Waar let je op bij het kopen van een laptoptas?

Als gamer kun je natuurlijk ook op een laptop spelen, al kiest niet iedereen hier voor. Alsnog zul je hoe dan ook zo’n soort computer in huis hebben. Je hebt een laptop bijvoorbeeld nodig voor je opleiding, maar het zou ook zo kunnen zijn dat het apparaat gebruikt wordt voor het werk. Een speciale tas heb je dan natuurlijk ook nodig, want je kunt een laptop niet best in een luiertas meenemen. In plaats daarvan zul je een speciale laptoptas nodig hebben. Deze tas zal bescherming bieden aan je laptop, wat natuurlijk hartstikke belangrijk is. Op je apparaat kan namelijk zeer veel belangrijk informatie van je staan, wat je echt niet kwijt wilt raken. Het maakt hierbij in principe niet eens waar je de laptop voor gebruikt, de beste laptoptas 17 inch wil jij hoe dan ook kopen om je draagbare computer te beschermen. Bij het kopen van bijvoorbeeld een Eastpak rugzak waar een laptop in kan moet je onder meer op de onderstaande zaken letten.

 

Inhoud

De inhoud van een laptoptas is onder meer belangrijk. Dit is met name het geval als je de tas gebruikt voor school of werk. Je zult dan namelijk ook boeken, mappen en schriften mee moeten kunnen nemen in de laptoptas. Daarnaast zou je de laptop ook mee op reis kunnen nemen, dan zal er ruimte in de bag moeten zitten voor kleding en toiletspullen. Over het algemeen zul je zien dat de laptoptastassen ruim genoeg zijn. De inhoud varieert vaak tussen de 20 en 50 liter.

 

Veiligheid

Je laptop zal hartstikke belangrijk voor je zijn. Je wilt natuurlijk dan ook niet dat het gestolen wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor je iPhone 12. Diefstal van deze apparaten wil je het liefst voorkomen. Je laptop op je rug bewaren kan hierbij wel degelijk gevaarlijk zijn, want je hebt er op deze manier natuurlijk geen zicht op. Had je maar ogen in je achterhoofd! Gelukkig bestaan er anti diefstal rugzakken. Deze tassen zijn gemaakt van speciaal materiaal. Hierdoor kunnen ze niet opengesneden worden. Ook hebben ze verborgen ritsen, dus de dief krijgt het moeilijk.

 

Stevig

Ook is het van belang dat de laptoptas die jij op het oog hebt stevig is. Het moet natuurlijk wel een stootje kunnen, want de meeste laptops zullen dat niet kunnen. Deze apparaten zijn helaas nou eenmaal erg kwetsbaar. Dit kunnen we niet verbeteren, maar we kunnen het wel beschermen. Dit doe je dus met een stevige laptoptas. Zo’n bag heeft een verstevigde bodem wat ervoor zorgt dat je de tas neer kunt zetten zonder schade op te lopen.

 

Comfortabel

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je de tas comfortabel kunt dragen. Ben jij een rugzak gewend? Het is dan slim om opnieuw zo’n tas voor op je rug aan te schaffen. Het is namelijk anders nogal moeilijk om te wennen aan bijvoorbeeld een schoudertas waar je je laptop in kunt meenemen. Alsnog kun je wel voor zo’n exemplaar kiezen, maar dan gaat het wennen gewoon tijd kosten. Bovendien is het handig als de tas comfortabel schouderbanden heeft.

 

Waterdicht

Laptops houden niet van water, zo simpel is het nou eenmaal. Het is daarom ook essentieel dat de laptoptas waar jij voor kiest waterdicht is. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor je laptop, maar ook voor de rest van de inhoud van je bag. Boeken en documenten houden immers ook niet van water. Niet alleen de tas zelf moet hierbij waterdicht zijn, maar ook de sluiting. Dit moet namelijk ook waterdicht zijn, wat bij ritssluitingen over het algemeen wel het geval is.

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Comment

  1. Wat een handige tips! Ik heb zelf eens een laptoptas gekocht, helaas was die niet waterdicht. Ik was ontzettend opgelucht dat mijn laptop geen schade had opgelopen, maar wel zeker een puntje om op te letten bij de aanschaf van een laptoptas!
    Groetjes, Anne

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in