Hoe ziet een auto van 11 miljoen eruit? De Bugatti “La Voiture Noir”

Bugatti. De merknaam alleen al spreekt op assertieve wijze van luxe, superioriteit en een vleugje arrogantie. En terecht.

De Franse autofabrikant (of zeg gerust mannendroom-waarmaker) toonde op de Geneva Motor Show haar nieuwste en prijzigste bolide ooit. La Voiture Noir. Vertaald: De Zwarte Auto. Subtiel en elegant en bovenal zeer gepast.

 

Niet alleen de wagen zelf is prachtig; de trailervideo voor La Voiture Noir is ook een waar meesterwerk.

De Bugatti La Voiture Noir prijs

Woorden schieten tekort om de auto te beschrijven. Het is alsof een Rolls-Royce Sweptail, een Koenigsegg en Miss Universe een kind maakten en daar deze auto uit is gekomen.

Speaking of the  Rolls-Royce Sweptail: deze had het record voor duurste (nieuwe) auto. De Bugatti La Voiture Noir stoot de  Rolls-Royce Sweptail van zijn troon met een waarde die (waarschijnlijk) bijna de 12 miljoen aantikt. Dat zou bijna een half miljoen meer zijn dan de Royce. De exacte prijs is nog onbekend, maar hangt tussen de 11 en 12 miljoen. Belangrijk om te weten is ook dat er maar één van is. One-off auto’s zijn uiteraard prijziger dan auto’s waar er 1000 van zijn.

UPDATE: Volgens diverse bronnen is La Voiture Noir verkocht voor bijna 17 miljoen euro! Het beast van Bugatti is daarmee de duurste nieuwe auto ooit verkocht. Naar horen zeggen heeft oud Volkswagen baas Ferdinand Piëch de koop gesloten.

Bugatti La Voiture Noir specs

La Voiture Noir is met de hand vervaardigd en is een echt meesterwerk van Bugatti. Welke autofabrikant dit kunstwerk gaat overtreffen mag van goede huize komen. Onder de motorkap ligt een 1.500 pk krachtige W16 motor; dezelfde die ook in de Bugatti Chiron zit. De 8-liter motor wekt 1.600 Nm op en bereikt in iets meer dan 2 seconden de snelheid van 100 km/h. De Chiron kan in ongeveer 42 seconden 400 km/h bereiken. We gaan er vanuit dat La Voiture Noir deze snelheid ook op zijn naam zet.

 

De auto van bijna 12 miljoen: wat een beast

Wat vind jij? Is deze gruwelijke batmobile look-a-like een staaltje kunst? Of geef je eigenlijk geen reet om auto’s? Ik moet het kwijl binnensmonds houden, kijkend naar de foto’s hieronder.

duurste auto ter wereld

la voiture noir bugatti

bugatti la voiture noir

bugatti van 20 miljoen achterkant

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Alles over de nieuwe trend; De Philips HUE spots

Spotjes worden vaak gebruikt. Als gewone verlichting, maar ook als sfeerverlichting. Spots kun je namelijk heel makkelijk bedienen. Vooral de Philips HUE spots. Dit...

Alleen al voor The Grand Tour zou je een abonnementje op Amazon nemen

Sinds het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is Top Gear niet meer het programma zoals we dat kenden. Maar Clarkson en zijn...

Deze games komen op de markt in 2021

2020 was een vreemd jaar in het algemeen, maar voor de game industrie was het best goed. Zo werd de Final Fantasy 7 Remake...

Bizar: check deze hacker films uit het pre-internet-tijdperk

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar nog niet zo heel lang geleden waren mobieltjes en laptops onzichtbaar op het witte doek. Men...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here