Mijn top 9 beste PvP items in World of Warcraft ClassicWorld of Warcraft Classic komt eraan! Voor degenen die op een PvP server gaan spelen betekent dat onder anderen de terugkeer van world PvP. En dat is vet, maar kan ook lastig zijn. Gelukkig zijn er naast kennis van je class ook vele andere dingen die je in World of Warcraft Classic kunt doen om beter te worden in PvP. Bijvoorbeeld door een paar van de superhandige items in de game te bemachtigen. Daar heb ik er een paar van op een rijtje gezet.

 

De must-have PvP items in deze lijst staan niet in een bepaalde volgorde (behalve Skull of Impending Doom, dit is met uitstek het beste item in mijn mening). Ze zijn stuk voor stuk handig in verschillende situaties, dus oordeel zelf welke jij ”de beste” vindt! De beste Engineering items en gadgets voor PvP komen in een ander artikel. 

 

1 | Skull of Impending Doom

De Skull of Impending Doom off-hand mag niet ontbreken in je inventory tijdens world PvP. De Skull geeft je een buff waardoor je sneller rent, ten koste van health en mana. Moet je een enemy player achterna jagen voor de kill, of probeer je zelf te ontsnappen? Dat wordt een stuk eenvoudiger met de Skull of Impending Doom. Het handige is ook dat het effect een buff is. Je kunt het effect dus zelf stopzetten, bijvoorbeeld als je merkt dat je te veel health verliest door het item. Met de Skull is het ook makkelijk om uit een Polymorph te breken, door het item en de damage-over-time effect te activeren. Damage breekt Polymorph! Gebruik het item wel vóórdat je in de Polymorph terechtkomt, anders kun je het niet gebruiken.

Een laatste handigheidje van dit item is om het te gebruiken wanneer je character bijna doodgaat in een PvE setting, om zo de repair kosten te vermijden. Zelfmoord kost namelijk niets in World of Warcraft!

skull of impending doom wow classic

 

Skull of Impending Doom how to get

De chainquest om de Skull de krijgen (Solution to Doom) kun je starten in de Badlands bij Theldurin the Lost, coördinaten 51,77. Je kan de quest starten op level 33, maar je zal ‘m waarschijnlijk pas kunnen doen rond level 40. Het item dat je moet vinden voor de quest vind je in de grot van Uldaman – niet in de dungeon zelf! De rest van de quest leidt zich vanzelf. Het is wel een klus, maar absoluut lonend om te doen.

 

2 | Nifty Stopwatch

De Nifty Stopwatch is een simpele maar effectieve trinket waarmee je tijdelijk je snelheid kunt verhogen met 40%. Niet alleen erg handig in world PvP, maar bijvoorbeeld ook in battlegrounds zoals Warsong Gulch! Denk maar aan hoe veel sneller je de vlag kan terugbrengen naar de basis wanneer je dit trinket hebt.

De Nifty Stopwatch is een questreward die je krijgt van de chainquest “This is Going to be Hard”. De quest om de chain te beginnen heet “Coolant Heads Prevail“, deze kun je starten bij Lotwil Veriatus in de Badlands. Belangrijk: neem een Frost Oil en een Gyrochrum mee; deze items heb je nodig om de quest te voltooien. 

nifty stopwatch wow classic

 

3 | Tidal Charm (heel moeilijk)

De Tidal Charm is zonder twijfel één van de beste PvP trinkets – zo niet dé beste – in World of Warcraft Classic. De trinket stunned een enemy player voor 3 seconden wanneer je ‘m gebruikt.

Nadeel van de Tidal Charm is dat dit item enorm populair is en alleen te verkrijgen is door een level 40 rare elite genaamd Prince Nazjak in Arathi Highlands te killen. De locatie is rond coördinaten 26,83. En oh ja: de rare elite heeft een spawntime van ongeveer 32 uur en de dropchance voor de Tidal Charm is maar 40%.

Succes!

tidal charm wow classic

 

4| Horned Viking Helmet (plate armor)

De Horned Viking Helmet is net als de Goblin Rocket Helmet, alleen heb je hier geen Engineering voor nodig! De helm stunned een enemy player voor 30 seconden en stunned jouw eigen character voor enkele seconden. Wanneer je de enemy player aanvalt, dan komt deze vrij uit de stun.

Nadeel is dan wel weer dat de Horned Viking Helmet plate armor is en dus alleen bruikbaar voor Warriors en Paladins. De helm kun je krijgen als drop door het dwarf trio in Uldaman te killen.

horned viking helm wow classic

 

5 | Linken’s Boomerang

Linken’s Boomerang kun je gebruiken om een ranged attack uit te voeren. Dat klinkt niet spannend, maar de Boomerang heeft een kans om de enemy te stunnen of te ontwapenen! Superhandig dus tegen bijvoorbeeld Rogues of Warriors.

Om de quest voor de boomerang te beginnen: ga in Un’Goro Crater naar het vlot op coördinaten 63,68 en pak “The Mysterious Bag” op. Dit start “It’s a Mystery to Everyone”. Lever het aan Linken in Marshall’s Refugee en begin de quest. Een in groen gekleede gnome met de naam Linken geeft je de missie om diverse items te verzamelen.

linkens boomerang wow classic

 

6 | Clutch of Foresight

Dit handige PvP item hoor je niet vaak genoemd worden in YouTube video’s. Waarom? Geen idee. De Clutch of Foresight is een handig item waarmee je een enemy spell kan onderbreken. Voor maar liefst 10 seconden! Dat klinkt overpowered en dat is het ook. Het grote nadeel van dit item is echter dat het een unique one-use consumable is. Dat betekent dat je er maar eentje van in je inventory kan bewaren en dat ie na gebruik verdwijnt. Of je het nuttig genoeg vindt om te behalen, dat is aan jou. Dit item kan droppen in Stratholme wanneer je Maleki the Pallid verslaat.

clutch of foresight

 

7 | Living Action Potion

Als er één potion is welke je in je inventory moet hebben, dan is het wel een stack Living Action Potions. Dit item zorgt ervoor dat je character immuun is tegen stun, root en slow debuffs. Superhandig om bij je dragen. Deze potions kun je maken met de Alchemy profession, of je kunt ze simpelweg kopen op de Auction House.

Om het recept voor Living Action Potion te krijgen moet je echter Exalted worden met de Zandalar Tribe. Dit kan pas wanneer Zul’Gurub uit is, dus zal je dit potion op een nieuwe server niet gelijk kunnen vinden.

living action potion

 

8 | Limited Invulnerability Potion

6 seconden lang immuun tegen melee attacks? Hell yeah, met de Limited Invulnerability Potion ben je gered. Deze potion is superhandig om bij je te hebben wanneer je world PvP opzoekt. Of wanneer je er ongewenst slachtoffer van bent. De potion is niet duur om te maken als je Alchemy hebt (2x Blindweed + 1x Ghost Mushroom) en daarom ook goedkoop te verkrijgen via de Auction House. Zeker de moeite waard om in je inventory te houden.

limited invulnerability potion classic wow

 

9 | Large Rope Net

Wanneer je een Large Rope Net  gebruikt op een enemy player, dan kan hij 10 seconden niet bewegen. Het net is een on-use consumable, wat betekent dat je ‘m maar één keer kunt gebruiken en dat het item dan verdwijnt. Het is echter geen unique item. Je kan er dus meerdere van bij je dragen in je inventory!

De Large Rope Net kun je vinden in de loot table van Greymist murlocs in Darkshore. Het item heeft een 5% dropchance. Defias Trappers in Westfall hebben ook een kans om het item te droppen, ongeveer 1%.

large rope net wow classic

 

World PvP en battle grounds

Natuurlijk zijn er voor PvP ook de battle grounds, zoals Alterac Valley, echter weten we nog niet zeker op welke punt deze WoW Classic content word vrijgegeven. Gelukkig kunnen gankers en world PvP fans hun ei kwijt in de contested zones van World of Warcraft. Denk aan de chaos in Stonetalon Mountains, Hillsbrad Foothills, Eastern Plaguelands, Tanaris en niet de minste: Stranglethorn Vale (ofwel Stranglethorn Vietnam).

stranglethorn vale wow

Nesingwary Camp in Stranglethorn Vale is meestal bedolven onder de skeletten van players

 

Wat vind jij?

Ga je zelf aan de slag om deze top 9 beste PvP items in Classic World of Warcraft te bemachtigen? De items zijn in ieder relatief eenvoudig te behalen en kunnen je meerdere keren redden. Niet alleen tijdens world PvP, maar ook tijdens raids, dungeons, of gewoon wanneer je aan het questen bent!

Er zijn vele andere nuttige PvP items in Classic WoW, zoals Engineering items, welke ik in een ander artikel zal bespreken.

Laat me weten of je deze tips nuttig vond, of als er in jouw mening nog dingen ontbreken. (Carrot on a stick telt niet). 

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in