Nieuwe Hearthstone expansion en Year of the Dragon release

0
2837

Blizzard heeft aangekondigd dat de nieuwe Hearthstone expansion uitkomt met de Year of the Dragon. Zoals gewoonlijk bij een nieuwe Hearthstone expansion en jaar, verdwijnen er enkele kaarten richting de Hall of Fame. Hierdoor zijn deze kaarten niet langer beschikbaar in het Standard play formaat.

Ook komt er een nieuwe Arena playmode en een nieuw single player avontuur. We zijn benieuwd!

 

De nieuwe Hearthstone expansions van 2019

Zoals we op de timeline kunnen zien, komen er ook in 2019 weer drie nieuwe uitbreidingen met talloze nieuwe kaarten naar Hearthstone. De eerste nieuwe uitbreiding (welke waarschijnlijk in april uitkomt) belooft 180 nieuwe kaarten te bevatten.

 

Expansion 1: nieuwe solo avonturen

Dat betekent zoals gewoonlijk dat er ook weer nieuwe solo avonturen zijn. Zoals de naam doet vermoeden kun je deze gamemode solo spelen voor (meestal sterke) rewards.

hearthstone nieuwe solo avontuur

Het eerste solo adventure kan iedereen (gratis) spelen, maar de opvolgende onderdelen van het avontuur zal gekocht of unlocked moeten worden. Waarschijnlijk kun je de adventure gaan kopen voor € 19,99 euro of 700 in-game coins. Elke Solo Adventure bevat twee nieuw playable characters, elk met drie Hero Powers en vier startdecks.

 

Nieuwe Hearthstone Arena

Blizzard is eigenlijk altijd op zoek naar manieren om hun gamemodes te verbeteren, dus ook de Arena. In het Jaar van de Draak willen ze daarom oude sets uit te schakelen vanuit de pool met kaarten waaruit je kunt kiezen en ”meer kaarten” van de nieuwe uitbreidingen van 2019 toe te voegen aan de pool.

Anders gezegd: de kans is dus aanzienlijk groter dat je met gloednieuwe kaarten kunt spelen in een Arena run. Bij de eerste rotatie bevat de pool van de Arena de volgende sets: Basic, Classic, Curse of Naxxramas, Whispers of the Old Gods, Mean Streets of Gadgetzan, The Witchwood en de eerste uitbreiding van dit jaar.

 

Year of the Dragon: welke kaarten verdwijnen er?

Het Jaar van de Draak begint zeer waarschijnlijk in april. Dat zou betekenen dat Blizzard zich aan dezelfde periode houdt als vorig jaar. Toen kwam de Journey to Un’Goro expansion uit. Helaas verdwijnt de Un’Goro set nu naar de Wild playmode van Hearthstone en kunnen de card niet langer gebruikt worden in het Standard format. Ook kaarten uit The Frozen Throne expansion en de Kobolds and Catacombs expansion zullen alleen nog beschikbaar zijn in Wild format.

hearthstone hall of fame cards year of the dragon

Later, Poultry task.

Daarnaast verdwijnen er zoals gewoonlijk ook weer veel kaarten naar de Hall of Fame. Hieronder vind je welke dat (helaas, of gelukkig?) zijn:

  • Baku the Mooneater
  • Black Cat
  • Divine Favor
  • Doomguard
  • Genn Greymane
  • Glitter Moth
  • Gloom Stag
  • Murkspark Eel
  • Naturalize

Het grote voordeel van kaarten die in Hearthstone naar de Hall of Fame gaan, is dat je alle dust die deze kaarten waard zijn terugkrijgt! Geen zorgen dus: je kunt weer nieuwe cards craften. De kaarten houd je overigens ook gewoon om mee te spelen in Wild – dus je hoeft ze hiervoor niet te disenchanten.

 

Meer weten?

Check de blogpost van Blizzard voor meer info over Hearthstone’s Year of the Dragon.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in