Twee nieuwe Nintendo Switch consoles in 2019

Beter of goedkoper, dat is de vraag. Er komt namelijk één verbeterde (= duurdere) versie uit van de Nintendo Switch, maar ook een goedkopere variant die minder goede prestaties levert. Leveranciers en software ontwikkelaars hebben al toegang tot de prototypen van de nieuwe Switch consoles, volgens een bron bij The Wallstreet Journal. Volgens dezelfde bron kondigt Nintendo de nieuwe Switch consoles nog deze zomer aan, tijdens de E3. Een releasedatum voor het publiek zou enkele maanden later volgen.

 

Goedkopere Nintendo Switch legt de focus op handheld

De goedkopere Nintendo Switch variant lijkt de spirituele opvolger te worden van de Nintendo 3DS. Deze variant wordt bestempeld als handheld met consolefunctie en zal grafisch minder indrukwekkend zijn. Maar je betaalt er ook minder voor. Een ideaal moment dus om in te stappen, mocht je de prijs van de huidige Switch te hoog vinden.

De goedkopere Nintendo Switch is wellicht ook een slag kleiner, waardoor deze beter als handheld functioneert.

 

Verbeterde Nintendo Switch kan full HD aan

Geruchten gaan dat de verbeterde Switch 1080p kan draaien wanneer deze in de dock staat en de TV als monitor gebruikt. De verbeterde versie zal hoogstwaarschijnlijk soepeler nieuwe games kunnen draaien in hogere kwaliteit. En dat is goed nieuws. Bepaalde games draaien namelijk gebrekkig op de originele Switch, die met het prijskaartje van € 319,- nauwelijks full HD trekt.

Aan slechte console porting ligt het niet, want ook specifieke Nintendo games draaien soms slecht op de Switch. 30 FPS behalen met een Switch game is al heel wat. De nieuwe en verbeterde versie is voornamelijk gericht op de ietwat meer serieuze gamer die de specs belangrijk vindt. Een prijskaartje is nog niet bekendgemaakt.

super smash bros ultimate nintendo switch

Wie weet: misschien ziet Smash Bros er straks wel veel beter uit, op de nieuwe Switch! Bron: Nintendo.

 

Wat betekent dit voor Switch eigenaren?

Als je nu de originele Nintendo Switch hebt kun je jezelf afvragen (zoals bij veel nieuwe consoles): “Worden nieuwe Switch games gemaakt met hogere prestaties – en kan mijn OG Switch dat wel aan?”

Wanneer we kijken naar Xbox One X en de PlayStation Pro, dan zien we daar inderdaad een wezenlijk verschil in vergelijking tot de originele consoles. Of de nieuwe verbeterde Nintendo Switch console hetzelfde pad gaat volgen is nog onbekend.

 

Meer lezen over Nintendo? Vorige week waren de Nindies. In de jaarlijkse Indie games showcase werd aangekondigd welke games deze lente naar de Nintendo Switch komen.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in