The LEGO Group introduceert LEGO editie van klassieke Nintendo Entertainment System

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO® Nintendo Entertainment System™ (NES) bouwset voor volwassenen. Met deze set kunnen volwassen fans hun eigen NES-console met LEGO stenen bouwen. De nieuwe set, het nieuwste product in de samenwerking tussen The LEGO Group en Nintendo, biedt een uit LEGO stenen gebouwd NES-model boordevol realistische details, inclusief bijhorende LEGO televisie in jaren tachtig stijl, zodat nostalgische gamers en LEGO fans hun favoriete Super Mario Bros.™ ervaringen uit de kindertijd kunnen herbeleven.

De aankondiging van vandaag zal volwassen fans herinneringen laten ophalen door het bouwen van een mechanisch functionele versie van hun favoriete console met LEGO stenen. De nieuwe NES-bouwset zal een controller met een aansluitkabel, een stekker en zelfs een sleuf voor het Game Pak met een vergrendelfunctie bevatten. De bouwset is ook voorzien van een retro-tv, met een 8-bits Mario-figuur op het voortbewegende scherm. Bovendien kunnen fans een actiesteen scannen met LEGO® Mario™ uit de LEGO Super Mario Startset, zodat deze op zijn LCD-scherm reageert op vijanden, obstakels en power-ups zoals ze voorbij komen op het voortbewegende scherm. Dit alles net zoals hij zou gereageerd hebben in de iconische Super Mario Bros.-game.

LEGO Nintendo Entertainment System

“Super Mario is al ruim dertig jaar een geliefde figuur in de gamewereld,” aldus Maarten Simons, Creative Lead van het LEGO Nintendo Entertainment System™ bij de LEGO Group. “Veel volwassenen herinneren zich nog steeds hoe ze Mario voor het eerst over het kleine scherm zagen springen. Met het LEGO Nintendo Entertainment System laten we ze echt genieten van die nostalgie door één van de meest geliefde consoles aller tijden opnieuw te creëren, zodat ze de Super Mario vanuit hun kinderjaren opnieuw kunnen zien – en zelfs om de ervaring van gamen in de jaren tachtig met hun eigen kinderen te delen.”

LEGO Nintendo Entertainment System

 

LEGO en Nintendo partnerschap

The LEGO Group en Nintendo hebben eerder dit jaar hun partnerschap aangekondigd, waardoor een leuk LEGO Super Mario universum tot leven komt via een Super Mario Startset die exclusief een LEGO Mario figuur bevat. De LEGO Mario figuur bevat een grote verscheidenheid aan directe reacties op beweging, kleur en verschillende actiestenen. De aankondiging van deze Startset werd in mei gevolgd door de aankondiging van een reeks Power-Up Packs en in juni met de aankondiging van een reeks uitbreidingssets en verzamelbare karakterpakketten. Alle sets zijn ontworpen om de wereld van LEGO Super Mario uit te bouwen, zodat spelers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten door precies de levels en uitdagingen te creëren waarin ze LEGO Mario en vrienden willen zien concurreren.

Deze uiterst verzamelbare NES-bouwset maakt deel uit van een reeks inspirerende LEGO-modellen die zijn ontworpen voor kritische hobbyisten, die op zoek zijn naar hun volgende meeslepende uitdaging. De LEGO NES zal vanaf 1 augustus 2020 exclusief verkrijgbaar zijn bij LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Vanaf 2021 zal de set ook verkrijgbaar zijn bij andere toonaangevende retailers over de hele wereld.

De volledige LEGO Super Mario productlijn is ook op 1 augustus verkrijgbaar en zal direct verkrijgbaar zijn bij LEGO Stores en via www.LEGO.com, evenals bij toonaangevende retailers over de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in