WhatsApp krijgt (eindelijk!) donkere modus voor Android

WhatsApp is bezig met de voorbereidingen om een ‘dark mode’ te implementeren op Android toestellen. Afgelopen oktober heeft WhatsApp een start gemaakt met een donkere modus voor IoS, maar ook Android mag er nu dus aan geloven.

Een achtergrond met donkere kleur moet ervoor zorgen dat mensen die deze optie willen (ook ’s nachts) prettig kunnen WhatsAppen. De nachtmodus gaat eerst uitgebreid getest worden, alvorens we er zelf toegang tot hebben. Het zal nog wel even duren voordat we de donkere modus zelf kunnen gebruiken, aldus bron WABetaInfo.

 

Voordelen van donkere modus

Wanneer je lang naar je scherm zit te staren, dan is een donkere achtergrond wel zo prettig voor je ogen. Op de desktopversie van radmag.nl gebruiken we daarom ook een zwarte achtergrond (op mobile niet, in verband met snelle laadtijden). Zelf gebruik ik ook in Google Chrome, Reddit en vrijwel elke andere website of webapp een zwart thema, indien mogelijk. Enkele voordelen van donkere modus:

  • Je ogen krijgen minder last van blauw licht;
  • Je slaapcyclus kan worden verstoord als je ’s nachts lang naar wit (blauw) licht kijkt;
  • Donker licht verbruikt minder stroom. Daarmee bespaar je niet alleen, maar gaat de batterijduur van je telefoon bijvoorbeeld ook langer mee.

Kleine lettertypes lezen in donkere modus kan echter weer als onprettig worden ervaren. Gelukkig is de keuze altijd aan jou zelf of je er gebruik van wil maken of niet.

 

Ook NU.nl ontving feedback van haar gebruikers om de donkere modus te implementeren in haar comment sectie “NUjij” – en eventueel de desktop website zelf. 

Robert
Robert
Robert is eindredacteur van RADmag.nl. Groot fan van games als Destiny, WoW, Animal Crossing, The Elder Scrolls en vele andere titels. Naast gamen ook bedreven in urenlang Netflixen en lezen. Na een opleiding Redactie & Mediaproductie schrijft hij nu op RADmag.nl, voornamelijk over gaming.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in