Logitech G en Herman Miller brengen ultieme Embody Gaming Chair uit

Exclusieve productlijn brengt iconisch design en ergonomische topkwaliteit naar gaming en streaming

Logitech G, een merk van Logitech en Herman Miller hebben gezamenlijk een nieuwe serie hoogwaardige gaming-meubels en accessoires onthuld, waaronder de Embody Gaming Chair, de eerste echte ergonomische stoel in de gamingindustrie.

De originele Embody Chair is dé maatstaf voor drukverdeling, natuurlijke uitlijning en ondersteuning van een gezonde beweging, en de Embody Gaming Chair is speciaal aangepast om te voldoen aan de eisen van professionele gamers en streamers. Naast de Embody Gaming Chair brengen de twee bedrijven een in hoogte verstelbaar bureau en een monitorarm op de gamingmarkt.

“Samen met Logitech G hebben we esports professionals en professionele spelers bestudeerd om te kijken hoe we hun prestaties kunnen verbeteren en hen kunnen helpen om beter voor hun lichaam te zorgen terwijl ze spelen. We ontdekten dat spelers verschillende houdingen in stoelen aannamen die een negatieve invloed hadden op hun prestaties en hun gezondheid mogelijk konden schaden”, aldus Tim Straker, Chief Marketing Officer bij Herman Miller. “We hadden een oplossing nodig die spelers hielp hun ideale houding gedurende lange perioden te behouden, zodat ze zich op belangrijke momenten comfortabel en gefocust konden voelen. Deze line-up van gamingproducten is met dit doel ontworpen en biedt nog veel meer voordelen.”

 

Ergonomische e-sports gaming stoel

 

Herman Miller en Logitech G hebben verschillende stoelontwerpen van Herman Miller getest met gamers, en de Embody Chair werd gekozen als favoriet om verder af te stemmen op hun hoge standaarden. Een esports professional of streamer zit doorgaans drie keer zo lang aan zijn bureau dan een typische kantoormedewerker, dus een gefocust ontwerp is van groot belang. Daarnaast constateerden de bedrijven dat een groot aantal gamers zich op grote schaal ontevreden toonde over het comfort en de ergonomie van traditionele gamingstoelen, die zich voornamelijk richten op esthetiek. Deze focus op esthetiek had een aanzienlijke afname van prestaties als gevolg. Met de Embody Gaming Chair worden fysieke uitdagingen, die blessures als gevolg kunnen hebben, overwonnen.

 

de beste gaming stoel

 

“Gamers verdienen geavanceerde, ergonomische oplossingen in alle aspecten van het spel. Om de gaming chair opnieuw uit te vinden hebben we met Herman Miller samengewerkt om hun bekroonde Embody Chair verder te ontwikkelen tot een oplossing die voldoet aan de specifieke behoeften van moderne gamers”, zegt Peter Kingsley, Chief Marketing Officer bij Logitech G. “Dit is de eerste stap in een voortdurende relatie en we zijn er trots op dat we samen met Herman Miller nieuwe manieren vinden om alle gamers te helpen om op hun best te spelen, zonder lichamelijke klachten als gevolg op de lange termijn.”

De eerste gaming chair van Herman Miller en Logitech G voorziet in al die behoeften en meer. De Embody Gaming Chair zorgt voor de juiste uitlijning, balans en comfort van het lichaam. Om dit te bereiken is er een aantal verbeteringen aangebracht, waaronder koelschuim met kopergeïnfundeerde deeltjes die de ideale gamehouding ondersteunen en de warmteontwikkeling verminderen. Ook is een pixelvormige ondersteuning toegepast, die het gewicht gelijkmatig verdeelt, de druk vermindert en de beweging stimuleert – de sleutel tot het behoud van een gezonde bloedsomloop en concentratie.

Extra gamingproducten

Naast de Embody Gaming Chair hebben de bedrijven de de Nevi Gaming Desk onthuld: dé perfecte aanvulling op de Embody Gaming Chair, zowel op het gebied van esthetiek als functionaliteit. Deze nieuwe gaming desk stimuleert regelmatige beweging en stelt gebruikers in staat om te wisselen tussen verschillende houdingen om zich aan te passen aan de speelstijlen van de gamers, waardoor energie en efficiëntie worden verhoogd. Het verbeterde bureau is voorzien van een matzwarte, vet- en glansvrije afwerking, die alleen te vinden is op de gaming desk.

De Nevi Gaming Desk kan worden gekoppeld aan de bijpassende Ollin Gaming Monitor Arm, die een reeks monitoren en laptops van verschillende gewichten en afmetingen ondersteunt. De arm heeft een breed scala aan bewegingen, waardoor gamers hun scherm overal kunnen plaatsen waar het het meest comfortabel is, wat een gezondere houding tijdens het gamen bevordert.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in