Games in de Snapchat app? Aankondiging op 4 april!

Snapchat is al enige tijd aan het experimenteren met ”games” op het Snapchat platform. De games die je nu kunt spelen zijn vooral kleine dingen en hebben veelal te maken met filters en augmented reality.

Maar Snap – het moederbedrijf achter Snapchat – gaat volgens nieuwswebsite Cheddar op 4 april een aankondiging maken voor een serieuzer gaming platform. Via het nieuwe platform kun je straks in de Snapchat-app gamen. In 2018 bracht The Information overigens al een soortgelijk bericht uit.

 

Gamen op Snapchat – hoe ziet dat eruit?

De games die we straks op Snapchat kunnen spelen, die worden veelal gemaakt door derde partijen en externe developers. Door in-app aankopen en ads te tonen hoopt Snapchat hier omzet mee te genereren.

Vorig jaar kocht Snap al de Australische game developer Prettygreat voor $ 8.6 million dollar. Eén van de ontwikkelaar bij Prettygreat ontwikkelde grote namen zoals Fruit Ninja, maar ook Jetpack Joyride. AKA: ideale mobile games, voor een gaming platform op Snapchat.

 

snappables op snapchat

De nieuwe games zullen dus meer worden dan de bovenstaande ”Snappable” augmented reality games.

 

Waaom?

Waarom Snapchat dit gaat doen? Simpel: om de concurrentie voor te blijven en een platform te worden waar gebruikers meer tijd besteden. Meer tijd besteden betekent meer omzet (bijvoorbeeld vanuit advertenties). Dat is dus een belangrijke KPI van het moederbedrijf, dat ze op deze manier proberen te behalen.

De Chinese tech-gigant Tencent kocht enige tijd terug 10% van de publieke aandelen in Snap en heeft aangegeven te hopen om mobile games te ontwikkelend. Samen met het Snapchat platform. Tencent is producent van games als League of Legends. 

Hoewel het aantal nieuwe gebruikers van Snapchat is gestagneerd, zijn de omzetcijfers aanzienlijk gestegen, evenals de waarderingen van investeerders. Nog even wachten op 4 april om meer te leren over het nieuwe platform.

Robert Hoebe
Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Logitech G stapt in als e-racingpartner bij online raceprogramma “RACEMAKKERS”

Leusden, 2 juli 2020 - Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en...

Jagex groeit vijf jaar op rij, met recordomzet van 110,9 miljoen pond

De inkomsten stijgen met bijna 20% op jaarbasis en leveren de beste resultaten ooit op Het totaal aantal abonnees steeg dit jaar met bijna een...

ROG Strix G17 met RTX 2070 Super is nu beschikbaar in Nederland

Amsterdam, 23 juni 2020 - In navolging van de release van de ROG Strix G15 brengt Republic of Gamers vandaag de Strix G17 uit in...

Drie nieuwe EA Originals!

REDWOOD CITY, Calif. - 19 juni 2020 - Vandaag, tijdens EA Play Live onthulde Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) drie nieuwe EA Originals-games en bevestigde...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here