Het goede voornemen voor 2022: beleggen!

0
1586

Wat zijn jouw goede voornemens voor komend jaar? Voor velen is het waarschijnlijk meer sporten, afvallen, meer tijd besteden met vrienden, een nieuw (of ouder) hobby oppakken. Echter een belangrijk voornemen dat ik vandaag de dag in toenemende mate hoor: meer financiële zekerheid. Of in ieder geval groeien op financieel gebied.

Maar hoe doe je dat tegenwoordig? Aandelen en obligaties zijn nog altijd een optie, evenals ETF’s en CFD’s. Nu heb je ook crypto en sinds beging 2021 zijn NFT’s booming. Hoe je de juiste investeringsproducten vindt voor jou: dat kan via een broker.

 

Zelf beginnen met financieel groeien? Zo doe je dat.

Wil je aandelen verhandelen? Dan heb je een online broker nodig. En die broker moet een redelijk investeringsminimum en handelshulpmiddelen van hoge kwaliteit hebben. Daarnaast is een goede en eenvoudig te contacteren klantenservice geen overbodige luxe./ Tot slot wil je natuurlijk geen verborgen kosten op je matje krijgen (iets wat nog met enige regelmaat gebeurt).

Daarom is het nog niet zo simpel om een goede online broker te vinden. De juiste selecteren is zeker als leek niet makkelijk, omdat je niet goed weet waar je op moet letten. Ook al heb je de top 3 brokers in een bepaalde niche voor je neus. Gelukkig heb je hiervoor platformen, zodat je op onafhankelijke wijze online brokers kunt vergelijken. Dat is wel zo prettig en gemakkelijk, met name wanneer je op het punt staat om te beginnen met beleggen.

 

Vergelijken

Goede broker vergelijkingsplatformen vergelijken investeringsmaatschappijen en kijken naar wat het belangrijkst is voor verschillende soorten beleggers. Voor de meer actieve handelaar zijn er bijvoorbeeld online brokers met lage of geen commissies en goede, moderne mobiele handelsplatforms. Makkelijk als je druk bent, of veel onderweg. Voor mensen die voor de eerste keer investeren, kun je bijvoorbeeld weer kijken naar de beste online brokers die ook veel educatieve bronnen aanbieden. Zoals inclusief webinars of video’s, en daarnaast ook een goede en eenvoudige klantenservice hebben. Je zou het niet denken, maar net als met alles vandaag de dag kun je ook een broker eenvoudig vinden via een vergelijkingsplatform.

 

Wanneer je de juiste broker hebt gevonden

Wanneer je een broker hebt gevonden waar je een goed gevoel bij hebt – of eentje die erg goed staat aangeschreven – dan kan je aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan eToro, DeGiro of BUX. Stuk voor stuk platformen met een goede reputatie, waar je zo mee aan het werk kan. Dat zijn natuurlijk brokers voor het meer traditionele investeren en beleggen. Wil je kijken naar crypto, dan kun je een blik werpen op een platform als Binance. Echter laat je niet leiden door wat nu eenmaal het bekendst is. Ga vergelijken! Zo vind je de juiste, die helemaal bij jou past.

 

 

RADmag is geen professioneel adviseur en accepteert dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. RADmag kan en mag geen persoonlijk financieel advies geven en geen enkele uitlating op deze site is als persoonlijk financieel advies bedoeld.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in