Alleen al voor The Grand Tour zou je een abonnementje op Amazon nemen

Sinds het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is Top Gear niet meer het programma zoals we dat kenden. Maar Clarkson en zijn maatjes Richard Hammond en James May klungelen al enkele seizoenen lang vrolijk verder op Amazon, onder de naam The Grand Tour. Alleen al voor deze serie zou je een abonnement op de streamingdienst nemen.

 

Schroothoop

In de eerste seizoenen van The Grand Tour reisde het gezelschap de wereld over om het programma te presenteren vanuit een tent. Later werd die tent ‘gewoon’ in de achtertuin van Clarkson in de Cotswold Hills neergezet en in het vierde seizoen worden er alleen nog specials gemaakt. Deze zijn favoriet bij menig fan. Anderhalf uur durende films waarin de heren het type auto aanschaffen dat ze geschikt achten voor hun roadtrip. Hun autoverzekering vergelijken hoeven ze niet te doen, die is namelijk geheel overbodig omdat de meeste voertuigen die het illustere trio gebruikt toch op de schroothoop belanden.

 

Complete roadmovies

Specials van zowel Top Gear als The Grand Tour zijn eigenlijk complete roadmovies: reizen, cultuur, geschiedenis, stunts. Tijdens hun jaren bij Top Gear kwam de nadruk steeds meer te liggen op de humor en het ombouwen van auto’s tot bijvoorbeeld halve campers. Extra aandacht wordt besteed aan de muziek, die de indrukwekkende beelden van soms Lord of The Rings-achtige landschappen versterken. Over Lord of The Rings gesproken: de MMO is op datzelfde Amazon te vinden – een tip voor wie ook van gamen houdt.

 

Kippenvel, al in de eerste aflevering

In de eerste aflevering van seizoen 1 was het voor de fan, bang dat het trio er voorgoed mee was gekapt, moeilijk om geen kippenvel te krijgen. Je hoort zachtjes het liedje I can See Clearly Now en je ziet Clarkson beteuterd het BBC-gebouw verlaten, het vliegtuig pakken en in Amerika in een auto stappen. Hij rijdt door de woestijn en al gauw komen zijn twee makkers naast hem rijden. De muziek zwelt aan en ze steken hun duim op. Cheesy? Misschien. Maar wel mooi.

 

Streken niet verleerd

In vier seizoenen tot nu toe, is te zien dat de drie oude vossen hun streken totaal niet verleerd zijn. May is nog altijd Captain Slow, Hammond nog steeds geen culinaire globetrotter en Clarkson zijn vertrouwde, eigenwijze zelf, een alfamannatje pur sang. En nog steeds denkt de goede man dat alle problemen zijn op te lossen met twee dingen: speed & power! Ga gauw Amazon checken voor The Grand Tour en nog veel meer.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in