De VR-set van Valve – Valve Index – is in juni beschikbaar!

Dat nieuws bracht Valve, het bedrijf achter Steam, gister uit. De Valve Index is beschikbaar vanaf 28 juni, maar de pre-order begint om 19:00 uur vanavond, 1 mei. Valve belooft naast een VR-ervaring van zeer hoge kwaliteit natuurlijke interacties en hoge precisie. Het lcd-scherm heeft een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels. Alle VR-games in de Steam Store zullen volgens Valve werken met de Index.

 

Valve Index VR set kosten

De Valve Index, zoals het Virtual Reality device heet, zal € 539,- gaan kosten. Dat is echter alleen voor de bril zelf. Wie er controllers en de twee basisstations bij wenst, zal €1079,- moeten neerleggen. Uiteraard heb je daar ook een PC bij nodig die voldoende power heeft om VR games te kunnen spelen. De aanbevolen videokaart om de Index te gebruiken is de NVIDIA GeForce GTX 1070 of hoger. Quad Core + processoren worden ook aanbevolen. De specs van de Valve Index vind je hier.

 

Meer weten over de Index? Lees verder op de officiële site van de Valve Index.

Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in