Elder Scrolls 6 en Starfield niet op E3 in 2019

Fans zullen helaas nog even langer moeten wachten op meer informatie (laat staan een aankondiging) van The Elder Scrolls 6 en Starfield. Dat bevestigde Todd Howard van Bethesda op PAX East afgelopen weekend.

Todd Howard: “Voordat iedereen vragen stelt, wees geduldig. Het zal nog lang gaan duren; het is niet iets waar we dit jaar meer over zullen spreken.”

Een domper, maar het was te verwachten. Sommige fans speculeerden al dat The Elder Scrolls 6 nog wel even zal duren. Laten we hopen dat er vroeg in 2020 meer nieuws komt.

 

Wat weten we wel over The Elder Srolls 6 en Starfield?

Beide games werden aangekondigd tijdens de E3 van 2018. Destijds werd al gauw bekendgemaakt dat het nog lang – nadruk op lang – zal duren voordat er over een potentiële release gesproken kan worden. Bethesda liet doorschemeren dat de technologie er op dit moment nog niet is, wat maar één ding kan betekenen. Zowel Starfield als ES6 zullen pas verschijnen als de next-gen consoles er zijn.

Er is wel baas nieuws: Shirley Curru (de ”gaming grandmother”) zal een cameo krijgen in ES6. Waarschijnlijk als een NPC questgiver character. In onderstaande tweet zie je Shirley herself en Todd Howard van Bethesda.

 

De PAX East Bethesda stream vind je hieronder

Mocht je het gemist hebben: de Bethesda live stream van PAX East kun je hieronder vinden. Bethesda maakt in de stream onder anderen bekend dat ze gebruik gaan maken van een nieuwe technologie, namelijk ‘photogrammetry’. Met deze tech is de studio in staat objecten in extreem hoog detail te laten zien in hun nieuwe games.

De stream is huge, dus hieronder een paar time stamps om je leven makkelijker te maken:

Fallout 76: 24:48

TES 25th Anniversary: 1:54:43

Rage 2: 3:28:43

Elder Scrolls Online: 4:53:42

 

E3 van 2019

De E3 persconferentie vindt dit jaar plaats van 11 tot 14 juni. Doom Eternal en Wolfenstein: Youngblood zullen wél verschijnen in de presentatie van Bethesda, naast enkele nog onbekende namen. Wie weet; misschien zit er nog wel een toffe verrassing tussen!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in