ERAZER voorziet huidige aanbod gaming-laptops van de nieuwste generatie Intel Core-processoren

ERAZER, de toonaangevende leverancier van high-end gaming-hardware met meer dan vijftien jaar ervaring op de markt, heeft vandaag een CPU-refresh voor zijn hoogwaardige gaming-laptops aangekondigd. De bekroonde Beast X40 en Major X20 worden beiden voorzien van de nieuwste generatie Intel-processor. Dit liet het merk weten tijdens de CES 2024 in Las Vegas, een van de meest impactvolle tech-evenementen ter wereld. Naast de twee bestaande laptops van een update te voorzien, breidt ERAZER zijn portfolio uit met de nieuwe Beast X40e.

Beast X40 en Beast X40e


De alom geprezen Beast X40, bekend om zijn uitstekende prestaties, wordt nu nog krachtiger met een upgrade naar de nieuwste generatie Intel Core i9-14900HX-processor. De laptop blijft daarnaast uitgerust met een NVIDIA GeForce RTX 4090 grafische kaart inclusief 16 GB VRAM-geheugen. Dit stelt gamers in staat zich volledig in de gamewereld te verliezen. Tot slot zorgt de NIVDIA G-Sync-technologie voor een vloeiende en meeslepende game-ervaring zonder haperingen en onderbrekingen.

Een nieuwe en meer betaalbare toevoeging aan de line-up van ERAZER is de Beast X40e. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt de laptop qua ontwerp, formaat en functies erg op zijn grote broer. De Beast X40e is ook uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core i9-14900HX-processor, maar verschilt wel als het gaat om de grafische kaart. Zo wordt de Beast X40e geleverd met een NVIDIA GeForce RTX 4070 grafische kaart inclusief 8 GB VRAM-geheugen. Bovendien is de Beast X40e niet compatibel met de ERAZER Cooling Kit, het externe waterkoelsysteem dat tot wel 10% meer prestaties leidt*. De Beast X40 beschikt op zijn beurt wel over de bijbehorende aansluitingen om gebruik te maken van de Cooling Kit.

Beide modellen beschikken over voldoende geheugencapaciteit. Ze zijn uitgerust met twee 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD’s en 32 GB DDR5 RAM-geheugen, ideaal voor iedereen die zijn game tegelijkertijd wil opnemen en streamen. De nieuwe processor en grafische kaarten zijn voorzien van vloeibare metalen thermische pasta om voor voldoende koeling te zorgen in zelfs de meest competitieve situaties. Verder zijn beide laptops voorzien van een 17-inch QHD+-scherm (100% sRGB) met een beeldverhouding van 16:10 en een verversingssnelheid van 240 Hz. Het mechanische toetsenbord van beide modellen is uitgerust met CHERRY MX Ultra Low Profile-schakelaars en RGB-achtergrondverlichting die per toets te personaliseren valt. Tot slot beschikken de Beast X40 en Beast X40e over een simpel en elegant ontwerp. Dankzij de RGB-lichtbalk en verlichte ERAZER-vleugels wordt duidelijk dat de laptops perfect passen in de wereld van gaming.

ERAZER Major X20


Ook de ERAZER Major X20 is uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core i9-14900HX-processor. De compacte laptop beschikt tevens over een NVIDIA GeForce RTX 4070 grafische kaart inclusief 8 GB VRAM-geheugen. Ook bij deze laptop zorgt de NVIDIA G-Sync-technologie voor een meeslepende game-ervaring zonder haperingen en onderbrekingen. De Major X20 bevat 2 x 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD en 32 GB DDR5 RAM-geheugen met een maximale snelheid van 5600 MHz, wat korte laadtijden en snelle opstarttijden van programma’s garandeert. De processor en grafische kaart zijn uitgerust met een vloeibare metalen thermische pasta die ervoor zorgt dat niets doorbrandt. Verder is de laptop voorzien van een 16-inch QHD+-beeldscherm (100% sRGB) met een beeldverhouding van 16:10. Net zoals de Beast X40 en Beast X40e beschikt de Major X20 over een mechanisch toetsenbord met CHERRY MX Ultra Low Profile-schakelaars. De twee luidsprekers met Nahimic 3D-geluid ronden de laptop af op audio-gebied.

De nieuwste generatie Intel-processoren


De nieuwste generatie Intel-processoren hebben een hybride architectuur en zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende games. De cores in één processor hebben verschillende functies. Zo zorgen de krachtige cores (P-cores) voor hogere ruwe snelheden en kleinere E-cores voor maximale CPU-efficiëntie. Daarnaast zorgt de geïntegreerde Intel Thread Director ervoor dat de cores efficiënt samenwerken en nog meer reserves overhouden voor multitasking, streamen, videocodering en andere achtergrondtaken terwijl de game wordt uitgevoerd.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De vernieuwde ERAZER Beast X40 is vanaf eind januari 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs vanaf € 3299,00.
  • De vernieuwde ERAZER Major X20 is vanaf februari 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs vanaf € 2299,00.
  • De gloednieuwe ERAZER Beast X40e is eveneens vanaf februari 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs vanaf € 2699,00.
  • Alle modellen zijn verkrijgbaar bij geselecteerde retailers.
Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in