Deze landen hebben nog geen Overwatch 2 character

Een Overwatch 2 Reddit-gebruiker heeft uitgevogeld hoeveel landen er in de wereld nog geen speelbaar heldenpersonage hebben geproduceerd. Hun wereldkaart legt de nadruk op mogelijke hiaten in Overwatch 2 wat betreft culturele en geografische representatie.

 

Sinds de release van de eerste Overwatch-titel in 2016, hebben spelers en critici het spel geprezen om het relatief diverse scala aan speelbare personages. De helden en schurken van Overwatch komen uit verschillende landen, waaronder naties die niet vaak voorkomen in de roosters van grote titels die zijn ontwikkeld door studio’s in Noord-Amerika en Europa (zoals ontwikkelaar Blizzard). Overwatch-personages hebben ook een breed scala aan identiteiten, waarbij verschillende personages tot de LGBTQ+-gemeenschap behoren.

 

Geen real-world landen

Bovendien hebben personages zoals Orisa, Winston en Wrecking Ball een fictieve oorsprong. Orisa komt uit de fictieve Afrikaanse stadstaat Numbani, en Wrecking Ball en Winston komen van de Lunar Colony. Ondertussen zal Space Ranger in seizoen 12 deelnemen vanuit een kolonie op Mars, volgens onthullingen over haar oorsprong.

Maar als het gaat om geografische diversiteit, heeft het spel misschien nog een lange weg te gaan, althans volgens een kaart die gedeeld is door Reddit-gebruiker Wonderful_Weather_83. De kaart toont de vele landen die een speelbare Overwatch 2-held hebben voortgebracht vanaf 2024, en voegt toe aan de reeds uitgebreide lijst van Overwatch 2-nationaliteiten. Indirect laat de kaart echter ook bijna evenveel zien in de ruimtes ertussen, gezien het grote aantal landen dat nog geen speelbare personages in het spel heeft.

Credit: Reddit user Wonderful_Weather_83

Om de representatie uit te breiden, benadrukt de kaart ook landen en culturele groepen die verband houden met de oorsprong van een personage, ongeacht hun opgegeven nationaliteit. Bijvoorbeeld: er zijn geen speelbare helden met staatsburgerschap in Nieuw-Zeeland.

Het is tof om te zien waar Overwatch 2’s beroemde internationale cast vandaan komt, en het zou spannend kunnen zijn om te speculeren welk land de volgende speelbare hero vandaan zal komen!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in