Wordt Rocketman (2019) groter dan Bohemian Rhapsody?

De biopic over het leven van Elton John, Rocketman, draait vanaf 30 mei in de bioscoop. Filmkenners en -liefhebbers die de early screening mochten bijwonen spreken van een film die misschien wel Bohemian Rhapsody gaat aftroeven.

Rocketman gaat om het dubbele leven van rockster Elton John, die in de jaren 70 en 80 een groot deel van z’n tijd onder invloed doorbracht. Zijn moeite met in de kast zitten, een niet-zo-begripvolle manager en een schijnhuwelijk staat in Rocketman centraal.

 

Minder seks en drugs dan eerst gedacht

Er zijn verschillende versies van Rocketman geproduceerd. Sommige filmstudio’s wilden de film alleen maken als er minder seks en drugs in zou zitten. Elton John dacht daar zelf anders over.

“Ze wilden een film maken voor alle leeftijden, maar ik heb nu eenmaal geen leven geleid voor alle leeftijden”, aldus de 72-jarige rockster. “Het hoefde van mij ook geen film te worden vol met drugs en seks, maar tegelijkertijd weet iedereen dat ik van beide flink heb genoten in de jaren ’70 en ’80. Dus had het geen zin om iets te maken waarin het lijkt alsof ik na elk optreden naar mijn hotelkamer ging met een glas warme melk en een bijbel.”

Na diverse afwijzingen was het studio Paramount Pictures die de uitdaging aandurfde. Voor de rol van Elton John is Taron Egerton gecast.

elton john taron egerton

Beeld: Getty images

 

Rocketman (2019) officiële trailer en bioscoopdatum

Check de officiële trailer van Rocketman en laat me weten wat je ervan vindt in de comments! Vanaf donderdag 30 mei draait Rocketman in de bioscoop.

Robert Hoebe
Robert Hoebe
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Logitech kondigt MX Master 3 en MX Keys voor Mac aan

LEUSDEN — dinsdag 7 juli 2020 — Vandaag heeft Logitech (SIX:LOGN) (NASDAQ: LOGI) de Logitech MX Master 3 voor Mac en Logitech MX Keys voor Mac aangekondigd. Logitech’s populaire,...

Logitech G stapt in als e-racingpartner bij online raceprogramma “RACEMAKKERS”

Leusden, 2 juli 2020 - Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en...

Jagex groeit vijf jaar op rij, met recordomzet van 110,9 miljoen pond

De inkomsten stijgen met bijna 20% op jaarbasis en leveren de beste resultaten ooit op Het totaal aantal abonnees steeg dit jaar met bijna een...

ROG Strix G17 met RTX 2070 Super is nu beschikbaar in Nederland

Amsterdam, 23 juni 2020 - In navolging van de release van de ROG Strix G15 brengt Republic of Gamers vandaag de Strix G17 uit in...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here