De Samsung S20 en Galaxy Z Flip: back to the flip phone?

Samsung onthulde dinsdag de nieuwe S20-serie en ook een nieuwe fliphone, de Galaxy Z Flip

De geschiedenis herhaalt zichzelf zegt men wel eens. Zo te zien heeft men gelijk. Samsung heeft afgelopen dinsdag 11 februari haar Galaxy S20-serie gepresenteerd op een event in San Francisco. De S20-serie is de opvolger van de S10-serie uit 2019. 

Eén van de grootste unique selling points van de S20: de telefoon kan honderd keer inzoomen voor fotografie.

 

De S20-serie krijgt drie modellen

Samsung zou Samsung niet zijn als haar flagship Galaxy modellen niet in drie verschillende uitvoeringen op de markt komen, welke aangeschaft kunnen worden als 4G en als 5G variant. Een normale S20, een S20+ en de S20 Ultra. Alledrie de modellen zijn vanaf 13 maart te koop in Nederland.

De S20 is uiteraard is uiteraard het kleinste van de drie modellen en heeft een schermdiagonaal van 6,2 inch. De S20+ telt 6,7 inch en de Ultra 6,9. Net als bij de S10 zit ook hier een punchhole in het scherm waar de frontcamera in is verwerkt. Persoonlijk ben ik hier groot fan van. Op mijn eigen S10+ heb ik een vergrendelscherm achtergrond van Kim Jong Un die de frontcamera gebruikt als verrekijker. Die wil ik nooit meer kwijt.

Ongetwijfeld het belangrijke selling point van Samsung S10+

 

De S20-serie: what’s new?

De S20 en S20+ beschikken over een 64 megapixel camera. De S20 Ultra doet hier een schepje bovenop en kan foto’s maken van 108 megapixel. De Ultra heeft de “Space Zoom” functie, waarmee je tot honderd keer kan inzoomen. De S20 en S20+ kunnen tot dertig keer inzoomen. Kanttekening: dit houdt niet in dat de kwaliteit haarscherp is. De standaard opslag van alle drie de modellen is 128 GB.

De accu’s zijn gelukkig ook sterk verbeterd. 4000 mAh voor de S20, 4500 mAh voor de S20+ en de S20 Ultra doet het met 500 mAh. Hoe lang de batterij meegaat in de praktijk? Tja, dat is nog niet bekend. Maar deze mAh’s (wat staat voor milliampère per uur) klinken wel nice.

 

De S20-serie: wat moet het kosten?

  • De S20 kost € 899,00
  • De S20+ kost € 1099,00
  • De S20 Ultra kost € 1349,00

Met de luxe van de Ultra mag duidelijk zijn dat Samsung heel graag ziet dat je deze aanschaft, in plaats van de S20 of S20+. De S20 is hier met een schamele € 899,00 de “budget optie”.

 

De Galaxy Z Flip

Niet alleen onthulde Samsung de S20-serie; ook presenteerde het merk de nieuwe vouwtelefoon Galaxy Z Flip. Terwijl andere vouw phones een plastic scherm hebben, zal de Galaxy Z Flip beschikken over ultradun glas. Het is de eerste in z’n soort. De Galaxy Z Flip kan in de lengte worden opengeklapt, maar heeft diverse methoden om deze dicht te vouwen. Handsfree facecammen wordt bijvoorbeeld makkelijker gemaakt doordat je de telefoon voor de helft kan dichtvouwen, waardoor de ene helft van het scherm gebruikt kan worden en de ander de cam toont. Hoe dit precies werkt is nog niet helemaal bekend.

De Galaxy Z Flip is vanaf 21 februari beschikbaar in Nederland. Het prijskaartje: € 1500,-.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in