Aankondiging: Nintendo Switch Lite later dit jaar beschikbaar

0
2885

Gisteravond kondigde Nintendo de nieuwste versie van de Switch console aan: de Nintendo Switch Lite. De Nintendo Switch Lite is beschikbaar vanaf 20 september en komt in drie verschillende kleuren. Vanaf 8 november zijn er twee special editions beschikbaar in het thema van Pokémon Sword & Shield. 

De Nintendo Switch Lite zet de focus volledig op handheld gaming. De console is 20,8 cm bij 9,1 cm groot, vergeleken met de 23,9 cm bij 10.2 cm van het originele model. Het scherm is 5,5 inch en heeft een resolutie van 720p. Iets kleiner dus, maar het scheelt niet gek veel. De Joy-Cons zijn geïntegreerd en kunnen niet worden losgekoppeld.

Het bepalen van de prijs laat Nintendo over aan (e)retailers. In de VS is de adviesprijs van $ 199,- dollar opgedoken. Het zal ons niet verbazen als de Lite in Europa een soortgelijk prijskaartje krijgt opgeplakt.

nintendo switch lite console

 

De Nintendo Switch Lite is straks beschikbaar in geel, grijs en turquoise. Beeld: Nintendo.

 

Verschil Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite

Voordat je overweegt om de Switch Lite aan te schaffen, zijn er wat dingen om rekening mee te houden. Het grootste verschil: de Lite is een pure handheld. Geen “Switch”-functionaliteiten, dus. Wat betekent dat je de Lite niet aan je TV kunt koppelen. En dat is best jammer, aangezien dat de grootste pré van de console is. Nintendo maakte op haar vergelijkingspagina de onderstaande infographic (onderstaande afbeelding niet groot genoeg? Klik dan op de link naar de vergelijkingspagina).

nintendo switch en switch lite vergelijking

Beeld: Nintendo

 

Switch zonder Switch

Dus, ja. Een nieuwe Nintendo Switch console, maar dan zonder “Switch”-functie. Worden we daar heel blij van? Of doet dit toch meer aan als een veredelde Nintendo DS? Laat ons weten in de comments of jij warm loopt van de Switch Lite. Of check hieronder de aankondigingsvideo van de Switch Lite.

Later dit jaar wordt hopelijk de verbeterde versie van de Nintendo Switch aangekondigd.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in