Elder Scrolls Online Elsweyr nu in early access op PC en Mac

The Elder Scrolls Online: Elsweyr is nu te spelen op PC en Mac. De early acces voor PC en Mac ging op 20 mei in. Speler zijn inmiddels druk bezig met het ontdekken van quests, geheimen, artifact items en meer. Hier lees je wat er nieuw is in The Elder Scrolls Online’s Elsweyr uitbreiding!

 

Het Elsweyr hoofdstuk van Elder Scrolls Online

Draken stalken de hemel boven Elsweyr, en de Khajiit strijden hard om hun thuisland te verdedigen tegen beide binnenvallende Imperials en de monsterlijke beesten. Hoewel ESO: Elsweyr een sterk op zichzelf staand verhaal heeft, blijft dit het seizoen van het Dragon-avontuur dat begon met de Wrathstone DLC en de rest van de updates van het jaar doorgaat.

Dit nieuwe hoofdstuk bevat:

  • Een zone om te verkennen: Elsweyr
  • Een verhaal over de strijd om het Khajiiti-geboorteland te beschermen tegen de draken
  • Een nieuwe class: de Necromancer
  • Een nieuwe Trial met 12 spelers: Sunspire
  • Een enorme verzameling side-quests en verbluffende locaties om te verkennen
  • Itemsets, verzamelobjecten en meer

 

Verken een nieuwe zone

In de noordelijke regio van Elsweyr, bekend als Anequina, ontdek je een wereld van stoffige canyons, vruchtbare Moon Sugar velden (om hard aan de Skooma te gaan), lauwe regenwouden en kurkdroge graslanden. In deze diverse omgeving kun je het thuisland van de Khajiit ervaren en de overblijfselen van hun oude cultuur ontdekken.

Anequina is echter niet zonder gevaren. In deze nieuwe zone stuit je op nieuwe World Bosses, Public Dungeons en Delves verspreid over het landschap, naast een groot aantal side-quests om te voltooien en toffe locaties om te verkennen.

eso elsweyr landschap

Elke zone in Elsweyr heeft iets moois. Beeld: Bethesda

Red de Khajiit

De grote noordelijke stad Rimmen ligt nu onder de controle van de Usurper Queen Euraxia. De verdedigers van Elsweyr worstelen om te strijden tegen haar Euraxian legioenen en het immer groeiende ondode leger. Om het nog erger te maken,zwerven er draken door de lucht boven Elsweyr en vormen een verontrustende alliance met de Usurper Queen.

In dit epische verhaal moet je werken met zowel lokale als buitenlandse bondgenoten om Euraxia te verwijderen uit haar zetel van macht en haar greep op Elsweyr te doorbreken. Natuurlijk eindigt je reis hier niet, omdat dit verhaal deel uitmaakt van het seizoen van het Dragon-avontuur, dat de rest van 2019 voortduurt!

eso elsweyr

Elsweyr ziet er heel dik uit. Beeld: Bethesda

Nieuwe class: de Necromancer in ESO

Manipuleer de zielen van de doden om jezelf en je bondgenoten power te geven met de Necromancer, ESO’s eerste nieuwe class sinds ESO: Morrowind. (In Morrowind kon je de Warden class vrijspelen). Met de Necromancer heb je toegang tot drie unieke skilllines waarmee je kunt healen, tanken en damage dealen.

De Necromancer class gebruikt corpses van verslagen vijanden om skills en abilities te gebruiken. De class is tevens de eerste ”Outlaw class”. Dat betekent dat de NPC’s in The Elder Scrolls Online het niet zo tof vinden dat je de zielen van de doden oproept. Je kunt dus berucht worden en zelfs boetes krijgen voor het uitoefenen van necromancy.

Check hier ons artikel over de ESO Necromancer! (PS: ik vind de Necromancer de vetste ESO class tot nu toe.)

eso elsweyr necromancer class2

De Necromancer stuurt hier een rennend skelet op een minotaur af. Bruut. Beeld: Bethesda

Hoe begin je de ESO Elsweyr questline?

Als je eenmaal ESO: Elsweyr hebt gekocht, kun je op een paar manieren je avonturen in Elsweyr beginnen. Je kunt Elsweyr verkennen met een bestaand character of een nieuw character, en er zijn geen level requirements voor deze nieuwe zone en avontuur. De manieren check je hieronder.

Wayshrine Travel

Easy! Je kunt direct naar Elsweyr reizen met een bestaand character door de Rimmen Wayshrine te gebruiken. Open hiervoor je kaart, selecteer de Elsweyr-zone en selecteer vervolgens het Wayshrine-pictogram (dit zou de enige beschikbaar moeten zijn).

Begin bij de main quest

Je kunt de eerste quest ophalen voordat je Elsweyr hebt bereikt door naar je Collections UI te navigeren, “Story” te selecteren en vervolgens “Chapters”. In dat menu kun je Elsweyr selecteren, de eerste quest met de titel “A Rage of Dragons” aanschaffen en je avontuur beginnen. De rest wijst zich in principe vanzelf.

Nieuwe characters kunnen gelijk in Elsweyr beginnen!

Nieuwe personages gemaakt in ESO: Elsweyr kunnen de vernieuwde tutorial doorlopen. Zodra je klaar bent, kun je direct aan het Elsweyr avontuur beginnen!

eso elsweyr necromancer class

Beeld: Bethesda

ESO Elsweyr Collector’s Edition

The Elder Scrolls Online: Elsweyr is beschikbaar in meerdere edities, waaronder een standaardeditie, Collector’s Editions en Upgrade Editions voor degenen die het ESO-basisspel al bezitten.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr Digital Collector’s Edition en Digital Collector’s Edition Upgrade bevatten een groot aantal unieke digitale items, zoals een vette mount, pet en een armor stijlset.

eso elsweyr collectors edition

De Collector’s Edition bevat vette in-game goodies. Beeld: Bethesda

 

ESO Elsweyr lijkt een hele dikke game te worden. Wat denk jij: is het genoeg om de expansion aan te schaffen? En heb je hierdoor wat inzicht gekregen in de game zelf? Let me know in de comments!

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
Graphics
Prijs

Slotoordeel

The Elder Scrolls Online Elsweyr heeft veel te bieden voor zowel oude als nieuwe fans. Ook als noob is ESO een goede MMO om in te stappen. Progressie is makkelijk te maken, met name omdat mobs (zowel in als buiten dungeons) met je eigen level meeschalen. Daardoor kun je zelfs met high level spelers in een party zitten en alsnog een bijdrage leveren. Het verhaal van Elsweyr is vanaf het begin boeiend en je kunt er gelijk inspringen. Ook als nieuwe speler, dus! De graphics en stijl van ESO is iets waar je van moet houden. Zelf vind ik het soms wat saai. De spreuken, combat en draken in Elsweyr zijn wel heel vet. Evenals de Necromancer class. De standaardeditie van Elsweyr is € 39,99: een prima prijs voor een game die vol zit met content. Ik raad de game aan voor fans van MMO's, maar maak altijd je eigen oordeel en doe goed onderzoek voordat je iets koopt!
Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

The Elder Scrolls Online Elsweyr heeft veel te bieden voor zowel oude als nieuwe fans. Ook als noob is ESO een goede MMO om in te stappen. Progressie is makkelijk te maken, met name omdat mobs (zowel in als buiten dungeons) met je eigen level meeschalen. Daardoor kun je zelfs met high level spelers in een party zitten en alsnog een bijdrage leveren. Het verhaal van Elsweyr is vanaf het begin boeiend en je kunt er gelijk inspringen. Ook als nieuwe speler, dus! De graphics en stijl van ESO is iets waar je van moet houden. Zelf vind ik het soms wat saai. De spreuken, combat en draken in Elsweyr zijn wel heel vet. Evenals de Necromancer class. De standaardeditie van Elsweyr is € 39,99: een prima prijs voor een game die vol zit met content. Ik raad de game aan voor fans van MMO's, maar maak altijd je eigen oordeel en doe goed onderzoek voordat je iets koopt!Elder Scrolls Online Elsweyr nu in early access op PC en Mac