Internet thuis verbeteren voor thuiswerken en ontspanning

Het is nu al een poosje geleden dat iedereen te horen heeft gekregen dat ze zo veel mogelijk thuis moesten werken. Veel mensen hebben ervaren dit niet altijd even makkelijk is. Wanneer je thuiswerkt kun je tegen behoorlijk veel dingen aanlopen. Je hebt geen small talk met je collega’s, hebt geen rustige werkruimte, je hebt behoorlijk wat zelfdiscipline nodig en het internet thuis wil niet altijd even goed meewerken. De kunst is om zoveel mogelijk deze problemen op te lossen. Zeker het hebben van een slechte internet verbinding maakt het thuiswerken bijzonder lastig. Misschien is het internet thuis wel een van de belangrijkste dingen die je onder controle moet houden. Hier lees je hoe je dat doet!

 

Wat is er mis met mijn internet thuis?

Wanneer je relaxt aan het streamen bent of hard aan het werk en je internet doet het ineens niet, levert dat natuurlijk stress op. Want wat kan er nou mis zijn? Je deed toch niks verkeerd? Misschien gebruiken er wel te veel mensen het internet? Gaat hij het ooit nog doen? Want dat rapport moet echt vanmiddag worden ingeleverd en die aflevering kan niet wachten tot morgen.

 

Onderhoud van de router

Allereerst is het aan te raden om te kijken naar de apparaten die je gebruikt. Check of alles nog werkt en of alle kabels nog goed zitten. Wanneer je vaker last hebt van slecht internet thuis, moet je kijken of de apparaten niet verouderd zijn of een update nodig hebben. Sommige apparaten hebben zo nu en dan een update nodig om te kunnen blijven functioneren. Zo moet je eens in de zoveel tijd de firmware updaten. Dit is een update voor je wifi router om beveiligingsproblemen te voorkomen en om nieuwe mogelijkheden voor je wifi te creëren. Router onderhoud wordt vaak vergeten omdat mensen niet goed weten hoe het moet en wat ze precies moeten doen. Toch is het wel belangrijk dat deze update wordt uitgevoerd. Zeker wanneer je regelmatig last hebt van slecht internet thuis.

 

Updates en instellingen

Wanneer je last hebt van een slechte internetverbinding, kijk dan niet alleen naar je wifi router. Kijk ook naar het apparaat waar je de wifi op gebruikt. Dus je laptop, iPhone, tablet en ga zo maar door. Is deze misschien niet verouderd of heeft deze een update nodig? Niet alle oude telefoons kunnen de nieuwste updates uitvoeren, dus misschien is het ook wel tijd voor een nieuwe. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de instellingen van je apparaten. Zo kun je op je router de 5 GHz-band selecteren. Het bereik wordt daar wel minder sterk van, maar het doet wonderen voor de snelheid van je wifi. Zo zijn er wel meer kleine handige trucjes voor je instellingen. Zoek voor tips en probeer uit.

 

Een goede plek voor je router

Het kan zijn dat de router niet op de goede plek in jouw huis staat. Wanneer dit de oorzaak van jouw internetprobleem is, kunnen kleine aanpassingen al wonderen doen. Heb jij de router in de meterkast staan? Probeer deze er eens uit te halen en kijk wat het resultaat is. Het kan ook helpen om de router op een hoog punt en recht op neer te zetten. Probeer de antennes eens iets anders te doen of zet desnoods de router in een andere kamer neer. Zorg er ook voor dat je stoorbronnen zoals bluetooth apparaten en draadloze huistelefoons uit de buurt van je router hebt. Misschien waren er te veel obstakels op de plek waar de router stond. Dan is het ook nu slechts een kwestie van plekjes uitproberen.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in