Destiny 3 leaks! Nieuwe enemies en Crucible (update 4 april)

0
3723
destiny 3 leaks

Reddit user en Destiny leaker AnonTheNine heeft weer eens het boekje open gedaan. Eerder deze week maakte hij details bekend over de nieuwste content update van Destiny 2: Penumbra. En nu komt er nieuws naar buiten over Destiny 3.

LET OP: dit artikel bevat spoilers.

 

Destiny 2 Penumbra en Year 3 leak

Het verhaal van Penumbra: We keren terug naar de leviathan en ontdekken de bron van de macht van emperor Calus. We ontmoeten hier ook voor het eerst de nieuwe vijanden die in Destiny 3 zullen verschijnen (meer daarover hieronder). Dezelfde creatures werden ook al benoemd als ”schepsels in het ijs” door de Drifter in een lore entry.

Er komen nieuwe wapens in Penumbra, namelijk Rose, Hawkmoon, en Dark Drinker. Hoera, nog meer exotic hand cannon quests!

Nieuwe pinnacle activity, codenaam: Dragonslayer. Een nieuwe game mode die puzzels oplossen combineert met wave-based fights, vergelijkbaar met Prison of Elders.

Er is verder nog weinig bekend over het 3e jaar van Destiny 2, ofwel wat er na Penumbra gaat gebeuren. Wel is bekend dat er geen grote ”comet DLC” content komt, zoals The Taken King of Forsaken. Wel komt er een Annual Pass 2.0 aan, waar kleinere content updates in zullen komen.

 

Destiny 3 leaks

Op naar het grote nieuws. Zo lekte AnonTheNine al een paar nieuwe locaties welke we in Destiny 3 kunnen gaan bezoeken:

  • Old Chicago
  • Europa
  • Venus

 

Destiny 3 endgame content

Er komt in Destiny 3 een nieuwe ‘Dreaming City’ als endgame, maar dit keer met een compleet nieuwe enemy. Namelijk de onbekende entiteiten van de ”triangle ships” die we aan het eind van de Destiny 2 campaign (na het verslaan van Ghaul) zagen in de cinematic. De piramide schepen zijn meerdere keren geteased in game, zo ook in een visioen van The Traveler.

darkness enemy destiny 2

De triangle ships concept art. Bron: Bungie

 

Nieuwe enemy race

Het nieuwe enemy race gaat onder de naam ”The Veil”. Deze astrodemons hebben een donkergroene huid, lange scherpe klauwen en dragen een vage geur van natte aarde met zich mee. Aldus de moeder van Ada-1 in een Destiny 2 lore entry. The Veil zijn de ware dienaren van ”The Darkness” en zijn net zo sterk als Guardians. Ze zullen Darkness abilities hebben, die waarschijnlijk iets anders zijn dan void light.

Dat belooft wat.

Tijdens The Collapse is de god van The Veil verslagen door het licht. Sindsdien wacht The Veil op het moment dat The Traveler is ontwaakt, zodat ze de levensenergie van The Traveler kunnen hevelen.

darkness race the veil destiny 3

Destiny ”Race 5 concept art”. Bron: Bungie

 

Destiny 3 game design leaks

Het doel van Destiny 3 is om meer te cateren naar de hardcore doelgroep. De game zou dus moeilijker worden dan ooit te voren. Of dat betekent dat het uitdagender is, of simpelweg meer grindy; who knows. Wel is gelekt dat er meer RPG elementen in Destiny 3 zullen verschijnen. Dat kan meer character development betekenen, maar ook betere storylines.

Ook zegt AnonTheNine dat er open-world PvPvE gebieden komen. Een PvPvE zone is bijvoorbeeld de Darkzone van The Division. Volgens Anon lijken de PvPvE gebieden echter meer op die van PlanetSide dan op die van The Division. Maar wie weet, misschien betekent het wel gewoon meer Gambit op grote schaal. Dat zou jammer zijn.

 

Geen Crucible PvP in Destiny 3?

Er gaat een gerucht dat de Crucible (de PvP arena van Destiny) niet naar Destiny 3 zal komen. Reden: Bungie wil meer focus aan kunnen brengen op de PvE kant van de game. In de huidige situatie is de game studio vaak genoodzaakt om de sandbox apart te updaten voor zowel PvP als PvE.

Fans zijn zacht gezegd verontrust. Het is al enige tijd bekend dat meer spelers PvE spelen dan PvP (60% tegen 40%), maar deze verandering zou de playerbase zo goed als door de midden hakken. De meeste Destiny players doen naast een strike en een raid namelijk ook wel eens een potje Clash, Iron Banner, of misschien zelfs Competitive.

 

UPDATE: Crucible wordt aan gewerkt

Crucible wordt aan gewerkt, aldus Deej ”dmg04” op Twitter. Hij lichtte zijn antwoord nog toe op Reddit door te zeggen dat het een ”live fire excercise” was. Vertaald: het was chaos bij Bungie.

 

Leak disclaimer

Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt (en het is maar een gerucht, dus neem het met een korrel zout!), het verontrustende is dat Bungie dit gerucht nog niet heeft ontkend. Meestal is de studio daar vrij snel in.

In de loop van de tijd zullen we vanzelf meer horen. Of van Bungie zelf, of van leakers zoals AnonTheNine. Anon zelf is met pensioen, aangezien Bungie hem vriendelijk heeft gevraagd geen details meer te leaken. Waar Anon natuurlijk op vrijwillige basis mee instemde. 

 

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in