More

  De Lord of the Rings MMO van Amazon – alles dat we weten

  Dat is nog niet zo veel.

  Amazon Game Studios is druk bezig met een compleet nieuwe MMO over Lord of the Rings. Of tenminste, het gaat hier om een nieuwe game welke zich afspeelt in de wereld van Middle Earth, jaren voordat de gebeurtenissen in Lord of the Rings plaatsvinden.

  De MMO is een samenwerking tussen Amazon Game Studios, Middle-earth Enterprises, en Leyou Technologies en wordt beschikbaar om te spelen op consoles en PC.

   

  Amazon’s Lord the Rings MMO

  “We zijn toegewijd om onze klanten games van de hoogste kwaliteit te bieden, zowel met onze eigen originele IP’s als geliefde culturele pijlers zoals The Lord of the Rings,” zei Amazon Game Studios VP Christoph Hartmann in een verklaring. “Tolkien’s Middle-earth is een van de rijkste fictieve werelden in de geschiedenis en het geeft ons team van ervaren MMO-ontwikkelaars – van dezelfde studio die de New World ontwikkelt – een geweldige kans om te spelen en te creëren.”

  Naast het team dat Amazon’s New World ontwikkelt, zijn er ook developers van Everquest, Destiny, Planetside, World of Warcraft, Defiance, Rift, en andere MMO’s aan boord getrokken om aan de Middle Earth game te werken.

   

  Lord of the Rings Online

  Naast deze nieuwe game die wordt ontwikkeld door Amazon Game Studios, is er nog een Lord of the Rings MMO die al jaren (12 jaar, om precies te zijn) loopt. Namelijk Lord of the Rings Online (2007). De game krijgt nog steeds met regelmaat updates en wordt nog altijd gespeeld.

  De verhaallijn van de nieuwe Amazon game wordt dan ook aanzienlijk anders dan die van Lord of the Rings Online. Het zal zich namelijk focussen op het 2e tijdperk, in plaats van het 3e (het tijdperk van Sauron).

  lord of the rings online

  Lord of the Rings Online heeft de tand des tijds niet supergoed weerstaan

   

  Release datum en prijs

  Hoewel er nog geen release datum voor Amazon’s Lord of the Rings beschikbaar is, is er al wel een prijskaartje bekend. Namelijk: GRATIS! Om de game straks te kunnen spelen, hoef je niet je portemonnee te trekken. Dat betekent echter wel dat de game waarschijnlijk eenzelfde soort verdienmodel zal hanteren als bijvoorbeeld Warframe en Apex Legends.

  Momenteel is Amazon ook bezig met een Lord of the Rings prequel TV-show, maar de studio heeft al bekendgemaakt dat de game niet in verband staat met de TV serie.

  middle earth map

  De Second Age map van Middle Earth

   

  Meer informatie over de Lord of the Rings MMO

  Op dit moment is er verder helaas nog weinig bekend over Amazon’s Lord of the Rings MMO. Zodra er meer bekend is, dan updaten we dit artikel. Stay tuned!

  Robert Hoebe
  Robert Hoebe
  Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

  Laatste artikelen

  Bijgeloof in de sportwereld: topsporters en hun kledingvoorschriften

  Dat de sportwereld bol staat van het bijgeloof is niets nieuws. Iedereen die weleens aan sport doet of ervan houdt om sport te kijken...

  De Samsung S20 en Galaxy Z Flip: back to the flip phone?

  De geschiedenis herhaalt zichzelf zegt men wel eens. Zo te zien heeft men gelijk. Samsung heeft afgelopen dinsdag 11 februari haar Galaxy S20-serie gepresenteerd...

  Overwatch 2 onthulling op Blizzcon

  Nieuwssite ESPN liet gister weten informatie te hebben over een Overwatch 2 onthulling op Blizzcon. Na de geruchten van een week terug over een potentiële...

  Eerste gameplay footage Command and Conquer remaster!

  EA deelde vannacht de eerste beelden van de Command and Conquer remaster. De game heeft nog geen verwachte release datum.   Afgelopen juli onthulde het Command...

  Gerelateerde artikelen

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here