Star Wars: Episode IX The Rise of Skywalker teaser trailer

De eerste teaser trailer van Star Wars: Episode IX is onthuld! Lucasfilm en Disney maakten afgelopen weekend ook de titel bekend. The Rise of Skywalker zal de film gaan heten. Deze Episode is het laatste deel van de Skywalker saga. Maar ja, welke Skywalker gaat hier ”Risen”? Uit de trailer kunnen we daar nog weinig over opmaken.

 

Episode IX trailer dingen die je misschien hebt gemist [SPOILERS hieronder!]

In de trailer horen we allereerst Luke spreken, die een mooie boodschap heeft voor Rey. Mark Hamill zullen we hoogstwaarschijnlijk niet in The Rise of Skywalker zien, maar alleen horen.

Daarnaast zien we de enige echte smooth operator: Lando Calrissian terugkeren. Chewbacca is bij hem, in de Millennium Falcon. In de prequel Solo zagen we Donald Glover de rol van Calrissian vertolken, maar dit keer kruipt Billy Dee Williams weer in zijn originele rol. De laatste keer dat we Billy Dee als Lando zagen, zat ‘ie ook in de Falcon.

Ook zien we Leia en Rey die elkaar emotioneel omhelzen in een bos. Interessant om te weten is dat er geen CGI karakter van Carrie Fisher wordt gebruikt. In plaats daarvan gebruikte J. J. Abrams scènes uit eerder geschoten (maar ongebruikt) filmmateriaal.

In de trailer zit een kort shot van een gouden medaille. Dat is precies dezelfde medaille die Han Solo en Luke kregen na het opblazen van de Death Star. Het lijken op de handen van Leia die de medaille vasthouden. Wat dat te betekenen heeft? Daar kunnen we nog weinig over speculeren.

rise of skywalker medal trailer

Beeld: The Rise of Skywalker trailer

 

Kylo Ren. Damn; het shot van de helm van Kylo Ren is mega interessant. We zien een harig figuur de helm fixen en dat kan maar één keer betekenen. Ren wordt een definitieve bad guy. In The Last Jedi zagen we dat hij de helm kapot sloeg, wat zijn worsteling en verwarring symobiliseerde. Nu lijkt het er echter op dat hij zijn keuze heeft gemaakt.

En dan is er natuurlijk nog de creepy lach aan het einde van de trailer, net voordat de titel in het scherm verschijnt. Is dat… Palpatine? Spannend! De vraag is natuurlijk waar de lach precies vandaan komt. Misschien is ’t afkomstig van een hologram op het afgebroken stuk Death Star dat Rey & friends vinden op een nog onbekende planeet.

 

J. J. Abrams heeft al laten vallen dat Episode IX niet direct volgt op de gebeurtenissen uit The Last Jedi. De kans is dus aanwezig dat de nieuwe film een stuk later afspeelt. Wat er in de tussentijd is gebeurd, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

 

Naast The Rise of Skywalker ook twee nieuwe games

Star Wars fans zijn wel even zoet het komende jaar! Naast Episode IX zijn er de afgelopen week ook twee nieuwe Star Wars games aangekondigd. De single player game Star Wars Jedi: Fallen Order en de VR game voor de Oculus Rift: Star Wars: Vader Immortal.

Wat denk jij van al het Star Wars nieuws van de laatste tijd? Is de hype al real? Ik kan in ieder geval niet wachten op de volgende Episode! The Last Jedi viel zwaar tegen, dus het is hopen dat Lucasfilm en Disney zichzelf verlossen.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Bizar: check deze hacker films uit het pre-internet-tijdperk

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar nog niet zo heel lang geleden waren mobieltjes en laptops onzichtbaar op het witte doek. Men...

Op reis als Musical Nomad

Over de digital nomad is al veel gezegd en geschreven. Maar kun je ook een musical nomad zijn? Als muzikant bijvoorbeeld door Europa trekken...

Leer je collega’s kennen: zo organiseer je het leukste teamuitje

Teamuitjes zijn ontzettend belangrijk om je collega’s echt goed te leren kennen. Op de werkvloer gaat het vooral over formele zaken. Hoe voer je...

Hoe de muziekwereld meebeweegt met de technologie

Je kunt het je niet meer voorstellen, maar muzikant zijn pakweg 1995 was een totaal andere belevenis dan nu. De grootste verandering eind vorige...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here