De Lord of the Rings MMO van Amazon – alles dat we weten

Dat is nog niet zo veel.

Amazon Game Studios is druk bezig met een compleet nieuwe MMO over Lord of the Rings. Of tenminste, het gaat hier om een nieuwe game welke zich afspeelt in de wereld van Middle Earth, jaren voordat de gebeurtenissen in Lord of the Rings plaatsvinden.

De MMO is een samenwerking tussen Amazon Game Studios, Middle-earth Enterprises, en Leyou Technologies en wordt beschikbaar om te spelen op consoles en PC.

 

Amazon’s Lord the Rings MMO

“We zijn toegewijd om onze klanten games van de hoogste kwaliteit te bieden, zowel met onze eigen originele IP’s als geliefde culturele pijlers zoals The Lord of the Rings,” zei Amazon Game Studios VP Christoph Hartmann in een verklaring. “Tolkien’s Middle-earth is een van de rijkste fictieve werelden in de geschiedenis en het geeft ons team van ervaren MMO-ontwikkelaars – van dezelfde studio die de New World ontwikkelt – een geweldige kans om te spelen en te creëren.”

Naast het team dat Amazon’s New World ontwikkelt, zijn er ook developers van Everquest, Destiny, Planetside, World of Warcraft, Defiance, Rift, en andere MMO’s aan boord getrokken om aan de Middle Earth game te werken.

 

Lord of the Rings Online

Naast deze nieuwe game die wordt ontwikkeld door Amazon Game Studios, is er nog een Lord of the Rings MMO die al jaren (12 jaar, om precies te zijn) loopt. Namelijk Lord of the Rings Online (2007). De game krijgt nog steeds met regelmaat updates en wordt nog altijd gespeeld.

De verhaallijn van de nieuwe Amazon game wordt dan ook aanzienlijk anders dan die van Lord of the Rings Online. Het zal zich namelijk focussen op het 2e tijdperk, in plaats van het 3e (het tijdperk van Sauron).

lord of the rings online

Lord of the Rings Online heeft de tand des tijds niet supergoed weerstaan

 

Release datum en prijs

Hoewel er nog geen release datum voor Amazon’s Lord of the Rings beschikbaar is, is er al wel een prijskaartje bekend. Namelijk: GRATIS! Om de game straks te kunnen spelen, hoef je niet je portemonnee te trekken. Dat betekent echter wel dat de game waarschijnlijk eenzelfde soort verdienmodel zal hanteren als bijvoorbeeld Warframe en Apex Legends.

Momenteel is Amazon ook bezig met een Lord of the Rings prequel TV-show, maar de studio heeft al bekendgemaakt dat de game niet in verband staat met de TV serie.

middle earth map

De Second Age map van Middle Earth

 

Meer informatie over de Lord of the Rings MMO

Op dit moment is er verder helaas nog weinig bekend over Amazon’s Lord of the Rings MMO. Zodra er meer bekend is, dan updaten we dit artikel. Stay tuned!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in