De nieuwste game console: de Google Yeti?

Na hardware giganten Microsoft en Sony lijkt ook Google nu met een eigen game console te komen. De Google game console wordt in maart aangekondigd tijdens een groot tech evenement. Er wordt al jarenlang over gefluisterd, gesproken en gespeculeerd, maar nu lijkt het er toch echt aan te komen!

De grote vragen zijn natuurlijk: wat zijn de specificaties, komt Google ook met haar ”eigen” games – en hoe future proof is de Google gaming console met het oog op de upcoming next gen consoles van Xbox en PlayStation?

 

Verschrikkelijke sneeuwman

De codenaam voor het gaming console project van Google is ‘Yeti’, volgens bron 9to5google. Omdat de hardware alleen streams van games hoeft te verwerken, zijn er geen super goede (maar prijzige) grafische kaarten of processoren vereist. Met de apparatuur zou Google het makkelijker willen maken om de streamingdienst op een televisie te gebruiken.

Wat écht interessant is natuurlijk, is als Google zelf met eigen IP’s en eigen games op de proppen komt. We zullen echter even langer moeten weten (tot volgende maand) om meer te weten te komen over de Google Yeti.

 

Google game console nieuws: aankondiging op 19 maart

De nieuwe game console wordt pas op 19 maart officieel aangekondigd – en hopelijk wordt er gelijk een deel van de features getoond. Een showcase is tenslotte pittig interessant.

De aankondiging vind plaats in San Fransico, tijdens de Game Developers Conference. Volgens de bron wordt er naast een console ook een eigen streamingdienst aangekondigd. Google is blijkbaar weer druk in de weer om de markt(en) te ontwrichten.

 

Games streamen?

Hoewel de belofte van streaming is dat het apparaat waarop je speelt een dunne Chromebook-achtige client wordt, stellen de meeste gamers – zelfs casuals – de ervaring gelijk aan een groot scherm en een speciale controller. Hardware voor Yeti was naar verluidt een soort Chromecast-dongle, maar is sindsdien beschreven als een ‘gameconsole’, inclusief controller ontworpen door Google.

Het hele idee van ”streaming games” hangt al een tijdje in de lucht. Het is op dit moment echter nog lastig voor te stellen hoe het precies gaat werken met input lag en dergelijke.

Het idee is namelijk leuk, maar als je als gebruiker ”de sjaak” bent als je op afstand data rendert… Tja, dan is het nog maar even afwachten hoe leuk de Google Yeti nu precies is.

In de nabije toekomst zal het hele gamingmodel wat we nu hebben misschien wel veranderen. Van fysieke consoles en games, naar gamen in een abonnementsvorm. Lijkt nu nog onwerkelijk, maar we gaan het zien.

Check hieronder de Official Gameplay Capture van de Google streamingdienst.

 

De Google Yeti

Ben je al benieuwd hoe de Google spelcomputer eruit komt te zien? Wij zeker! Blij up-to-date, want we zullen hier nog meer nieuws over vinden en delen de komende tijd.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in