Game van de maand: Hollow Knight (met alle DLC) review

Op 12 juli verschijnt een nieuwe uitgave van het geliefde spel Hollow Knight, inclusief de DLC’s Hidden Dreams, The Grimm Troupe, Lifeblood en Godmaster. Met een metascore van 90 en een user score van 88 op metacritic wordt de game ook wel de sterkste indie game van afgelopen jaren genoemd. Misschien wel ooit.

Hier lees je wat de game is, waarom het zo veel lovende kritiek heeft gekregen de afgelopen jaren, en waarom het volgens ons met recht de game van de maand is!

 

Wat is Hollow Knight?

Hollow Knight is een enorm toffe single player platformer welke al vele harten heeft doen smelten. De game wordt door sommigen zelfs één van de beste indie games aller tijden genoemd. Een lovende titel en dat is niet zonder reden. Wanneer je de wereld van Hallownest (die overigens bomvol zit met atmosfeer) ontdekt, raak je al snel betoverd door de donkere grotten en prachtige animatie.

Jij speelt de Hollow Knight: een dappere ontdekker die de verlaten steden, grotten en bijzondere (en soms zelfs griezelige) omgevingen van het koninkrijk trotseert. De personages die je tegenkomt tijdens je reis zijn soms weird, of gevaarlijk soms grappig of cute, maar altijd bijzonder en fascinerend.

 

 

Wat maakt Hollow Knight leuk om te spelen?

De 2D animatie is dark en gritty en toch ontwapenend. Alles is met de hand getekend door een klein team van animators en developers, wat de game des te indrukwekkender maakt. Ontwikkelaar Team Cherry heeft hier ongekend veel liefde in gestopt.

De gameplay is fast-paced, pakkend, spannend en uitdagend. Elke boss fight en elk obstakel dat je overwint voelt ook echt als een overwinning. De progressie van je character is lonend en geeft je het gevoel dat je ook echt sterker wordt, waardoor je uitdagingen nog beter aan kan gaan. Voor fans van games als Shovel Knight en Ori and The Blind Forest is Hollow Knight dé game om je deze zomer in te verliezen.

Met een game als Hollow Knight is de formule gewoon geweldig. Alles dat fans vragen is meer van hetzelfde. En dat is precies wat je als speler krijgt met deze uitgave van Hollow Knight. De base game plus alle DLC’s zitten in de versie.

 

Hollow Knight gameplay trailer (winter 2018)

 

Hollow Knight PlayStation 4 en Nintendo Switch prijs

Het prijskaartje voor deze versie van Hollow Knight is €30,- voor de PlayStation 4 en €35,- voor de Nintendo Switch. Zeker niet gek, wanneer je bedenkt dat je de base game krijgt, plus alle DLC. Hiermee ben je tientallen uren zoet.

Wat denk jij? Wordt deze uitgave van Hollow Knight een game die jij aan je collectie toe gaat voegen? En wat vind je van onze Hollow Knight review? Laat het ons weten in de comments!

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
Graphics
Prijs

Slotoordeel

Hollow Knight is één van de beste platformer games van de laatste jaren. En het is nog een indie game ook! De atmosfeer in de game is fantastisch; van graphics tot soundtrack, geluiden, omgevingen en personages. Hollow Knight laat ongetwijfeld een betoverende indruk achter die je niet snel vergeet. De prijs van deze editie is geweldig en geeft je de kans om de complete game inclusief alle DLC te ontdekken. Een absolute aanrader voor iedereen die van platformers en actiegames houdt.
Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hollow Knight is één van de beste platformer games van de laatste jaren. En het is nog een indie game ook! De atmosfeer in de game is fantastisch; van graphics tot soundtrack, geluiden, omgevingen en personages. Hollow Knight laat ongetwijfeld een betoverende indruk achter die je niet snel vergeet. De prijs van deze editie is geweldig en geeft je de kans om de complete game inclusief alle DLC te ontdekken. Een absolute aanrader voor iedereen die van platformers en actiegames houdt. Game van de maand: Hollow Knight (met alle DLC) review