Jagex en RuneScape-spelers doneren £204.000 aan goede doelen

De studios achter RuneScape en OldSchool RuneScape doneren prachtig bedrag voor geestelijke gezondheid

Woensdag 10 Juni – Jagex en de spelers van RuneScape en Old School RuneScape hebben samen £204.000 gedoneerd aan de drie officiële liefdadigheidspartners van Jagex. Phill Mansell, de CEO van Jagex, kondigde het totaalbedrag aan in een video die vandaag is uitgebracht. Daarin bedankte hij ook de spelers voor hun steun aan CPSL Mind, The Prince’s Trust en Rise Above the Disorder, drie goede doelen voor geestelijke gezondheid.

In april doneerde Jagex £100.000 aan haar liefdadigheidspartners om ze tijdens de pandemie te ondersteunen met hun activiteiten. Nu is er nog eens £104.000 opgehaald voor de goede doelen. Dit tweede bedrag werd tijdens de Mental Health Awareness Week opgehaald dankzij een donatie van Solomon’s General Store en een in-game liefdadigheidsevenement georganiseerd in RuneScape.

Het totaalbedrag van £204.000 wordt gelijkelijk verdeeld tussen de partners van Jagex met elk een donatie van £68.000.

Phill Mansell, CEO van Jagex, zei:
“Het is geweldig om te zien dat RuneScape-spelers net zo veel steun bieden aan onze liefdadigheidspartners voor geestelijke gezondheid als iedereen bij Jagex zelf. Het werk van CPSL Mind, The Prince’s Trust en Rise Above the Disorder zijn nu belangrijker dan ooit. Ze hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen om mensen door deze moeilijke tijden heen te helpen en te pleiten voor een betere geestelijke gezondheid. De £204.000 die is opgehaald door spelers in het in-game event tijdens Mental Health Awareness Week en Jagex’s oorspronkelijke donatie zal een groot verschil maken. Het stelt onze partners in staat om anderen te helpen gedurende deze moeilijke tijd”. 

Voor iedereen die op zoek is naar advies over geestelijke gezondheid heeft Jagex samen met CPSL Mind een artikel gepubliceerd met de titel Wellbeing During Isolation, inclusief links naar informatie en bronnen. Ga naar deze website voor meer informatie over de liefdadigheidspartners van Jagex op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

Naast donaties aan de goede doelen voor geestelijke gezondheidszorg, heeft Jagex ook £60.000 gedoneerd aan het Stephen Lawrence Charitable Trust als steun aan Black Lives Matter. Het Stephen Lawrence Charitable Trust is een liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk dat zich inzet voor sociale inclusie en cohesie, en verlichting van armoede. Daarnaast verdubbelt het de donaties van werknemers aan organisaties die zich inzetten voor het bevorderen van de mogelijkheden voor etnische minderheden en zij die betrokken zijn bij de bestrijding van raciale vooroordelen.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in