WoW Classic PvP contentplan bekendgemaakt door Blizzard

Een paar weken terug maakte Blizzard het PvE content release schema voor World of Warcraft Classic al bekend – en nu is het PvP contentplan ook out in the open.

Net als in de originele release van World of Warcraft in 2004, zal er ook in WoW Classic niet direct een ”officieel” PvP systeem zijn. Dat betekent alleen de chaos van world PvP en hier en daar een georganiseerde raid. In dit wilde westen zijn er ook geen dishonorable kills. Je kunt dus iedereen killen, opnieuw en opnieuw en opnieuw… Ongestraft! Leuk voor de rogues in Stranglethorn Vale!

Check hieronder alle 5 fases van het Classic PvP contentplan.

 

Fase 1: Release WoW Classic en chaos

Open world PvP is mogelijk tijdens fase 1, na de release van Classic. Er is echter nog geen ranking of reward systeem aanwezig. Tof dat Blizzard heeft besloten om dit net zoals bij de originele release te doen.

 

Fase 2: Toevoeging van het PvP reward systeem

Wanneer fase 2 begint is onbekend, maar als we een gokje moeten wagen zouden we kunnen zeggen dat dit 2 à 3 maanden na release is. Veel van de spelers die consistent inloggen (op hetzelfde character, geen alts!) zullen level 60 hebben bereikt.

Fase 2 introduceert de PvP ranking en rewards. Ook dishonorable kills maken in deze fase hun entree.

TIP: zorg dat je level 60 bent voordat PvP fase 2 lanceert. Mocht dat je niet lukken: bereid je dan maar voor op een hel van een leveling experience. Andere spelers die wél level 60 zijn zullen je het leven zuur maken.

 

wow classic phase 2 pvp

Dat wordt één grote corpse pile. Bron meme: u/Hatefiend.

 

Fase 3: Nieuwe battlegrounds

Alterac Valley en Warsong Gulch zijn hier! Eindelijk kunnen we battlegrounds spammen. Dat betekent dat je die raid gear eindelijk goed kan gebruiken tegen andere spelers!

 

Fase 4: Arathi Basin

Arathi Basin is pas beschikbaar vanaf fase 4. Dat wordt dus een tijdje wachten voordat we met zijn allen om de Blacksmith vlag staan te knokken.

 

Fase 5: World PvP objectives

De laatste fase valt (waarschijnlijk) gelijk met de War Effort voor Ahn’Qiraj. In fase 5 komen er world PvP objectives in Silithus en Eastern Plaguelands.

 

Wanneer welke fase begint, dat weet Blizzard zelf ook niet helemaal. Het is in ieder geval heel tof om te zien hoe de content in diverse fases wordt uitgebracht, net als in de originele release. We houden je uiteraard op de hoogte wanneer er meer informatie is!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in