Minecraft cijfers tot 2019 en infographic met alle updates

1
3834
minecraft 2019

Minecraft is al jarenlang een enorm populaire game, onder zeer diverse doelgroepen. Zoals met (bijna) elke online game, is ook Minecraft geëvolueerd met de loop van de tijd.

Voor terugkerende spelers kan het daarom lastig zijn om er opnieuw in te duiken en te spelen. Reddit user SCtester bedacht daar wat op en gebruikte zijn editing skills om een supertoffe infographic te maken. Het resultaat: alle Minecraft updates die tussen 2014 en 2019 zijn doorgevoerd overzichtelijk weergeven.

(De tekst op de infographic is helaas erg klein en laat zich op mobile slecht lezen. Klik op de afbeelding voor betere weergave). 

minecraft alle updates tot 2019

Bron infographic: SCTester

 

Minecraft populariteit stijgt nog altijd

De blokkige maar charmante game blijft verbazen. Zelfs nu, jaren na de release, komen er nog steeds nieuwe spelers naar Minecraft. Meer dan 91 miljoen spelers loggen maandelijks in (statistics uit 2018). Vanwege de continue verbeteringen, toevoegingen en updates heb je als speler altijd wel iets te doen in Minecraft.

Dat spelers letterlijk alles kunnen bouwen in de game, dat voegt natuurlijk ook iets toe aan de levensduur. Zo creëren sommige spelers prachtige kunstwerken die ze met veel plezier aan de wereld showen. Hieronder een paar toffe Minecraft cijfers.

 

Cijfers Minecraft tot 2019

  • De game is tot nu toe 250 miljoen keer verkocht
  • Waarvan 100 miljoen sales afkomstig uit China
  • In 2016 werd Minecraft maar liefst 53.000 verkocht PER DAG! (Zie onderstaande infographic van Mojang)
  • Microsoft betaalde 2.5 MILJARD voor de rechten tot Minecraft
  • Minecraft mobile game omzet (tot februari 2019): 500 miljoen
  • De game is zelfs 4 keer gekocht in Antartica! Spelen pinguïns Minecraft?

Onderstaande cijfers zijn uit 2016

minecraft statistieken

Bron: Mojang (2016)

 

De game blijft dus razend populair – en zal dat ook nog wel een tijdje blijven! Wat vind je er zelf van? Laat het me weten in de comments!

1 Comment

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in