Sekiro: Shadows Die Twice release datum en gameplay

Sekiro: Shadows Die Twice belooft een keiharde actie RPG te worden. De game wordt qua moeilijkheidsgraad hier en daar al vergeleken met Dark Souls: de reeks die bekend staat om zelfs diehard gamers onderuit te schoppen. Zelf vind ik de game inderdaad wat weghebben van Dark Souls, maar bevat het ook Assassin’s Creed achtige elementen. Klinkt als een formule voor succes. Bovendien lijkt de game *iets* toegankelijker te zijn dan Dark Souls.

Sekiro: Shadows Die Twice is afgelopen weken door diverse grote game magazines gespeeld en gereviewd. De Sekiro: Shadows Die Twice gameplay trailer hieronder van IGN laat het kwijl al de mond uitlopen.

Sekiro: Shadows Die Twice release datum en pre order

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten om de game zelf uit te proberen. De release datum voor Sekiro: Shadows Die Twice is 22 maart. Je kunt Sekiro: Shadows Die Twice alvast bestellen bij bol.com. Bij de pre order zit overigens ook een leuke bonus, dus dat is mooi meegenomen!

Koop bij bol.com

De game ontvangt nu al goede beoordelingen van game reviewers – dus we zijn benieuwd!

 

Een supervet combat systeem

De game heeft een te gek combat systeem met een lijpe grappling hook en een tof counter systeem. Elke gevecht is in principe boeiend en met (mini)boss fights zit je op het puntje van je stoel. Daar houden we van. Hoewel je in sommige games met het grootste gemak meer dan tien vijanden tegelijkertijd aan kunt, is dat bij Sekiro: Shadows Die Twice niet het geval. Je bent een beste baas als je er meer dan vijf aankunt. Met de grappling hook kun je Assassin’s Creed achtige stealth kills maken, wat voor sommigen ongetwijfeld de voorkeur heeft om een gevecht te starten. Ook de counter mechanics zijn vet. Als je goed oplet wat er gebeurt tijdens een battle, dan kun je daar met enige skill goed op inspelen.

sekiro shadows die twice

Een samuari uit op wraak

Het achtergrondverhaal is ook best leuk. En dat is verrassend, aangezien de background stories bij dit type games vaak sh*t zijn. De game speelt zich af in het Japan van de Middeleeuwen, waar een weesjongetje op een slagveld wordt gevonden. Gelukkig wordt het kind meegenomen en opgeleid tot badass samurai. Na een mislukte opdracht en het verlies van een ledemaat, wordt het playable character opgelapt door een persoon met mysterieuze intenties. Het doel? De mislukte opdracht alsnog volbrengen en een absolute samurai baas worden.

Sekiro: Shadows Die Twice is vanaf 22 maart beschikbaar op PC, Xbox One en PlayStation 4, maar je kunt de game nu al bestellen bij Bol.com!

 

Robert Hoebe
Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Logitech kondigt MX Master 3 en MX Keys voor Mac aan

LEUSDEN — dinsdag 7 juli 2020 — Vandaag heeft Logitech (SIX:LOGN) (NASDAQ: LOGI) de Logitech MX Master 3 voor Mac en Logitech MX Keys voor Mac aangekondigd. Logitech’s populaire,...

Logitech G stapt in als e-racingpartner bij online raceprogramma “RACEMAKKERS”

Leusden, 2 juli 2020 - Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en...

Jagex groeit vijf jaar op rij, met recordomzet van 110,9 miljoen pond

De inkomsten stijgen met bijna 20% op jaarbasis en leveren de beste resultaten ooit op Het totaal aantal abonnees steeg dit jaar met bijna een...

ROG Strix G17 met RTX 2070 Super is nu beschikbaar in Nederland

Amsterdam, 23 juni 2020 - In navolging van de release van de ROG Strix G15 brengt Republic of Gamers vandaag de Strix G17 uit in...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here