiny 1!

Check goed je map wanneer je in EDZ (in Trostland) landt – de tekst ”Salt Mines” staat nogal klein op het kaartje. De Salt Mines liggen noord van de kerk van Devrin Kay zich in verschuilt. 

Zodra je in de Salt Mines bent, ga je naar de Transmat teleporter die je in principe gelijk ziet. Voor een van de eerste missies in Destiny 2 heb je deze Transmat al gebruikt. Loop verder op de heuvel en passeer het grote blauwe schild aan de linkerkant, totdat je een verlaten kampeerplek vindt. Klik het uitgebrande kampvuur om de restantanten te vinden en de Thorn quest te starten.  Check deze GIF als je er niet uitkomt.

destiny 2 edz

Stap #2: Praat met Banshee in de Tower

De 2e stap is simpel: ga naar de Tower en praat met Banshee om de volgende stap te ontvangen.

De volgende 3 stappen kun je volbrengen door simpelweg in de Crucible te spelen en (in volgorde) Warlocks, Titans en Hunters te killen. Mocht je geen zin hebben in PvP, zijn er gelukkig andere opties.

Stap #3: Verzamel 50 Hadronic Essence door bounties op IO te doen, Nightfall Strikes te doen, of door Warlocks te killen in de Crucible

Je krijgt er 5 als je een Warlock killt in Crucible en 3 voor een assist. Asher Mir bounties op IO zijn 5 essences waard. Nightfall Strikes zijn de meest efficiënte manier om dit te doen als je slecht ben in Crucible. 3 Nightfall Strikes zijn nodig om 50 essences te verkrijgen.

 

Stap #4: Verzamel 50 Plasteel Plating door bounties op Titan te doen, Blind Well tiers te doen, of door Titans te killen in de Crucible

Je krijgt er weer 5, maar dit keer als je een Titan killt in Crucible en 3 voor een assist. Voor bounties voor Sloane op Titan krijg je weer 5 items per bounty. In de Blind Well krijg je voor een Heroic Blind Well completion 10 items. Voor de andere tiers krijg je iets minder, maar dit is alsnog een goede manier om dit te doen.

 

Stap #5: Verzamel 50 Sapphire Wire door bounties op Mars te doen, Escalation Protocol waves te completen, of door Hunters te killen in de Crucible

5 voor een hunter kill, 3 voor een assist in Crucible. Bounties voor Ana Bray op Mars leveren 5 wires op. Escalation Protocol waves zijn echter de meest efficiënte manier om dit te doen. Per wave krijg je 5 wires – en die gaan erg snel.

Het beste wat je kunt voor deze stap is alle bounties pakken die Ana Bray heeft en vervolgens Escalation Protocol waves doen.

d2 escalation protocol

Stap #6: Kill Guardians in de Crucible met een Void Hand cannon of Void abilities.

Meer Crucible! Deze quest stap is een throwback naar de Thorn quest uit Destiny 1. Belangrijk is dat je kills maakt met een Void Hand cannon, dus je moet er wel eentje hebben. Enkele Void Hand cannons die ik voorstel zijn:

  • IKELOS Hand cannon (van de Warmind DLC)
  • Kindles Orchid (van de Gofannon Forge)
  • Thin Line (random drop)

Je krijgt credit voor een kill als je de laatste hit hebt op een vijand. Headshots met Void Hand cannons leveren het meeste progressie op!

 

Stap #7: Praat met Tyra Karn op The Farm

Pfoe, hier was ik een tijdje niet geweest: The Farm. Tyra Karn is de Cryptarch van The Farm en vertelt je hier een verhaal. That’s it.

 

Stap #8: The Chasm of Screams (moeilijkere versie)

De laatste stap is de strike Savathun’s Song op light level 660. Best pittig als je dit light level nog niet bent. Om de strike te bezoeken ga je in de Director naar Titan en selecteer je simpelweg de strike Savathun’s Song.

De catch hier is dat de strike extra moeilijk is gemaakt, namelijk met extra modifiers. De modifiers zijn als volgt:

  • Harsh elements (je krijgt meer damage van arac, solar en void)
  • Blackout (geen radar en enemies hebben sterkere melee aanvallen)
  • Iron (vijanden hebben meer health en worden niet gestunned door damage)

Tip: let op de Thralls! Die zijn echt een probleem in deze versie van de strike.

savathun song strike

In deze versie van de strike er spawnen twee nieuwe bosses. Namelijk twee Knights, die je gelukkig best makkelijk kunt verslaan door Blade Barrage, of bijvoorbeeld Nova Bomb.

BELANGRIJK: kill the twee knights voordat je de Shrieker killt.

Wanneer je deze twee Knights hebt verslagen – en de grote boze Shrieker die op de afbeelding hierboven staat – krijg je direct Destiny 2’s gloednieuwe Thorn in je handen gedrukt. Thorn quest compleet!

 

Wat denk jij: loopt straks de hele Crucible vol met Thorn? Of denk je dat het wel meevalt? Succes met het behalen van de Thorn quest in Destiny 2!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in