Game of Thrones Winter is Coming browser game review

9
8616
game of thrones winter is coming game

Ongetwijfeld heb je ze voorbij zien komen; advertenties voor de officiële Game of Thrones browser game. Misschien heb je zelfs al eens op een ad geklikt om te zien of het wat was. Maar de site van de game stond helaas offline. Nu is het echter zo ver: Game of Thrones Winter is Coming is live. Maar wat kan je doen in de game? En is het de moeite waard?

 

Game of Thrones Winter is Coming (noemen we dit voor het gemak maar GOTWIC?) is een browser based strategie spel, welke zich uiteraard afspeelt in Westeros. Als speler stap je in de schoenen van een ‘Lord of Westeros’ die het beste met zijn volk voor heeft. Je doel: zorgen voor welvaart en veiligheid in jouw gedeelte van de realm.

 

Wat kun je doen in de Game of Thrones game?

Zoals ik het zie zijn er drie hoofdredenen om de game te spelen.

Ervaar en speel zelf in het verhaal van Game of Thrones

Verken Westeros, ontmoet de bekende personages uit de serie zelf en vecht mee in alle drama en ruzies van de Seven Kingdoms. Uiteindelijk heb je misschien zelf wel kans op de Iron Throne!

Bouw een sterk leger en bescherm je sh*t.

Je kasteel is het hoofdgebouw in Game of Thrones Winter is Coming. Je kunt het upgraden, maar zal het ook moeten beschermen. Daar heb je uiteraard mankracht voor nodig, zoals ridders, maar ook boogschutters. En misschien zelfs bekende namen uit de serie zelf die zich bij jouw leger voegen. Zo kreeg ik in mijn game te zien dat Varys (de Spider) mijn eerste Commander zou worden wanneer ik een dag later zou inloggen. En ja hoor; daar was hij in al z’n kale glorie.

Breng vrede naar Westeros. Met je vuist.

De veldslagen van de Seven Kingdoms hebben Westeros lang verscheurd en de bevolking mag de prijs betalen. Kun je een einde maken aan hun eindeloze gekibbel en stabiliteit en vrede brengen in het land?

 

Wat maakt de game leuk?

De standaard gaming elementen waar we aan gewend zijn zitten er in. Zo verzamel je XP om levels omhoog te gaan, zijn er items en resources in verschillende soorten zeldzaamheid en moet je budgetteren om de juiste upgrades te kunnen uitvoeren. Je land uitbreiden en steeds machtiger worden; dat heeft wel wat. Naarmate je Lord levels omhoog gaat, krijg je ook talent points om te besteden. Die kun je gebruiken om bijvoorbeeld een sterker leger te creëren, of om beter resources te genereren.

 

game of thrones winter is coming talent system

game of thrones winter is coming gameplay

Linksbovenin de timer van de nieuwste troops die getraind worden, linksonderin de multiplayer World chat, middenbovenin Varys die straks de Commander is en rechtsmidden de quests die je moet completen voordat je iets anders mag doen.

 

Combat in Game of Thrones Winter is Coming

game of thrones winter is coming combat

Word je koninkrijk aangevallen? Dat hoef je natuurlijk niet te pikken! In de game kun je de strijd aangaan met indringers. Zodra je ze verslaat krijg je XP, resources en misschien speel je nieuwe landen vrij. De troepen die je zelf inzet voor de strijd kun je naar het ziekenhuis sturen, waar ze geheeld worden.

Combat in Game of Thrones Winter is Coming betekent eerst ”Scouten” met wat voor vijand je te maken hebt. Daarna kun je je Commander kiezen, evenals de troepen die je wil sturen. Vervolgen is het uitdagen en gaan.

Ook heb ik diverse keren iets gehoord over realtime strategy combat, maar dit ben ik zelf nog niet tegen gekomen in de game. 

 

 

Multiplayer en Alliances

Het zou geen Game of Thrones zijn, als je geen Alliances mag smeden! De multiplayer functie van de game bestaat voornamelijk uit samen aanvallen en verdedigen. Ook kun je binnen je Alliance je teammaten helpen. Bijvoorbeeld door items en resources aan te leveren en elkaar te helpen met het bouwen van nieuwe constructies.

Wanneer je Allies hulp nodig hebben om hun koninkrijk te verdedigen, dan krijg je daar ook een melding van en kun je bijspringen. Een Alliance kan zelfs de strijd aangaan met een andere Alliance.

Ook is er de World chat waar je trolls kunt vinden.

got browser game alliance

 

Verhaal en quest missies

Wanneer je de game voor het eerst start, dan ben je helaas genoodzaakt tot een hele hoop hand-helding. De tutorial duurt best wel even voordat je er doorheen bent. Gelukkig geeft Melisande je alle tips, dus dat is enerzijds prettig. Voordat je echter kunt beginnen met spelen – en überhaupt ergens anders mag klikken dan het spel je verteld – ben je aardig wat minuten verder.

Het verhaal van Game of Thrones Winter is Coming is opgebouwd uit meerdere hoofdstukken. De game begint na de dood van Eddard Stark, in tegenstelling tot het verhaal uit de boeken en de serie. Verder tracht de game A Story of Ice and Fire redelijk te volgen. Vooral de kleine verhaallijnen zoals gevechten worden gevolgd.

Een nadeel aan het eerste kwartier in de game vond ik het handje vasthouden. Melisande kauwt alles voor en de game geeft je niet de keuze om zelf ergens in het scherm te klikken, maar dwingt je op bepaalde plekken te klikken om verder te kunnen gaan. Jammer.

 

De micro transactions van Game of Thrones Winter is Coming

Zoals bij elke freemium game heeft ook GOTWIC de beruchte micro transactions. De game speelt in die zin letterlijk hetzelfde als een mobile farm game. Of eigenlijk meer zoals Animal Crossing: Pocket Camp. Wachten totdat je dingen groeien, of betalen zodat ze in één keer klaar zijn. That’s the question. Game of Thrones Winter is Coming is echter redelijk goed te spelen zonder te betalen om door te spoelen. Zo lang als je maar enig geduld hebt. Een ideale game dus voor mensen die op kantoor werken *knipoog*.

Je kan credits kopen en deze gebruiken om je troops sneller te trainen en om constructies sneller te bouwen. Ook is er een in-game shop waar je nieuwe items en resources kan kopen.

game of thrones winter is coming in game shop

 

Het oordeel

Game of Thrones Winter is Coming is een briljante roleplaying & strategy browser game. Er is van alles te doen, te bouwen en te ontwikkelen. Je eigen koninkrijk opbouwen en verdedigen is leuk, met name omdat jouw Lord steeds sterker wordt en levels omhoog gaat. Daarmee speel je nieuwe elementen vrij, waarmee je vijanden kunt weren en nieuwe gebieden kunt veroveren. En dat is tof. Alliances voegen een multiplayer element toe, wat het leuker maakt om de game met vrienden te spelen. Of bijvoorbeeld met je collega’s op werk.

De micro transactions zijn aanwezig, maar schrikken we daar nog van? Het is te verwachten van dit soort games. Zeker nu Triple A games zoals Anthem het ook en masse doen. Moeten we het accepteren? Dat is een tweede. Game of Thrones Winter is Coming is goed te spelen zonder daarvoor geld uit te hoeven geven. En dat maakt het in mijn mening goed. Er zit wel een Pay2Win element in, maar in hoeverre je je daaraan stoort is aan jou.

Of de game iets voor jou is, dat zal je aan het einde van de dag zelf moeten testen. Wat is jouw mening: goedkope cashgrab, of is deze game de moeite waard? HBO en Warner Bros hebben de game samen met developer YOOZOO officieel uitgegeven, dus het is duidelijk dat zij er achter staan.

RECENSIES OVERZICHT
Gameplay
Graphics
Prijs
Vorig artikelRyan Reynolds deelt “casting trailer” voor Detective Pikachu
Volgend artikelGrote Nintendo eStore sale met toffe blockbuster games!
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.
game-of-thrones-winter-is-coming-browser-game-reviewDe gameplay van Game of Thrones Winter is Coming is goed. De game is vermakelijk, biedt voldoende beloning voor het spelen en heeft de bekende gaming elementen. Zoals XP, talent points, combat, multiplayer en meer. Qua graphics is het verbluffend dat dit een browser game is. Design, kleurgebruik, 3D animaties zijn supertof. De bekende karakters uit de serie zijn 1-op-1 kopieën. Hoewel de game gratis te spelen is, geef ik het maar 3,5 ster vanwege het Pay2Win element door de micro transactions. Ga ik verder niet over zeiken, maar toch. Al met al is Game of Thrones Winter is Coming een verrassend goede roleplaying en strategy game.

9 Comments

  • Thanks Atirut! We don’t usually play games like these, but surrounding all the hype around Game of Thrones ending, we thought it was a good idea. In this categorie (browser games) the game is pretty good, however ridden with micro transactions. The rating we gave it is a culmination of gameplay, graphics, innovation and accessibility, which we thought the game did pretty good on.

   Thanks again for your comment!

 1. Dit is een van de slechtste games ooit gemaakt. Op zich geen probleem, maar waar het schoentje echt knelt is de manier waarop het gepromoot wordt. Op verschillende forums (bv. Reddit), is het duidelijk dat er communities worden opgericht die niet bestaan uit echte mensen die dit spel vrijwillig spelen, maar grotendeels uit mensen die betaald worden door de maker of uitgever van het spel. Het erbarmelijke Engels en de belachelijke promopraatjes zijn bewijs genoeg.

  De manier waarop deze ‘review’ geschreven is, is hier weer een ander voorbeeld van. Dit is zo overduidelijk een reclametekst en geen eerlijke review. De enige reactie op deze review is dan ook in het Engels (toch raar dat die persoon een Nederlandse review heeft gelezen, niet?), en zegt dat het een ‘very good and honest review’ is. Het ligt er zo dik op! Bijna alles wat je online over deze game vindt is verdacht. Ik vraag me af of ze genoeg betalen voor zo’n fake review om daarvoor je integriteit op te offeren. Blijkbaar voor jou wel. En mocht op een of andere miraculeuze manier deze ‘review’ niet gesponsord zijn, dan vindt ik dat je nog eens goed moet nadenken over je schrijftalent, mening over videogames, en algemene intelligentie.

  Mocht deze comment verwijderd worden, weet ik genoeg.

  • Hoi JonKnowsNothing,

   Allereerst bedankt voor je comment! Die krijgen we nog niet vaak op deze site. Leuk om te zien dus dat iemand de tijd neemt om zijn mening te delen.
   Beetje ruig om de randjes, maar ja, dat is het internet.

   Dit artikel is zoals je zelf al als optie aangeeft niet gesponsord. € 0,00 voor ontvangen, geen cash voor gezien. Ik ben zelf Game of Thrones fan (en zit vaak op Reddit) en zag met grote regelmaat de advertentie van de game langskomen, maar deze was lange tijd niet beschikbaar. Tijdens het laatste seizoen GoT kwam de game live en het leek me leuk om deze te proberen. Ik werk naast RADmag op een kantoor en een beetje browsergamen leek me een geinig tijdverdrijf tijdens het werk. Mijn slotoordeel over de game is naar mijn inziens tamelijk mild. Daarom ook vreemd dat je dit standpunt aanneemt in je comment.

   Voor zover browsergames leuk kunnen zijn, vond ik het concept van GoT Winter is Coming inderdaad niet verkeerd. Micro transactions en al die troep zien we vandaag de dag letterlijk overal. Hoewel ik niet vind dat we dat hoeven te accepteren van de gaming industrie, vind ik het ook niet iets om in dit landschap over te struikelen tijdens een review.

   Terugkomend op de Engelstalige comment: inderdaad apart om een Engelse comment op een Nederlandse site te vinden. Wellicht via Reddit met een translator op de site aangekomen. Dit artikel rankt ook aardig over de grens, om een reden die ik niet weet. De fake-ass Reddit communities die je noemt ben ik zelf niet tegenkomen, ook niet naar gezocht. Als die er zijn: inderdaad vermijden als de pest.

   Afrondend: nogmaals bedankt dat je de tijd hebt genomen om je comment te tikken. Bijzonder hoe je eindigt met dat ik goed moet nadenken over m’n algemene intelligentie e.d., maar je zal wel een uitlaatklep nodig hebben gehad. Je comment blijft ook gewoon staan; we zijn er blij mee.

   • Als ik de comment opnieuw zou moeten schrijven zou ik inderdaad veel minder hard zijn geweest. Zeker de laatste zin is echt wel overdreven, internet kan toch echt wel het slechtste in iemand naar boven halen. Laat daarom inderdaad maar staan, dan ziet men dat er met fatsoenlijkheid uiteindelijk toch nog wat vriendelijkheid terug kan komen.
    Ik ben zelf helemaal niet thuis in browser of mobile games, dus ik kwam gewoon helemaal uit de lucht gevallen dat zo’n game een redelijke score kan krijgen. Als zoiets op PC of op console zou uitkomen zou het toch echt wel een erbarmelijke game zijn. Ik was blijkbaar ook niet helemaal op de hoogte van de alomtegenwoordigheid van micro-transactions en de agressieve manier waarop zulke games gepromoot worden. Ik werd (en word) er echt kwaad van. Het lijkt mij één van de meest achterbakse manieren om mensen geld af te troggelen, maar blijkbaar is dit een veel besproken onderwerp waar ik nu eigenlijk pas achterkwam.
    Ik kan er ook nog steeds echt niet inkomen dat iemand zo’n game lang zou spelen, laat staan er geld aan zou uitgeven. Mocht ik een game developer zijn zou ik me diep schamen dat ik aan zoiets zou hebben meegewerkt.
    Dankjewel voor de fatsoenlijke reactie en excuses voor mijn internet-woede.

 2. Ik heb het spel nu enkele weken gespeeld en tot de conclusie gekomen dat het een fantastisch spel is voor HELE RIJKE mensen
  een puur PAY2WIN game
  Eerlijk is eerlijk: een spel wat veel te bieden heeft als strategisch speler. MAAR je spelplezier vervliegt snel, als je voortdurend “ge-farmed” wordt door grote (rijke) spelers. Zij kopen grondstoffen en tijdswinst, bouwen enorme legers in korte tijd en zijn daarmee King of the Hill
  Er is geen level cap dus spelers met 100.000.000 Power vergrijpen zich dagelijks aan 10.000 Power spelers en stelen je recourses en krijgen Exp. Ze groeien letterlijk over jou rug
  Ik heb van investeringen van $30.000 gehoord en dat was nog niet bijna de sterkste speler. Na de initiële investering ben je het baasje en hoef je niet meer te investeren, tenzij je ook de sterkste van de rijken wilt zijn

  Als je klaagt in chat is hun devies: als je niet tegen je verlies kunt moet je niet spelen.

  Ze melken je uit als een boer zijn koeien
  Niet iedere dag maar enkele keren per maand. Dan heb je weer voorraden (kunnen ze zien door scouting) en komen ze weer een keer langs.

  Bezint eer ge begint dus

 3. Dit leest als iemand die probeerde solo te slagen in een game waarbij het aangaan van allianties het verschil is tussen falen en succes.

  I speel het spel nu al een aantal maanden. Het is natuurlijk een veel voorkomend format zoals we dat wel vaker zien. Daar is weinig nieuws te halen. Wat ik wel merk is dat er achter het spel een team zit dat constant probeert nieuwe game elementen te introduceren, gratis. Niet alles even geslaagd, maar het enthousiasme is verfrissend en het houdt het spel amusant. De echte meerwaarde echter is de alliance waar je bij aansluit. Het is soms even zoeken, maar wanneer je een alliance hebt gevonden die past bij jou en je spelstijl en je gaat samen aan de slag, dan wordt het echt leuk.
  Het is natuurlijk mogelijk om hele zakken met geld tegen het spel aan te smijten zodat je binnen bent en niets meer hoeft te doen, (dat is bij de meeste “gratis” online games zo trouwens), maar gelukkig doen de meeste mensen dit niet of nauwelijks en wordt het door de meeste spelers ook niet gewaardeerd. Daarnaast is dan ook meteen de lol eraf. Het ontwikkelen van je land en lord is wat je verbindt met de andere spelers in je alliance.
  Ik zelf heb nog geen cent aan het spel uitgegeven, zit in een alliance waar de mensen er ook (bijna) niets aan uitgeven en ben ik nog nooit gefarmd door wie dan ook en de mensen in mijn alliance ook niet. Het is mogelijk om in het spel even goede resultaten te behalen als de mensen die er wel voor betalen, alleen duurt het langer.

  Wil je het spel spelen, ga dan bij een alliance en hou je aan de regels. Blijf in de hive. Daar mag je niet aangevallen worden. Ga je er buiten, gebruik dan een shield. Dan wordt je niet gescout of aangevallen. De shields kun je trouwens alleen kopen in de alliance store of de diamond store met munten of diamanten die je in het spel verdient en dus niet hoeft te kopen met echt geld.

  Laat je niet leiden door een post van wie dan ook (ook niet die van mij), maar probeer het gewoon. Is het niets, dan heb je ook niets verloren.

  • Nee, ik was niet alleen. Vanaf dag 1 in een Allaince. Op dit moment zijn er 69 servers = 69 werelden. Per wereld verschilt inderdaad de situatie. Op de ene wereld is een of twee Allaincies die de dienst uitmaken (altijd betalers of cheaters, anders red je het niet!) Op anderen wordt inderdaad smengewerkt en worden regels afgedwongen door de sterke Alliances . Zoals geen aanvallen in hive. Behalve de STER spelers zelf, die kunnen zich wel wat vrijheden permiteren. En excuus is dan: hij farmde in mijn omgeving of iets anders lulkoek.

   Ik geef je wel gelijk in je laatste advies: probeer zelf. Als je een goede seerver treft kan het een leuk spel zijn. Steek er geen geld in, dan is beroofd worden minder erg en afscheid nemen makkelijker.
   Welke server zit jij Caseopeia? Kun je nieuwelingen rondleiden?

 4. Hoi. Ik heb een account bij het spel en mijn nickname is Gekke Rebel. Ik speel het spel al een tijdje en heb mijn en ik heb meer dan 6,5 00,000 punten maar ik heb mijn account gister (op 21 november) kwijt gerakt en ik kan niet meer inloggen.
  Wat moet ik doen om mijn oude account terug te krijgen?
  Groeten,
  Gekke Rebel

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in