WoW Classic kiest voor Alterac Valley v1.12 – meningen zijn verdeeld

Deze zomer kunnen we eindelijk terug in de tijd naar het jaar 2005: vanilla World of Warcraft! Enige tijd terug berichtte ik al over het WoW Classic content release schema, maar nu is er vanuit de officiële kanalen meer bekendgemaakt over Classic.

Namelijk welke versie van Alterac Valley er in World of Warcraft Classic zal komen. Via het officiële kanaal van Blizzard postte een Blizzard community manager het nieuws. Namelijk dat de Alterac Valley versie van patch 1.12 gebruikt zal worden in World of Warcraft Classic. En daar is niet iedereen even blij mee.

 

Belangrijkste take-away van de officiële post:

“It gives us several early improvements to the BG that we’re glad to have in place. Early on in AV, there were too many NPCs and they were too hard to kill. By 1.12, many had been removed and NPC health was brought down to a reasonable level. Turning in armor scraps is an encouraged, supportive activity by this point. Many capture points (mostly graveyards) had been moved away from their initial placements to gain better balance across the map.”

 

Is 1.12 wel de juiste keuze?

Hoewel uit de bovenstaande quote blijkt dat Blizzard zelf hun mening heeft gemaakt en dit de beste versie vindt, is niet iedereen het daarmee eens.

Zowel op het officiële forum, als op de subreddit, zijn de meningen verdeeld. De ene speler haalt zijn schouders op, de ander baalt er flink van. Het punt van het terugbrengen van World of Warcraft Classic is namelijk dat spelers weer terug kunnen naar the good old days van 2005 en 2006. Versie 1.12 is echter de laatste versie van de game voordat de eerste uitbreiding uitkwam. Daarmee gaan eerdere versies dus verloren. Waaronder de versie van Alterac Valley waar het leeuwendeel van de oud-spelers zo nostalgisch over is.

alterac valley wow classic bridge

Screenshot van het Nostalrius forum.

Waarom zijn spelers nostalgisch over de oude Alterac Valley?

In één woord: omdat-het-niet-resultaat-gedreven was. Alter Valley speelde je omdat het leuk was en niet vanwege de beloning op het einde. De WoW vanilla versie van Alterac Valley duurde lang. Heel lang. Soms kon één potje AV wel een volle week duren. En dat was episch. Je ging spelen, logde uit voor het eten (en misschien ook wel omdat je toch een keer moest gaan slapen) en kon later opnieuw de battleground binnenstormen met verse energie.

De hele server stond op z’n kop en mensen kenden elkaar. Als jij de beste healer van de battleground was, of degene met de meeste kills – of misschien wel de tank die de winst mogelijk maakte – dan kenden mensen je. Zeker wanneer je een hele week met 40 mensen in dezelfde match aan het knokken bent!

 

Alterac Valley versie 1.12 betekent geen trollenbaas

Wat eerdere versies van AV leuk maakte, was dat er meer uitdagingen waren. Bijvoorbeeld de beruchte troll boss Korakk the Bloodrager, die de Snowfall Graveyard onveilig maakte. Wilde je de Graveyard bemachtigen? Dan moest je wel met een kleine party komen om eerst de baas te verslaan. En dat was leuk.

korrak alterac valley

Korrak in al zijn low-polygon glorie, rechtstreeks uit 2005

In versie 1.10 gingen Korrak en zijn trol-buddies echter met pensioen. In de versie daarna – 1.11– werd Alterac Valley zelfs nog ietsje eenvoudiger. De meeste guard NPC’s werden namelijk verwijderd. De kobolds, wolven, rammen en andere NPC beestjes kregen minder HP. Hieronder vind je per patch wat er veranderde aan Alterac Valley tijdens vanilla World of Warcraft, al die jaren terug.

 

Vanilla WoW Alterac Valley patch notes

Tussen 2005 en 2006 is Alterac Valley flink veranderd. De battleground zelf werd überhaupt pas in versie 1.5 van World of Warcraft toegevoegd. Hieronder de details.

Patch 1.5

  • Alterac Valley werd toegevoegd aan World of Warcraft.

Patch 1.6

  • De respawn tijd voor tower guards is aanzienlijk verhoogd. Tenzij de toren is verwoest, natuurlijk.

alterac valley tower

Tower Point krijgt het altijd zwaar te verduren van de Alliance.

 

Patch 1.8

  • Door een lawine zijn zowel de oostelijke al de westelijke segmenten van AV gesloten. Veel van de Syndicate Wildpaw Gnolls en veel van de Winterax Trolls zijn verplaatst.
  • De lawine heeft er ook voor gezorgd dat Korrak the Bloodrager en zijn trollengang zijn verhuisd naar Snowfall Graveyard en daar hun nieuwe thuis van hebben gemaakt. Spelers zullen eerst Korrak en zijn buddies verslaan als ze Snowfall in willen nemen.
  • Alle NPC’s hebben 15% tot 30% minder HP en power.

Patch 1.10

  • Korrak the Bloodrager en z’n trollengang hebben hun koffers gepakt en Alterac Valley verlaten.

Patch 1.11

  • De meeste NPC guards zijn verwijderd uit de battleground.
  • De beestjes en creatures die achterblijven hebben minder HP en zijn dus makkelijker te killen.

 

Steeds meer World of Warcraft Classic nieuws

De laatste twee weken lijkt Blizzard in groeiende mate nieuwsupdates te delen over WoW Classic. Het zou mij niet verbazen als we in april een mogelijke releasedatum te horen krijgen van de blue boys. In ieder geval een beta zou tof zijn!

UPDATE 14 mei 2019: de World of Warcraft Classic release datum is hier! Vanaf 27 augustus is het zo ver. Lees ons artikel over de release date.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in