Speel als een katje en los mysteries op in Peace Island

Deze post kan woordgrappen bevatten.

In Peace Island speel je een avontuurlijk katje dat de mysteries van Peace Island ontrafelt. De story-driven open world indie game wordt ontwikkeld door Eric Blumrich en een klein team van developers en ziet er eerlijk gezegd best dol uit.

In Peace Island heb je een missie: uitzoeken waar de mensen zijn gebleven. Mensen lijken van de aardbodem te zijn verdwenen en als kat staat je natuurlijk maar één ding te doen. Uitzoeken waar ze gebleven zijn. Zodat ze, nou ja, je kunnen voeren, de bak kunnen schoonmaken, een nieuwe krabpaal voor je aanschaffen, dat soort toffe dingen.

 

Beeld: Eric Blumrich

 

9 levens

De game is een mix tussen science fiction, avontuur, alternatieve geschiedenis en mysterie. Het verhaal wordt ervaren vanuit het perspectief van de 9 katten (ha) die Peace Island hun thuis noemen. Op een zekere dag komen ze erachter dat hun baasjes van de aardbodem verdwenen zijn. Mi-auw.

Peace Island is volledig gefocust op verhaal, avontuur en ontdekking. Zoals de naam het als zegt zal je geen combatsystems tegenkomen in de game.

Het spel gebruikt de perspectieven van alle katten, maar uiteindelijk is er de ultieme vraag die de speler zal moeten beantwoorden:

Zijn de mensen het waard om terug te brengen?

 

Beeld: Eric Blumrich

 

Peace Island development

Het concept klinkt in ieder geval als innovatief en erg geinig. Het development werd volledig gedaan door Eric Blumrich, welke wordt gesteund via Patreon. Recent hebben zich echter twee andere developers bij het project geschaard. Eén daarvan heeft meegewerkt aan Prune, de ander heeft een bijdrage geleverd aan GTA V.

De closed beta van de game staat gepland over 2 maanden (ergens in september, dus) en de release datum zou volgens Blumrich rond dezelfde tijd over een jaar zijn. We zijn benieuwd: lijkt Peace Island jou een toffe game om te spelen? Of laat je deze aan je voorbijgaan? Laat het ons weten in de comments!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in