WoW Classic (officieel) nieuws en release schema!

UPDATE 14 mei 2019: de officiële release datum voor WoW Classic is aangekondigd! Vanaf 27 augustus openen de deuren van Azeroth opnieuw. De rest van dit artikel gaat over de content fases van WoW Classic.

Deze zomer komt een re-release van een game waar miljoenen spelers wereldwijd al jaren op wachten. World of Warcraft: Classic. Wow Classic werd vorig jaar tijdens Blizzcon 2018 aangekondigd, maar nieuwsupdates van Blizzard’s devs en community managers was schaars. Hier en daar een reactie op het Battle.net forum, maar dat was het dan ook wel!

Vannacht kwam Blizzard met de eerste officiële World of Warcraft Classic update in een post op haar eigen forum.

Wat er in de update werd verteld, dat lees je hier.

 

Fase 1 (Classic Launch)

 • Molten Core
 • Onyxia
 • Maraudon

Classic WoW lanceert met de Onyxia en Molten Core raids. Ook Maraudon (de dungeon met de ”fat princess”) is bij de launch beschikbaar. Maraudon is een geschikte plek om te runnen voor Rogues en Warriors voor dit shiny ringetje.

princess theradrass maraudon

Beeld: forum.nostalrius.org

 

Fase 2: Dire Maul en world bosses

 • Dire Maul
 • Azuregos
 • Kazzak

Na de 2e update voor Classic WoW kunnen spelers Dire Maul binnenstormen. Deze dungeon heeft meerdere vleugels, met pittige gear als reward. Om die reden is Dire Maul ook niet tegelijkertijd met Molten Core bij launch. Ook world bosses Azuregos (in Azhara) en Kazzak (Blasted Lands) zijn na de 2e patch klaar voor de slacht. Dat wordt server- en guild drama…

 

Fase 3: Blackwing Lair en Darkmoone Faire

 • Blackwing Lair
 • Darkmoon Faire
 • Darkmoon deck drops begin

De Darkmoon Faire is een leuke toevoeging (en de decks geven trinkets, waarvan sommigen erg sterk zijn), maar waar het hier om gaat is natuurlijk maar één ding. Blackwing Lair! De raid van Nefarian is een stuk pittiger dan Molten Core, dus eerst wat gear verzamelen is een pré.

blackwing lair raid wow vanilla

Beeld: Blizzardwatch.com

 

Fase 4: Zul’Gurub en meer world bosses

 • Zul’Gurub
 • Green Dragons

Deze patch lijkt wat kleiner, maar Zul’Gurub is een super toevoeging aan WoW. In Zul’Gurub kun je niet alleen een poging om de felbegeerde Zulian Tiger te bemachtigen, ook kunnen spelers hier sterke gear enchants bemachtigen. En natuurlijk gear van goed niveau. Ook brengt deze patch nog meer world bosses, namelijk de Dragons of Nightmare.

wow zulian tiger mount

Eén van de meest unieke en felbegeerde mounts van WoW vanilla. Beeld: YouTube

 

Fase 5: Ahn’Qiraj

 • Ahn’Qiraj War Effort begins
 • Ahn’Qiraj raids open when the war effort dictates
 • Dungeon loot reconfiguration: Tier 0.5 Dungeon gear, Relics, drop rates and location changes

Weinig events in World of Warcraft zijn zo memorabel als de opening of the gates of Ahn’Qiraj – en de journey die naartoe leidt. Elke server zal zijn eigen ”Scarab Lord” krijgen: dé persoon die de scepter draagt en de gong luidt, welke de poort opent. Vet. Alleen de absolute no-life diehards maken kans om scepterdragers te zijn. Maar als jouw guild de uitdaging aangaat, dan kan je in ieder geval helpen.

 

Fase 6: Naxxramas!

 • Naxxramas
 • Scourge Invasion

De endgame der endgames: Naxxramas! De metropool waar de luitenanten van The Scourge zich schuilhouden is de absolute endgame van vanilla WoW. Maar weinigen zullen de raid uitspelen en de laatste boss van vanilla WoW – Kel’Thuzad – verslaan.

naxxramas wow classic

Beeld: forum.nostalrius.org

Over PvP content krijgen we nog weinig te horen van Blizzard. Dat is met name omdat ze nog niet tot in detail weten hoe ze de PvP beloningsstructuur willen vormgeven. WoW YouTuber MadSeason Show gaat in zijn video verder in op de officiële nieuwsupdate van Classic WoW. 

 

WoW Classic release date

De exacte release datum van WoW Classic is nog steeds niet vrijgegeven, maar de game staat voor zomer 2019 op de planning. Het is nog even afwachten of dat juni, juli, augustus of misschien zelfs vroeg september betekent.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in