Nieuwe Star Wars game EA geannuleerd

Another Star Wars game bites the dust. EA is weer lekker bezig! De game publicist gaf van de week een pittig vage ontwijkende verklaring aflegde. Gelukkig nam Rogue One-schrijver Gary Whitta geen blad voor de mond toen hij de uitgever een nieuwe jeweetwel scheurde.

Whitta is onlangs bij Kinda Funny Games gaan zitten om over verschillende onderwerpen te praten, waaronder die van de geannuleerde Star Wars-titel. Gevraagd naar zijn mening hierover, reageerde Whitta: “Het is catastrofaal slecht beheerd. Als ik Disney was, zou ik woedend zijn. Ik zag een hoop van dat spel en het zag er geweldig uit. Het zou Star Wars Uncharted zijn geweest. ‘

 

Codenaam Orca

De eerste die het nieuws naar buiten bracht was Jason Schreier van Kotaku. In de afgelopen dagen zijn er nog twee anonieme bronnen naar voren gekomen om een ​​beeld te schetsen van wat er in de making was en hoe nu verder.

Volgens een recente update van Schreier moest het spel een open world idee zijn, waarin spelers meerdere planeten konden bezoeken. Denk No Man’s Sky, maar dan met Star Wars percentages; zowel nieuw, als oud. Fans konden een Boba Fett-achtige premiejager worden, die door de Melkweg talloze avonturen beleeft.

Codenaam Orca: de open world titel had voor ogen om zeer diverse planeten, gebieden en scènes te laten zien waar spelers avonturen konden beleven. Een kruisbestuiving van nieuw en oud met een vleugjes grijs gebied. Altijd leuk! De exacte verhaallijn is niet helemaal bekend, omdat de vrijheid van de speler de focus had.

 

Nieuwe Star Wars game geannuleerd

Menig Star Wars fan is hard getroffen door het nieuws van de annulering. De backlash was dan ook groot. Dit was vorig jaar al het geval, toen EA aankondigde het originele team dat de Star Wars games ontwikkelde – Visceral Games – niet langer door mocht werken aan het Star Wars IP. Dit werd destijds aangekondigd toen Star Wars Battlefront II een flop bleek te zijn. Tenminste, een spel vol met micro transactions en andere ongewilde onderdelen. Het vertrouwen in EA rondom SW was toen eigenlijk al zo goed als verleden tijd.

De komende weken zal er ongetwijfeld meer stof opwaaien rond de annulering en de hele kwestie. Stay tuned!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in