WoW Classic krijgt loot trading, maar alleen in raids

0
3225
loot trading raids classic wow

Op 12 maart werd het content release schema voor World of Warcraft Classic bekend – en deze week kondigde Blizzard aan welke versie van Alterac Valley Classic gaat gebruiken. En nu is er ook meer nieuws over loot trading in WoW Classic! Het nieuws rondom Blizzard’s baanbrekende MMORPG blijft maar binnenstromen.

Op Battle.net maakte Community Manager Kaivax bekend welke rol loot trading gaat spelen in Classic WoW. Voor wie alleen een snelle TL;DR wil:

World of Warcraft Classic krijgt een 2-uur durend loot trading systeem, welke alleen geldt voor soulbound spullen in raids. Hierdoor wordt misbruik van het systeem voorkomen in dungeons.

Blizzard Community manager Kaivax:

“…the two-hour loot trading system in WoW Classic will only apply to soulbound gear that drops in raids. Soulbound loot that drops in five-person content will not be tradeable at any time. What we hope to do is to strike a balance between saving players time and minimizing the potential for abuse of the system.”

 

loot trading in classic wow

Bron: Blizzard

 

Waarom loot trading?

Loot trading is een quality-of-life toevoeging die zijn intrede maakte in de Wrath of the Lich King expansion. Toen voor het eerst werd bekendgemaakt dat Blizzard overwoog om loot trading te implementeren in WoW Classic, waren spelers en fans niet bepaald blij. Loot trading maakt de game namelijk meer vergevingsgezind, bijvoorbeeld als er een item aan de verkeerde persoon wordt gegeven.

In de vroege dagen van het spel, tussen 2005 en 2007, kon een speler een ticket maken voor een GM (Game Master) om zo te proberen het item te ruilen. Hier ging echter veel tijd in zitten. Zowel voor de speler die moest wachten, als de GM’s die bezig waren met het ruilen van items in plaats van echt nuttige dingen.

Het idee was tenslotte om een zo authentiek mogelijke World of Warcraft Classic ervaring te creëren. Na veel verontruste vragen, opmerkingen en discussies – zowel op de officiële kanalen, als Reddit, Twitter en YouTube – is nu dus eindelijk het antwoord hier.

 

Reactie van spelers op loot trading

Loot trading in Classic WoW zal alleen plaatsvinden in raids – en niet in dungeons. Dat weerhoudt potentiële ninja looters ervan om bijvoorbeeld met 3 vrienden in een dungeon party te stappen en met 3 man voor één item te rollen, welke maar 1 iemand nodig heeft.

De toevoeging van loot trading in raids wordt zeer positief opgevat door spelers. Zo zegt een comment op Reddit met veel upvotes: “This is the perfect solution that many suggested.” Reacties op het officiële forum klinken als: “Excellent news!”, “Nailed it!” of “I’m ok with this.” De consensus is positief. En dat is goed voor zowel spelers, als het vertrouwen in Blizzard.

 

Upper Blackrock Spire?

Een vraag die veel spelers en fans stellen rondom deze beslissing is of – en hoe – loot trading dan werkt in Upper Blackrock Spire, ofwel UBRS. Het oordeel van Blizzard volgde snel. Volgens Blizzard wordt UBRS (hoewel het een 10-man ”raid” zal zijn in WoW Classic) gezien als een dungeon en zal er daarom geen loot trading in plaatsvinden.

ubrs drakkisath screenshot

Bron: WoWwiki

 

Wekelijks World of Warcraft Classic nieuws

Het gaat hard met het nieuws rondom Classic. Dat kan maar één ding betekenen: Blizzard is de hype aan het opvoeren en maakt zich klaar voor de bekendmaking van de release datum. Daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben, maar we weten het bijna. Of in Blizzard’s eigen woorden: Soon.

Ben je nu al benieuwd welke raids en dungeons er op welk moment vrijkomen? Check dan ons World of Warcraft Classic content release artikel. Vorige week werd ook bekend welke versie van Alterac Valley in WoW Classic gebruikt gaat worden.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in