Wordt Rocketman (2019) groter dan Bohemian Rhapsody?

0
2847

De biopic over het leven van Elton John, Rocketman, draait vanaf 30 mei in de bioscoop. Filmkenners en -liefhebbers die de early screening mochten bijwonen spreken van een film die misschien wel Bohemian Rhapsody gaat aftroeven.

Rocketman gaat om het dubbele leven van rockster Elton John, die in de jaren 70 en 80 een groot deel van z’n tijd onder invloed doorbracht. Zijn moeite met in de kast zitten, een niet-zo-begripvolle manager en een schijnhuwelijk staat in Rocketman centraal.

 

Minder seks en drugs dan eerst gedacht

Er zijn verschillende versies van Rocketman geproduceerd. Sommige filmstudio’s wilden de film alleen maken als er minder seks en drugs in zou zitten. Elton John dacht daar zelf anders over.

“Ze wilden een film maken voor alle leeftijden, maar ik heb nu eenmaal geen leven geleid voor alle leeftijden”, aldus de 72-jarige rockster. “Het hoefde van mij ook geen film te worden vol met drugs en seks, maar tegelijkertijd weet iedereen dat ik van beide flink heb genoten in de jaren ’70 en ’80. Dus had het geen zin om iets te maken waarin het lijkt alsof ik na elk optreden naar mijn hotelkamer ging met een glas warme melk en een bijbel.”

Na diverse afwijzingen was het studio Paramount Pictures die de uitdaging aandurfde. Voor de rol van Elton John is Taron Egerton gecast.

elton john taron egerton

Beeld: Getty images

 

Rocketman (2019) officiële trailer en bioscoopdatum

Check de officiële trailer van Rocketman en laat me weten wat je ervan vindt in de comments! Vanaf donderdag 30 mei draait Rocketman in de bioscoop.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in