Hearthstone card nerfs mei 2019, Rogue moet het ontgelden

Enkele Hearthstone speelkaarten worden 22 mei generfed. De developers gebruikten zowel interne als externe feedback om te bepalen dat bepaalde cards een beetje te sterk waren. Vooral enkele Rogue cards – die nu veel worden gespeeld, bijvoorbeeld in Waggle Pick decks – krijgen de nerfhamer.

Blizzard reageerde met het volgende over de nerfs:

“We kozen ervoor om ons primair op Rogue te richten in deze update vanwege het feit dat de meta zich stabiliseerde rond de populairste spellen van de class.”

“Hoewel we erkennen dat er andere krachtige en populaire card decks zijn (zoals Token Druid, Conjurer Mage en Mech Hunter), hebben we besloten deze niet te behandelen in deze update omdat ze allemaal verschillende combinaties hebben. Als een van deze decks zou verschijnen als de nieuwe prominente strategie, zijn er veel decks beschikbaar om ze te bestrijden, waardoor de meta kan blijven verschuiven.”

 

Preparation nerf

Preparation (zie foto hierboven) brengt de kosten van je volgende spell nu omlaag met 2 mana, in plaats van 3. Preparation wordt momenteel gezien als zo’n krachtige kaart dat het in bijna alle Rogue-deck archetypen voorkomt. Blizzard wil dat de kracht van de kaart iets afneemt, maar ze vinden het ook belangrijk dat Preparation een redelijke optie blijft, omdat het zo goed in de fantasie van de Rogue class past.

 

EVIL Miscreant nerf

hearthstone evil miscreant

Beeld: Blizzard

EVIL Miscreant heeft straks 1 HP minder, van 5HP naar 4HP. EVIL Miscreant is bedoeld als waardecreërende kaart die toekomstige swings creëert, maar met 5 Health op deze minion moeten Rogue-spelers heel weinig opofferen om deze curve in te stellen.

 

Raiding Party nerf

hearthstone raiding party

Beeld: Blizzard

Raiding Party kost straks 4 mana, in plaats van 3. Rogue is al uitblinker wanneer het neerkomt op card draw, dus het hebben van een andere krachtige optie die consistente resultaten biedt is te veel. Dat heeft geresulteerd in Rogue-decks die iets te veel op elkaar lijken, zoals we denken dat het leuk is. Deze wijziging hebben we gemaakt om het powerlevel van de kaart beter in verhouding te zetten met de kosten.

 

Archivist Elysiana

hearthstone archivist elysiana

Beeld: Blizzard

Archivist Elysiana kost straks 9 mana, in plaats van 8. Het doel hier was om het gevoel en de power van Archivist Elysiana te behouden als het gaat om algemeen gebruik, terwijl het veel moeilijker wordt om haar meerdere keren in hetzelfde spel te spelen. Bijvoorbeeld door Shudderwock, of Youthful Brewmaster te spelen.

 

De geüpdatete kaarten kun je na de update disenchanten om de volle Arcane Dust waarde terug te krijgen. Wat vind jij: zijn deze nerfs terecht, of had je het liever anders gezien?

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Comment

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in