WhatsApp krijgt (eindelijk!) donkere modus voor Android

WhatsApp is bezig met de voorbereidingen om een ‘dark mode’ te implementeren op Android toestellen. Afgelopen oktober heeft WhatsApp een start gemaakt met een donkere modus voor IoS, maar ook Android mag er nu dus aan geloven.

Een achtergrond met donkere kleur moet ervoor zorgen dat mensen die deze optie willen (ook ’s nachts) prettig kunnen WhatsAppen. De nachtmodus gaat eerst uitgebreid getest worden, alvorens we er zelf toegang tot hebben. Het zal nog wel even duren voordat we de donkere modus zelf kunnen gebruiken, aldus bron WABetaInfo.

 

Voordelen van donkere modus

Wanneer je lang naar je scherm zit te staren, dan is een donkere achtergrond wel zo prettig voor je ogen. Op de desktopversie van radmag.nl gebruiken we daarom ook een zwarte achtergrond (op mobile niet, in verband met snelle laadtijden). Zelf gebruik ik ook in Google Chrome, Reddit en vrijwel elke andere website of webapp een zwart thema, indien mogelijk. Enkele voordelen van donkere modus:

  • Je ogen krijgen minder last van blauw licht;
  • Je slaapcyclus kan worden verstoord als je ’s nachts lang naar wit (blauw) licht kijkt;
  • Donker licht verbruikt minder stroom. Daarmee bespaar je niet alleen, maar gaat de batterijduur van je telefoon bijvoorbeeld ook langer mee.

Kleine lettertypes lezen in donkere modus kan echter weer als onprettig worden ervaren. Gelukkig is de keuze altijd aan jou zelf of je er gebruik van wil maken of niet.

 

Ook NU.nl ontving feedback van haar gebruikers om de donkere modus te implementeren in haar comment sectie “NUjij” – en eventueel de desktop website zelf. 

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Alles over de nieuwe trend; De Philips HUE spots

Spotjes worden vaak gebruikt. Als gewone verlichting, maar ook als sfeerverlichting. Spots kun je namelijk heel makkelijk bedienen. Vooral de Philips HUE spots. Dit...

Alleen al voor The Grand Tour zou je een abonnementje op Amazon nemen

Sinds het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is Top Gear niet meer het programma zoals we dat kenden. Maar Clarkson en zijn...

Deze games komen op de markt in 2021

2020 was een vreemd jaar in het algemeen, maar voor de game industrie was het best goed. Zo werd de Final Fantasy 7 Remake...

Bizar: check deze hacker films uit het pre-internet-tijdperk

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar nog niet zo heel lang geleden waren mobieltjes en laptops onzichtbaar op het witte doek. Men...

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here