snapchat gaming 2019

Snapchat is al enige tijd aan het experimenteren met ”games” op het Snapchat platform. De games die je nu kunt spelen zijn vooral kleine dingen en hebben veelal te maken met filters en augmented reality.

Maar Snap – het moederbedrijf achter Snapchat – gaat volgens nieuwswebsite Cheddar op 4 april een aankondiging maken voor een serieuzer gaming platform. Via het nieuwe platform kun je straks in de Snapchat-app gamen. In 2018 bracht The Information overigens al een soortgelijk bericht uit.

 

Gamen op Snapchat – hoe ziet dat eruit?

De games die we straks op Snapchat kunnen spelen, die worden veelal gemaakt door derde partijen en externe developers. Door in-app aankopen en ads te tonen hoopt Snapchat hier omzet mee te genereren.

Vorig jaar kocht Snap al de Australische game developer Prettygreat voor $ 8.6 million dollar. Eén van de ontwikkelaar bij Prettygreat ontwikkelde grote namen zoals Fruit Ninja, maar ook Jetpack Joyride. AKA: ideale mobile games, voor een gaming platform op Snapchat.

 

snappables op snapchat

De nieuwe games zullen dus meer worden dan de bovenstaande ”Snappable” augmented reality games.

 

Waaom?

Waarom Snapchat dit gaat doen? Simpel: om de concurrentie voor te blijven en een platform te worden waar gebruikers meer tijd besteden. Meer tijd besteden betekent meer omzet (bijvoorbeeld vanuit advertenties). Dat is dus een belangrijke KPI van het moederbedrijf, dat ze op deze manier proberen te behalen.

De Chinese tech-gigant Tencent kocht enige tijd terug 10% van de publieke aandelen in Snap en heeft aangegeven te hopen om mobile games te ontwikkelend. Samen met het Snapchat platform. Tencent is producent van games als League of Legends. 

Hoewel het aantal nieuwe gebruikers van Snapchat is gestagneerd, zijn de omzetcijfers aanzienlijk gestegen, evenals de waarderingen van investeerders. Nog even wachten op 4 april om meer te leren over het nieuwe platform.

Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen is 'ie ook bedreven in urenlang Netflixen en houdt hij tech- en gadgetontwikkelingen nauw in de gaten. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu over zijn interesses. Niet alleen voor entertainment doeleinden, maar ook om jou het laatste gaming-, film- en technieuws te brengen!

Wat vind jij ervan? Laat het me weten!