De toekomst van augmented reality

Deze blog gaat over de toekomst van augmented reality. Augmented reality bestaat al bijna 25 jaar. De slimme mensen op deze wereld waren toen al aan het experimenteren met ‘de wereld’. Door technologie kan je allerlei aspecten aan het leven toevoegen.

Met augmented reality creër je een laag over het echte leven. Net als een soort filter op je foto’s. Dit geeft de mogelijkheid om je eigen wereld te maken. Iets waar tech liefhebbers heel erg lekker op gaan.

 

Het nieuwe internet?

In de toekomst zal augmented reality naar alle waarschijnlijkheid een ongelofelijk belangrijke rol gaan spelen. Wanneer je kijkt naar de huidige maatschappij waarin volledige overloads in data worden vergaard via bedrijven als Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp). Met augmented reality kan je jezelf in jouw favoriete wereld te plaatsen. Een wereld waarin je je eigen filters al hebt toegebracht.

Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling van het gebruik van deze data begon het natuurlijk jaren terug met de computer, de computer ontwikkelde zich tot een laptop. Dit maakte het mogelijk om jouw ‘computer’ mee te nemen. Hierna volgde natuurlijk de telefoon, ipad en niet te vergeten bluetooth oortjes.

In de toekomst zal augmented reality zich ook erg dicht tot de ogen en oren gaan bevinden. Je moet je voorstellen dat het draait om de zintuigen zien en horen. Dit betekent dat er in de toekomst dus een mogelijkheid bestaat dat je bijvoorbeeld door middel van een lens augmented reality kan toepassen in je leven.

 

AR: een dagelijks fenomeen

 

Je kan het jezelf bijna niet voorstellen. Maar wanneer je goed om je heenkijkt zal je zien dat je dagelijks al meer met augmented reality te maken hebt dan je in eerste instantie denkt. Dit is terug te zien aan de apps op je telefoon. Bijna iedereen heeft wel Instagram of Snapchat op de telefoon staan. 3x raden, beide apps lenen je de mogelijheid om augmented reality toe te passen.

 

Door deze toenemende mate van bekendheid zijn er ook steeds vaker bedrijven die zich gaan focussen op deze markt. Voorbeelden van bedrijf die zich hierin verdiepen zijn bedrijf die kunnen een ar app laten maken voor je. Of sterker nog, die maken deze app voor je.

 

Een voorbeeld van zo’n ar bedrijf is Vrowl. Vrowl is een oorspronkelijk Nederlands bedrijf die al een aantal te gekke cases heeft gemaakt. Neem vooral eens een kijkje op een website om nog meer inspiratie op te doen. Wellicht verzin je zelf wel een idee!

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in