Mortal Kombat 11 launch trailer, release en alles dat we weten

Mortal Kombat 11 is onderweg! De release datum voor Mortal Kombat 11 is 23 april – dan is het eindelijk weer old school knokken geblazen! De game is verkrijgbaar op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. De originele theme song verschijnt in de trailer, welke oude fans ongetwijfeld direct herkennen. MK 11 is gebouwd in Unreal Engine 3, wat krachtige graphics belooft.

 

Nieuwe dingen in MK 11

  • De games lopen ondertussen al een pittige 25 jaar en voor het eerst krijgt de Mortal Kombat saga een vrouwelijk hoofdpersonage, namelijk Kronika.
  • Je kunt characters personaliseren met verschillende maskers/gezichten, pantsers/kostuums en zelfs wapens. Er zijn talloze Skins, Gear, Special Abilities, Intro en Victory Cinemas, Taunts en Brutalities die je via gameplay kunt verdienen. Er is nog niets bekend over potentiële micro transactions.
  • FATALATIES zijn in Mortal Kombat 11 nog dikker en nog meer over de top – en dus nog toffer om te zien.
  • Uiteraard zitten er in MK 11 weer gloednieuwe soundtracks, maps, aanvallen en meer toevoegingen die we zullen tegenkomen wanneer de game uit is.

 

Nieuwe en terugkerende characters

De meeste terugkerende characters zijn al onthuld. Bekende namen zoals Shao Kahn, Scorpion, Raiden, Cassie en Johnny Cage, Kung Lao, Kabal, Baraka en Jax zijn te spelen in MK 11. Ook D’Vorah, Erron Black, Jacqui Briggs, Jade, Kano, Kitana, Kotal Kahn, Liu Kang, Noob Saibot, Skarlet, Sub-Zero en Sonya Blade komen terug. Shang Tsung lijkt te verschijnen in een DLC voor de game.

Enkele nieuwe characters zijn Geras: een fighter construct, gemaakt door Kronika, die sand-based aanvallen gebruikt en ook de tijd kan manipuleren. Cetrion: Kronika’s dochter die controle heeft over de elementen. En tot slot Kollector: een juwelen verzamelaar met zes armen die de Outworld Empire dient.

geras mortal kombat 11

Geras is één van de nieuwe characters in MK 11. Beeld: villains.fandom.com

 

Mortal Kombat 11 story

Na Shinnok’s nederlaag na het gevecht met Cassie Cage in Mortal Kombat X, probeert een corrupte Raiden de Earthrealm te beschermen door alle vijanden te verslaan. Kronika de ”Keeper of Time” probeert echter orde te brengen naar het universum – tegen elke prijs. En dat betekent Raiden elimineren om de events uit het verleden te ontdoen.

In de game kunnen we zeer waarschijnlijk teruggaan in de tijd om oude gevechten en vijanden te herleven. Mede mogelijk gemaakt door Kronika.

 

Brute pre-order bonus: Shao Kahn

De pre-order is uiteraard al beschikbaar. Bij de pre-order krijg je Shao Kahn, die in de launch trailer z’n enemies sloopt met een hamer. Niet mis. Normaal ben ik niet van de pre-orders, maar Shao Kahn is eigenlijk wel een character die je niet mag missen.

shao khan mk11

Beeld: villains.fandom.com

Wat vind jij? Wordt Mortal Kombat 11 een dikke game die je de hele zomer lang met vrienden kunt spelen? Vanaf 23 april is het zover!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in