Hearthstone’s Rise of Shadows expansion is nu live!

Hearthstone introduceert het Year of the Dragon met een nieuwe expansion: Rise of Shadows. De nieuwe uitbreiding brengt 135 nieuwe kaarten naar de game. The League of E.V.I.L. staat centraal in Rise of Shadows en brengt oude bekende bad guys met zich mee. Zoals Hagatha the Witch, Togwaggle en Dr. Boom. Ook introduceert de expansion Nomi (een soort van bad guy), Kalecgos en andere legendarische karakters uit het Warcraft universum.

 

In voorgaande uitbreidingen konden we als Death Knights terugkeren en de strijd aangaan met de Lich King. In Rise of Shadows voegen spelers zich bij de bad guys en vallen de magische stad Dalaran aan. Rise of Shadows is Hearthstone’s elfde uitbreiding.

 

 

Freebies in Hearthstone’s Rise of Shadows

 1. Iedereen die nu inlogt in Hearthstone krijgt de eerste ”Wing” van het nieuwe single player avontuur “Great Dalaran Heist” voor niks. Deze eerste Wing komt pas in mei uit.
 2. Ook krijgen alle spelers een quest chain welke aan het eind meerdere Rise of Shadows packs geeft. Handig voor als je nog niet zeker weet of je je geld weer in Hearthstone wil steken!
 3. Last but not least krijg je de Archmage Vargoth legendary kaart gratis wanneer je inlogt. Niet verkeerd.

 

Nieuwe mechanics in Rise of Shadows

Zoals met elke nieuwe expansion in Hearthstone brengt ook Rise of Shadows nieuwe card mechanics met zich mee. De nieuwe mechanics zijn Twinspell, Lackeys en Schemes.

Twinspells zijn spells die een kopie van zichzelf maken en in je hand stoppen. “Spells so nice, you cast them twice!” In tegenstelling tot de oude Echo mechanic blijft de kopie van de spell in je hand en verdwijnt niet aan het einde van je beurt.

rise of shadows twinspell

Beeld: Hearthpwn.com

Lackeys zitten niet in card packs, maar zijn zogeheten ”token cards”. Ze worden gecreëerd door andere kaarten te spelen en kosten weinig om te spelen (1-Mana, 1/1). Lackey kaarten hebben echter sterke abilities, waar we zeker rekening mee moeten gaan houden.

hearthstone rise of shadows lackey card

Beeld: Hearthpwn.com

 

Ook zijn er nog de Scheme kaarten, welke steeds sterker worden naarmate ze langer in je hand zitten. Dat wordt dus kiezen of je een kaart direct speelt, of wacht voor een krachtiger effect.

hs schema card togwaggle

Beeld: Hearthpwn.com

 

Welke kaarten verdwijnen er?

Met een nieuw Hearthstone jaar verplaatsen oude expansions naar het Wild format. Kaarten uit de onderstaande expansions kun je dus niet meer gebruiken in Standard decks:

 • Journey to Un’Goro
 • Knights of the Frozen Throne
 • Kobolds and Catacombs

Daarnaast verdwijnen er diverse kaarten uit Standard naar het Wild format. De kaarten hieronder zullen we dus helaas niet meer in Standard decks kunnen gebruiken.

Gelukkig zijn er vast genoeg nieuwe toffe combinaties te maken onder de 135 nieuwe kaarten van Rise of Shadows!

 

Arena veranderingen

Ook de Arena van Hearthstone krijgt een flinke update. In de vernieuwde Arena zijn er namelijk rotaties van uitbreidingen. Dat houdt in dat elke Arena periode nieuwe (oude) kaarten uit diverse uitbreidingen gebruikt worden. In de eerste nieuwe rotatie zijn kaarten beschikbaar uit de volgende uitbreidingen:

 • Basic
 • Classic
 • Naxxramas
 • Old Gods
 • Gadgetzan
 • Witchwood
 • Rise of Shadows

 

Meer weten over de Rise of Shadows uitbreiding? Check dan Hearthpwn’s gids. Daarin vind je alle nieuwe kaarten, tips om decks te bouwen en meer.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in