Hoe ziet een auto van 11 miljoen eruit? De Bugatti “La Voiture Noir”

Bugatti. De merknaam alleen al spreekt op assertieve wijze van luxe, superioriteit en een vleugje arrogantie. En terecht.

De Franse autofabrikant (of zeg gerust mannendroom-waarmaker) toonde op de Geneva Motor Show haar nieuwste en prijzigste bolide ooit. La Voiture Noir. Vertaald: De Zwarte Auto. Subtiel en elegant en bovenal zeer gepast.

 

Niet alleen de wagen zelf is prachtig; de trailervideo voor La Voiture Noir is ook een waar meesterwerk.

De Bugatti La Voiture Noir prijs

Woorden schieten tekort om de auto te beschrijven. Het is alsof een Rolls-Royce Sweptail, een Koenigsegg en Miss Universe een kind maakten en daar deze auto uit is gekomen.

Speaking of the  Rolls-Royce Sweptail: deze had het record voor duurste (nieuwe) auto. De Bugatti La Voiture Noir stoot de  Rolls-Royce Sweptail van zijn troon met een waarde die (waarschijnlijk) bijna de 12 miljoen aantikt. Dat zou bijna een half miljoen meer zijn dan de Royce. De exacte prijs is nog onbekend, maar hangt tussen de 11 en 12 miljoen. Belangrijk om te weten is ook dat er maar één van is. One-off auto’s zijn uiteraard prijziger dan auto’s waar er 1000 van zijn.

UPDATE: Volgens diverse bronnen is La Voiture Noir verkocht voor bijna 17 miljoen euro! Het beast van Bugatti is daarmee de duurste nieuwe auto ooit verkocht. Naar horen zeggen heeft oud Volkswagen baas Ferdinand Piëch de koop gesloten.

Bugatti La Voiture Noir specs

La Voiture Noir is met de hand vervaardigd en is een echt meesterwerk van Bugatti. Welke autofabrikant dit kunstwerk gaat overtreffen mag van goede huize komen. Onder de motorkap ligt een 1.500 pk krachtige W16 motor; dezelfde die ook in de Bugatti Chiron zit. De 8-liter motor wekt 1.600 Nm op en bereikt in iets meer dan 2 seconden de snelheid van 100 km/h. De Chiron kan in ongeveer 42 seconden 400 km/h bereiken. We gaan er vanuit dat La Voiture Noir deze snelheid ook op zijn naam zet.

 

De auto van bijna 12 miljoen: wat een beast

Wat vind jij? Is deze gruwelijke batmobile look-a-like een staaltje kunst? Of geef je eigenlijk geen reet om auto’s? Ik moet het kwijl binnensmonds houden, kijkend naar de foto’s hieronder.

duurste auto ter wereld

la voiture noir bugatti

bugatti la voiture noir

bugatti van 20 miljoen achterkant

Robert Hoebe
Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Bedrijfsprocessen efficiënter maken: het stappenplan

Hoe groter een bedrijf wordt, hoe eerder het moment zich aandient waarop je het overzicht dreigt kwijt te raken. Als ondernemer zorg je er...

Solstice of Heroes keert terug in Destiny 2

Solstice of Heroes keert terug in Destiny 2. Dit gratis evenement is beschikbaar voor alle Destiny 2-spelers en loopt van 11 augustus tot 8...

Formule 1 2020 game review

Een Formule 1 coureur zijn is ongetwijfeld enorm stressvol. Laat staan dat je de baas bent van een compleet team, zoals McLaren of Red...

Logitech G en Herman Miller brengen ultieme Embody Gaming Chair uit

Logitech G, een merk van Logitech en Herman Miller hebben gezamenlijk een nieuwe serie hoogwaardige gaming-meubels en accessoires onthuld, waaronder de Embody Gaming Chair,...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here